به گزارش اگزیم نیوز، جواد اوجی روز دوشنبه در آیین بهره برداری از گام دوم طرح توسعه پالایشگاه آبادان، این پالایشگاه را یک ابرپروژه مهم دانست و اظهار داشت: این پالایشگاه یکی از طرح های نیمه تمام بود و با ۶۳ درصد در دولت گذشته رها شده بود که با روی کار آمدن دولت سیزدهم تکمیل این طرح مهم در اولویت وزارت نفت قرار گرفت.
وی ادامه داد: امروز در روز ملی شدن صنعت نفت و آن هم در زادگاه صنعت نفت کشور به عنوان یکی از کانون های ملی شدن صنعت نفت شاهد بهره برداری از فاز دوم پالایشگاه آبادان هستیم که این اقدامی ارزشمند است.
اوجی افزود: پیش از این در دولت سیزدهم پالایشگاه گازی به بهره برداری رسید که با این کار ظرفیت پالایشگاه های گازی کشور با سرمایه گذاری ۲.۸ میلیارد دلار، ۵۰ میلیون مترمکعب افزایش یافت و امروز با سرمایه گذاری ۱.۲ دلار معادل ۸ میلیون یوان این پالایشگاه نفتی توسط پیمانکاران، مهندسان و سازندگان توانمند کشور به بهره برداری رسید.
جذب پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی در صنعت نفت
وزیر نفت گفت: در ماه های ابتدایی آغاز دولت سیزدهم فشار تحریم ها افزایش یافت به گونه ای که ایجاد مشکل در تخصیص منابع ارزی و سرمایه گذاری در صنعت نفت و کشور و همچنین حمله سایبری به چهار هزار و ۴۰۰ جایگاه سوخت از جمله مشکلاتی بود که با آن مواجه و با تلاش شبانه روزی تمام آنها را پشت سر گذاشتیم.
وی گفت: دولت سیزدهم در فروش نفت، تامین سوخت برای همه مصارف شامل خانگی، نیروگاهی و فرودگاهی تلاش جدی انجام داد و حاصل این تلاش ها عبور از فصل تابستان بدون قطع برق ناشی از کمبود سوخت بود و این در حالی بود که در موارد مشابه با قطعی های گسترده در کشور مواجه بودیم.
اوجی با اشاره به دیپلماسی انرژی در دولت سیزدهم گفت: پنج میلیارد دلار سرمایه گذاری خارجی برای توسعه میادین نفتی و گازی و عقد قراردادهای مختلف با سایر کشورها با بهبود روابط با کشورهای همسایه ها به ویژه با کشور ترکمنستان که موجب شد تا مشکل حقوقی بین ۲ کشور رفع و هم اکنون ظرفیت خط مشترک به ۲ برابر افزایش یابد.
وی افزود: یکی از مشکلات موجود این صنعت در ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم بلاتکلیفی ۹۰۰ نیروی متخصص دانشگاه نفت بود که با دستور ویژه رییس جمهور بخش زیادی از این نخبگان جذب شدند.
۵۰۰ کیلومتر خطوط گاز در دولت سیزدهم اجرا شد
وزیر نفت با بیان اینکه امروز جمهوری اسلامی در دانش فنی ساخت پالایشگاه گازی و نفتی و صنایع مرتبط با پالایشگاه ها و بخش های مختلف این صنعت خودکفا شده است ادامه داد: تعداد شرکت های دانش بنیان فعال این صنعت از ۱۵۰ به ۵۵۰ شرکت در دولت سیزدهم افزایش یافت.
اوجی با بیان اینکه در مدت فعالیت دولت سیزدهم ۵۰۰ کیلومتر خط انتقال شبکه گاز در کشور اجرا شد افزود: ۲ هزار و ۳۴۰ روستا و ۲۳ شهر کشور از ابتدای روی کار آمدن دولت سیزدهم تاکنون گازرسانی شده است.
ظرفیت تولید نفت کشور به ۳ میلیون ۸۵۰ هزار بشکه افزایش یافت
وی با بیان اینکه ظرفیت تولید نفت کشور به بیش از ۳ میلیون ۸۵۰ هزار بشکه در روز رسیده است گفت: ۳۱ طرح نیمه تمام بلاتکلیف در صنعت نفت و گاز به ارزش ۱۲ میلیارد دلار در امسال به بهره برداری رسید.
وزیر نفت جمع آوری گازهای مشعل و توسعه میادین مشترک را اولویت دولت سیزدهم دانست و افزود: اولین پروژه جمع آوری مشعل غرب کارون با سرمایه گذاری ۱.۵ میلیارد دلار آماده بهره برداری است.
