علی رستمی روز چهارشنبه در حاشیه پنجمین نمایشگاه ایران اکسپو و در گفتگو با خبرنگار اگزیم نیوز، افزود: در حال حاضر در صنعت سنگ های قیمتی و نیمه قیمتی فعالیت داریم که این روش مراحل تراش تا تولید نهایی و فروش را در بر می گیرد.
وی اظهار داشت: سنگ ها برای تمام مناطق کشور است و ۹۰ درصد کل سنگ های مصرفی در این صنعت داخلی است و ۱۰ درصد نیز در قالب سنگ های جواهری وارداتی است.
رستمی با اشاره به اینکه محصولات تولیدی در بازارهای داخلی و خارجی عرضه می شوند، گفت: کشورهای حوزه خلیج فارس، اروپا و سایر نقاط دنیا مصرف کننده تولیدات سنگ های تزئینی ایران هستند.
وی به اقدامات نامناسب دولت گذشته در زمینه صادرات و حمایت از سنگ های تزئینی اشاره و تصریح کرد: در دولت دوازدهم به این صنعت ضربه وارد شد و آن بخشی از کار که نیازمند صادرات بود، به بن بست خورد و آن بخشی نیز که نیازمند واردات بود، هم دچار مشکل شد.
مدیرعامل شرکت تابا گوهر گفت: دولت قبل عملا جلوی صادرات محصولات سنگی را گرفت و در این بخش ضد اشتغالی عمل کرد. صادرات سنگ های داخلی که تولید می کردیم و باعث اشتغال زایی می شد را ممنوع کرد و در بخشی که ما نیاز به واردات سنگ خام داشتیم نیز مشکل ایجاد کرد.
رستمی به رفع موانع در دولت سیزدهم برای تولید و صادرات سنگ های تزئینی و همچنین واردات سنگ های خام اشاره کرد و درباره نقش بانک ها در زمینه حمایت از تولیدات سنگ های تزئینی، بیان داشت: کار ما بیشتر نوعی هنر محسوب می شود، اما بانک ها نیز در این بخش می توانند کمک کننده باشند و نقش اساسی ایفا کنند.
وی با اشاره به عدم نیاز به کارگر خارجی در این صنعت، افزود: از دولت سیزدهم سپاسگزاریم که موانع صادراتی سنگ های تزئینی را رفع کرد و در نهایت سبب رشد صادرات در سال ۱۴۰۱ شد.
مدیرعامل شرکت تابا گوهر از ادامه روند رو به رشد تولید و صادرات سنگ های تزئینی در سال ۱۴۰۲ خبر داد و گفت: طی یک دوره ۸ ساله در دولت قبل، عقب افتادگی هایی ایجاد شد که برای جبران آن در دولت سیزدهم، نیازمند زمان هستیم.
نظر شما