به گزارش اگزیم نیوز، «امید امینی» روز پنجشنبه در گفتوگویی در خصوص وضعیت تولید مرغ کشور افزود: در اواخر سال گذشته قیمت مرغ به دلیل افزایش عرضه با کاهش قیمت روبرو شد که مرغداران حتی نتوانستند کالایشان را با قیمت مصوب عرضه کنند؛ همین امر در مقاطعی باعث ضرر و زیان تولیدکنندگان شد، در حالی که تولید باید برای تولیدکنندگان صرفه اقتصادی داشته باشد.
مدیرکل دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی اظهار داشت: بنابراین جوجه ریزی در آن مقطع کاهش پیدا کرد تا جایی که در سه تا چهار هفته اخیر شاهد کاهش تولید و عرضه جزیی گوشت مرغ شدیم و همین باعث التهاب در بازار گوشت مرغ شد.
۱۲۰ میلیون قطعه جوجه ریزی برای خرداد ماه
وی با بیان اینکه اکنون تولید گوشت مرغ کشور افزایش یافته و به وضعیت نرمال نزدیک میشویم، گفت: با افزایش تولید گوشت مرغ از شرایط التهابی عبور کردهایم تا جایی که اکنون تولید کشور بیش از نیاز بازار است، به طور مثال میزان جوجه ریزی ما در اسفندماه ۸۵ میلیون قطعه، فروردین ماه ۱۰۷ میلیون قطعه و اردیبهشت ماه ۱۱۴ میلیون قطعه بود که این میزان برای خردادماه به ۱۲۰ میلیون قطعه رسیده است.
امینی خاطرنشان کرد: این وضعیت نشان میدهد که تولید گوشت مرغ در خردادماه بیش از نیاز کشور است، زیرا در گذشته این میزان تولید برنامهریزی شب عید بود.
هیچ مشکلی برای تولید گوشت مرغ وجود ندارد
وی با اشاره به اینکه هیچ مشکلی برای تولید گوشت مرغ وجود ندارد، ما تقریباً روی شرایط پیک تولید هستیم، گفت: نگرانی برای تولید و عرضه گوشت مرغ در این مقطع و روزهای آتی وجود ندارد.
مدیرکل دفتر امور طیور وزارت جهادکشاورزی ظرفیت واقعی تولید گوشت مرغ کشور را ۳.۵ میلیون تن در سال دانست و افزود: برنامهریزی تولید هر ساله براساس تقاضای داخلی است؛ بنابراین امسال برنامهریزی تولید ۲ میلیون و ۷۰۰ هزار تن گوشت مرغ براساس کشش و تقاضای بازار داخلی را داریم که در صورت مازاد تولید نیز میتوانیم برنامهریزی صادراتی داشته باشیم.
برنامه ریزی برای کاهش قیمت جوجه یکروزه
وی درباره مدیریت قیمت جوجه یکروزه و اجحافی در حق مرغداران گفت: افزایش تقاضا برای جوجه ریزی به معنای افزایش روند تولید است، اما نباید قیمت جوجه یکروزه به جایی برسد که در حق تولیدکنندگان مرغ گوشتی اجحاف شود.
امینی تصریح کرد: اکنون هماهنگیهایی بین اتحادیه سراسری مرغداران گوشتی و انجمن جوجه یکروزه در حال انجام است تا قیمت هر قطعه جوجه یکروزه با نرخ مصوب ۱۵ هزار و ۹۰۰ تا ۱۶ هزار و ۹۰۰ تومان در اختیار تولیدکنندگان قرار بگیرد.
مشکلی در تامین نهاده نداریم
وی درباره تاخیر در عرضه نهادههای طیور به تولیدکنندگان، افزود: اکنون تامین و عرضه کنجاله سویا و ذرت در سامانه بازارگاه توسط معاونت بازرگانی وزارت جهادکشاورزی در حال پیگیری است که به اندازه نیاز مرغداران در بازارگاه بارگذاری شود و در اختیار مرغداران قرار گیرد.
مدیرکل دفتر امور طیور وزارت جهاد کشاورزی گفت: با توجه به قولی که معاونت بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی داده است مشکلی در تامین و بارگذاری نهادهها در سامانه بازارگاه نخواهد بود و طبق روال انجام میشود.
نظر شما