تامین ۲۰ هزار تن شکر زنبورستان‌ها بزودی/ تولید ۱۴۰ هزار تن عسل در سال جاری

مجری طرح توسعه زنبورداری کشور از تامین شکر زنبورستان‌ها خبر داد و گفت: پیش بینی می‌شود امسال میزان تولید عسل کشور به ۱۴۰ هزار تن برسد که رشد ۴ درصدی را در پی خواهد داشت.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، «تورج صارمی»در حاشیه اولین همایش ملی زنبور عسل و صنایع وابسته که به مناسبت روز جهانی زنبور برگزار شد، افزود: سال گذشته تلاش کردیم که سهمیه زنبورداران را در خصوص نهاده شکر تامین کنیم که با پیگیری های صورت گرفته حدود ۴۰ هزارتن شکر بین زنبورداران با نرخ مصوب توزیع شد.

مجری طرح توسعه زنبورداری با بیان آنکه وقتی با خشکسالی های مستمر درگیر هستیم، میزان گرده و شهد گیاهان کاهش می یابد بنابراین باید بتوانیم به عنوان تغدیه کمکی از نهاده شکر استفاده کنیم، تصریح کرد: از بهمن ماه سال گذشته تامین شکر زنبورستان ها را پیگیر بودیم اما به دلیل مشکلات موجود تداوم این امر با وقفه روبرو شد اما به دستور مقام عالی وزارت موضوع در حال پیگیری است و بزودی سهمیه ۲۰ هزارتنی شکر که برای زنبورداران به تفکیک استان ها درنظر گرفته شده، توزیع خواهد شد.

صارمی پیش بینی کرد: در سال ۱۴۰۲ با توجه به میزان تولید عسل، یک هزار و ۱۰۰ تن سایر محصولات مانند ژل رویال، گرده و بره موم تولید شود که ۱۵ درصد رشد را شامل شود. طبق آمار سرشماری سال ۱۴۰۱ بالغ بر ۹۴هزار زنبوردار حدود ۱۳۶ هزارتن عسل در ۱۱.۵میلیون کلونی تولید کردند.

مجری طرح توسعه زنبورداری درباره ادعای برخی مبنی براینکه کشور در تعدادی اقلام دارویی زنبور عسل کمبود دارد، گفت: ممکن است به دلیل تغییرات نرخ ارز به صورت مقطعی با این موضوع مواجه شده باشیم اما به صورت مستمر سازمان دامپزشکی کشور در حال پیگیری موضوع ثبت سفارش داروها و مکمل ها است و تاکنون مشکل خاصی از زنبورداران به ما منعکس نشده است.

وی درخصوص اینکه مصرف سموم بی کیفیت منجر به کاهش جمعیت زنبور عسل در کشور شده است، افزود: سال گذشته چندین جلسه در ستاد گرده افشانی با حضور معاونت های تخصصی، سازمان حفظ نباتات و دامپزشکی و موسسه تحقیقات علوم دامی برگزار شد که ماحصل آن تدوین دستورالعمل هایی توسط سازمان حفظ نباتات برای مراقبت از گرده افشان ها که یکی از آنها زنبور عسل است، شد.

صارمی اضافه کرد: با اقدامات پیشگیرانه ای که انجام شد استفاده از سمومی که منجر به تلفات زنبورها می شد در استانها توسط سازمان جهادکشاورزی استانها و از طریق سازمان حفظ نباتات متوقف شد لذا در تلاش هستیم بتوانیم با هماهنگی هایی که در سال قبل در خصوص تدوین دستورالعمل بیمه تکمیلی زنبورستان ها برای مقابله با خطر سمپاشی در سالجاری انجام شد با قید فوریت به استانها ابلاغ کنیم.

وی افزود: امسال مکاتباتی در این خصوص داشتیم و مسئولان تلاش دارند که در شرایط موجود پوشش های حمایتی را برای زنبورداران فراهم کنند.

مجری طرح توسعه زنبورداری درباره صادرات عسل و فرآورده های آن گفت: سال گذشته حدود یک هزار و ۶۰۰ تن عسل به کشورهای هدف صادر شد.

وی اظهار داشت: با توجه به قابلیتی که عسل ایرانی دارد، یکی از اهدافی که برای توسعه صادرات دنبال می شود تدوین زنجیره محصولات زنبور عسل است بنابراین تلاش داریم با شکل گیری زنجیره های محصولات زنبور عسل ضمن تولید قراردادی، ساماندهی تولید داخل، توسعه صادرات را داشته باشیم.

صارمی تصریح کرد: بنابراین اقداماتی را پیگیری کردیم و صندوق حمایت از توسعه زنبورداری کشور سال گذشته با هماهنگی هایی که در جلسه دیپلماسی شکل گرفت قرارداد صادرات بالغ بر ۵۰۰ تن عسل به کشور چین را منعقد کرد و سعی داریم که بتوانیم با تامین عسل از زنبورداران و اتحادیه های استانی زمینه صادرات عسل با کیفیت را به چین و سایر کشورها فراهم کنیم.

صدور شناسنامه الکترونیکی زنبورداران

وی صدور شناسنامه الکترونیک را از دیگر اقدامات وزارت جهاد کشاورزی برشمرد و گفت: برای تسهیل روند خدمات گیری زنبورداران بالغ بر ۱۰۰۰ فقره شناسنامه زنبورداری تاکنون صادر شده است.

ایران رتبه سوم تولید عسل جهان

مجری طرح توسعه زنبورداری تصریح کرد: براساس گزارش‌ های فائو در بین سالهای ۱۹۹۰ تا ۲۰۲۰ میلادی صنعت زنبورداری و تولید عسل در جهان ۳۵.۸ درصد رشد داشته که بیشترین رشد در کشورهای آسیایی رقم خورده که کشورهای هند، ایران، چین و ترکیه بیشترین ظرفیت تولید عسل جهان را دارند.

وی با اشاره به رتبه سوم ایران در تولیدات عسل جهانی تصریح کرد: اگر براساس تمام ظرفیت‌ ها فعالیت زنبورداری توسعه پیدا کند ایران می‌تواند رتبه دوم را کسب کند.

صارمی با اشاره به تولید ۵۰ نوع عسل در کشور افزود: استان‌ های تولیدکننده عسل آذربایجان غربی، آذربایجان شرقی، فارس، اردبیل، کرمانشاه، اصفهان، مازندران و گیلان هستند.

وی درباره رشد سرانه مصرف عسل در سالهای اخیر گفت: میزان مصرف سرانه کشور ۱.۶ کیلوگرم بوده که تا در مقایسه با سرانه جهانی فاصله زیادی ندارد.

مجری طرح توسعه زنبورداری اضافه کرد: ارزش بازار داخل عسل سال ۱۴۰۱، ۱۹۸ هزار میلیارد ریال بود که با بهره گیری از صنایع تبدیلی و تکمیلی این مبلغ افزایش خواهد یافت.

کد خبر 63414

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 10 =