نرخ رشد اقتصادی ۸ درصد و تورم تک‌رقمی در برنامه هفتم/ اقتصاد ایران دانش‌محور می‌شود

دولت سیزدهم برای رسیدن به رشد اقتصادی ۸ درصدی که در سیاست‌های کلی برنامه هفتم تعیین شده برنامه‌های اصلاحی قابل توجهی را در بخش‌های سیاست‌گذاری اقتصادی و اجتماعی دنبال خواهد کرد.

به گزارش روز دوشنبه اگزیم‌نیوز، یکی از اهداف کلی و اولویت اصلی برنامه پنج ساله هفتم توسعه پیشرفت اقتصادی توأم با عدالت با نرخ رشد اقتصادی متوسط ۸ درصد در طول برنامه تعیین و هدف‌گذاری شده است.

در سند برنامه پنجم ساله هفتم توسعه برنامه‌های اصلاحی قابل توجهی در حوزه اقتصادی و اجتماعی تدوین شده است که بحران نقدینگی و هدایت جریان پولی به سمت تولید، تغییر جهت‌گیری کشور از سوداگری و بازرگانی به تولید و ایجاد ارزش افزوده صنعتی، خدماتی و دانش بنیان، از جمله این سیاست‌ها است.

براساس سند برنامه هفتم توسعه، اقتصاد ایران به جای منابع محوری، دانش محور و دانش بنیان می‌شود، هر چند تحقق این مهم کار سخت و دشواری است ولی غیرممکن نیست.

تورم تک‌رقمی در برنامه هفتم توسعه

کسری بودجه دولت، رشد نقدینگی و ساختار اقتصادی کشور از عمده‌ترین عوامل ایجاد تورم هستند که مهم‌ترین تاثیر را بر توزیع درآمد و ثروت می‌گذارند. برای پیشگیری از افزایش تورم، مدیریت نقدینگی، استفاده صحیح از درآمدهای ارزی، افزایش بهره‌وری و کاهش کسری بودجه دولت، الزامات مهم احکام برنامه پنج ساله هفتم توسعه است.

همچنین یکی از عوامل افزایش نقدینگی و بروز تورم در کشور، تکالیفی است که بر دوش بانک‌ها گذاشته می‌شد که چنین ظرفیتی وجود نداشت و در نتیجه موجب اضافه برداشت می‌شد؛ لذا با اصلاح نظام بانکی، افزایش نقدینگی مدیریت می‌شود که با عملیاتی شدن همه این عوامل کاهش تورم به ۹.۵ محقق می‌شود.

کد خبر 63445

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 0 =