حجم انتقال گاز در سال ۱۴۰۲ به ۲۸۰ میلیارد متر مکعب می‌رسد

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران پیش‌بینی کرد که حجم انتقال گاز در سال ۱۴۰۲ به ۲۸۰ میلیارد مترمکعب برسد.

به گزارش روز شنبه اگزیم‌نیوز، «غلامعباس حسینی» در نشست خبری در بیست‌وهفتمین نمایشگاه بین‌المللی نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی گفت: این نمایشگاه امسال از نظر کیفی و کمّی نسبت به سال‌های گذشته وضع مناسب‌تری دارد و شاهد افزایش حضور ۳۵ درصدی شرکت‌های داخلی و ۱۰۰ درصدی شرکت‌های خارجی هستیم و این موضوع با توجه به تحریم‌های ظالمانه دشمنان، اقدامی مؤثر است.

وی اظهار داشت:‌ شرکت انتقال گاز ایران، گاز طبیعی را به ۲۲۰۰ ایستگاه تقلیل فشار، شهرها و صنایع بزرگ مانند پتروشیمی‌ها و نیروگاه‌ها تحویل می‌دهد، در سه نقطه تزریق گاز به چاه‌های نفت همچنین تحویل گاز به مخازن ذخیره‌سازی شوریجه و سراجه انجام می‌شود، همچنین ۹۰ ایستگاه تقویت فشار گاز هم برای مبادی تحویل گاز در این شرکت استقرار دارد.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران با بیان اینکه این شرکت بزرگ‌ترین دارایی فیزیکی شرکت ملی گاز ایران را داراست، تصریح کرد:‌ درمجموع ۳۹ هزار کیلومتر خطوط انتقال گاز فشار قوی، ۹۰ ایستگاه تقلیل فشار، ۶۱ یارد عملیاتی و ۳۳۰ کمپرسور در کشور وجود دارد.

حسینی با بیان اینکه پارسال ۲۷۴ میلیارد مترمکعب گاز طبیعی به‌وسیله خطوط انتقال به مبادی مشخص‌شده تحویل داده شد، افزود:‌ سال ۱۴۰۱ و پیش از آغاز فصل سرد سال ۱۰۷ مورد تعمیرات اساسی، ۳ هزار کیلومتر پیگرانی هوشمند، ۱۱۰۰ مورد تعمیرات و ۴۸ هزار کیلومتر نشت‌یابی درمجموعه تأسیسات و خطوط شرکت انتقال گاز انجام شد.

وی تصریح کرد: با این تفاسیر مقدار انتقال گاز در سال ۴۰۱ نسبت به سال پیش از آن ۲.۲ درصد افزایش یافت، همچنین شاهد افزایش ۶.۴ درصدی ساعت کارکرد توربین‌ها و قابلیت اطمینان ۹۸.۹ درصد درمجموعه تأسیسات و خطوط انتقال گاز کشور بودیم.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران گفت: پیش‌بینی می‌کنیم امسال حجم انتقال گاز به ۲۸۰ میلیارد مترمکعب برسد.

حسینی همچنین از افزایش ۱۷ درصدی صادرات گاز از مبادی خطوط انتقال خبر داد و افزود: این مقدار از ۱۷ میلیارد مترمکعب در سال ۱۴۰۰ به ۲۰ میلیارد مترمکعب در سال ۱۴۰۱ رسید.

وی با اشاره به سیاست برون‌سپاری در شرکت انتقال گاز ایران اظهار کرد: تاکنون هفت ایستگاه از ایستگاه‌های انتقال گاز همچنین همه خدمات، حراست، پشتیبانی، تعمیرات کمپرسورها و بهره‌برداری، با توجه به قرارداد جدید که بر مبنای شاخص‌محوری است، به بخش خصوصی واگذار شده است.

مدیرعامل شرکت انتقال گاز ایران در ادامه از ۶۰ درصد صرفه‌جویی مالی به‌دلیل بهره‌مندی از قطعات و تجهیزات تولید داخل خبر داد و گفت: اکنون همه اقدام‌های مربوط به تعمیرات اساسی در داخل کشور انجام می‌شود و شرکت‌هایی مانند اوتی‌سی و مپنا بخش عمده‌ای از توربین‌های انتقال گاز را تعمیر و تجهیز می‌کنند.

حسینی در پایان بر آمادگی شرکت انتقال گاز ایران برای ورود به فصل زمستان و انتقال پایدار گاز تأکید کرد.

کد خبر 63387

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 8 =