به گزارش اگزیم نیوز، «حمیدرضا کاشانی» روز جمعه در گفتوگویی درباره وضعیت بازار تخممرغ و علل کاهش قیمت درب واحدهای تولیدی، افزود: وقفه در صادرات و کاهش اندک مصرف به دلیل گرم شدن هوا از دلایل کاهش قیمت تخممرغ طی یک هفته اخیر شده است به طوری که طی یکی دو هفته گذشته معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی در نامهای تحت عنوان (پرداخت مابهالتفاوت) محدودیتی در صادرات این محصول ایجاد کرد.
رییس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار میهن اظهار داشت: بنابراین به دلیل کوتاه بودن مدت زمان نگهداری و وقفه در صادرات تخم مرغ موجب شد مازاد تولید در بازار داخلی سرریز شود و همین امر کاهش قیمت درب واحدهای تولیدی را به همراه داشته باشد.
وی تصریح کرد: از ابتدای سال تاکنون ۳۰ هزار تن تخم مرغ مازاد به کشورهای هدف صادر شده که این امر به متعادل شدن بازار داخلی کمک میکند.
کاشانی افزود: سال گذشته نیز بیش از ۵۵ هزار تن محصول تخم مرغ مازاد به ارزش به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار به کشورهای هدف صادر شد که علاوه بر متعادل سازی بازار داخلی برای کشور ارزآوری نیز به همراه داشته است.
رییس هیات مدیره اتحادیه سراسری مرغداران تخمگذار میهن اضافه کرد: با پیگیریهای اتحادیه مشکل وقفه در صادرات برطرف شده که در صورت ابلاغ، صادرات از سر گرفته خواهد شد.
وی گفت: به تازگی قیمت مصوب هر کیلوگرم تخم مرغ درب واحدهای تولیدی ۴۷ هزار و ۳۰۰ تومان و قیمت مصرفکننده ۵۶ هزار تومان برای سال ۱۴۰۲ تعیین شد اما قیمت هر کیلوگرم تخم مرغ درب واحدهای تولیدی بین ۳۶ تا ۴۰ هزار تومان رسید یعنی تولیدکنندگان روی هر کیلوگرم تولید بین ۷ تا ۱۱ هزار تومان ضرر میدهند.
کاشانی بیان کرد: با وجود کاهش قیمت تخم مرغ درب واحدهای تولیدی، طی روزهای اخیر این محصول همچنان با نرخهای قبل به دست مصرفکنندگان میرسید، زیرا بازار این محصول با مشکل جدی واسطهها و شبکه توزیع سنتی روبروست که با کاهش قیمت درب واحدهای تولیدی ما شاهد کاهش قیمت در بخش مصرف نیستیم.
کاشانی بر این باور است که طی سالهای اخیر توزیع تخم مرغ به سمت زنجیره شدن گام برداشته اما باز هم کافی نیست و باید هرچه سریعتر توزیع این محصول به سمت زنجیره شدن پیش برود تا محصول با نرخ منطقی به دست مصرفکنندگان برسد.
طبق آمار وزارت جهاد کشاورزی سالانه یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن محصول تخم مرغ در کشور تولید میشود که بخش عمده آن به مصرف داخلی و مازاد آن صادر میشود.
نظر شما