وی ادامه داد: ظرفیت پالایشگاهی کشور ۲ میلیون ۲۰۰ هزار بشکه بود که با بهره برداری از فاز دوم پالایشگاه آبادان این ظرفیت به ۲ میلیون ۴۰۰ هزار بشکه افزایش یافت و ۲ پالایشگاه دیگر نیز سال آینده به بهره برداری می رسد.
وزیر نفت با بیان اینکه گروه نفت با ۵.۱ درصد بالاترین رشد اقتصادی را در کشور داشته است، افزود: پالایشگاه آبادان علاوه بر خوراک نفت سبک، توان دریافت نفت سنگین را نیز دارد که با بهره برداری از این طرح امروز تولید بنزین از ۱۰ میلیون به ۱۵ میلیون و تولید گازوئیل از ۱۵ به ۱۸ میلیون لیتر افزایش یافت.
محدودیتی برای تامین سوخت در ایام نوروز وجود ندارد
اوجی گفت: با تدابیر وزارت نفت و با تاکید رییس جمهور محدودیتی برای تامین سوخت در عید نوروز وجود ندارد که در این مسیر همراهی مردم ضروری است.
وزیر نفت با بیان اینکه هفت هزار نفر به طور مستقیم در احداث این فاز پالایشگاه آبادان مشغول به کار شدند افزود: آغاز عملیات احداث فاز سوم پالایشگاه آبادان در برنامه هفتم توسعه دیده شده است که به سرعت عملیات اجرایی این طرح نیز آغاز می شود.
وی با بیان اینکه این پالایشگاه از جمله وعده های دولت سیزدهم در سفرهای استانی به خوزستانی گفت: وزارت نفت ۱۶۰ هزار میلیارد ریال به عنوان مسئولیت های اجتماعی در نظر گرفته است که ۷۰ هزار میلیارد ریال از این اعتبار به خوزستان اختصاص داده شده است.
ارسال ۲ میلیون و ۸۰۰ قطعه برای احیای پالایشگاه ونزوئلا
وزیر نفت دولت سیزدهم با اشاره به ورود فعالیت فراسرزمینی صنعت نفت جمهوری اسلامی گفت: تولید پالایشگاه ونزوئلا که با خروج آمریکا به صفر رسیده بود با تامین ۲ میلیون ۸۰۰ هزار قطعه مورد نیاز آن توسط صنایع ایران به ۱۰۰ هزار بشکه رسید و تا چند ماه آینده به ۱۴۰ هزار بشکه می رسد.
به گفته اوجی، خوراک این پالایشگاه از جمهوری اسلامی تامین می شود.
وزیر نفت با اشاره به تلاش برای ارتقای پالایشگاه های موجود کشور افزود: پالایشگاه های شیراز، تبریز، تهران و اصفهان ارتقا داده می شود ضمن اینکه با اقدامات انجام شده ۱۵ میلیون لیتر به ظرفیت تولید بنزین یورو پنج کشور در دولت سیزدهم افزوده شد.
اوجی تلاش برای جلوگیری از خام فروشی در دولت سیزدهم مورد توجه قرار گرفته است گفت: پالایشگاه شهید قاسم سلیمانی با ظرفیت ۳۰۰ هزار بشکه و همچنین یک پالایشگاه ۶۰ هزار بشکه ای دیگر در سال آینده احداث می شود.
وزیر نفت افزود: عده ای می گفتند که احداث پالایشگاه در ایران سود اقتصادی ندارد ولی امروز هر بشکه نفت ۱۲ دلار سود دارد.
آیت الله سیدابراهیم رییسی که صبح امروز از طریق فرودگاه آیت الله جمی وارد آبادان شد با حضور در فاز ۲ پالایشگاه این واحد صنعتی را افتتاح کرد.
براساس این گزارش، با افتتاح گام دوم طرح توسعه پالایشگاه آبادان، ۳۰ درصد بنزین کشور در آبادان تامین خواهد شد.
عملیات طراحی و ساخت بزرگترین واحدهای تقطیر در جو، تقطیر در خلاء، واحدهای گاز مایع یک و ۲، هوا، نیتروژن، مخازن و تاسیسات جانبی فاز دو طرح توسعه و تثبیت ظرفیت پالایشگاه نفت آبادان با بهرهگیری فنی و مهندسی متخصصان و سازندگان داخلی کشور به پایان رسید.
بکارگیری بلندترین مشعلهای پالایشگاهی کشور به ارتفاع ۱۲۵ متر در فاز ۲ به منظور انتشار حداقلی گازهای سوخته شده در فضا انجام شده است. برای نوسازی بزرگترین واحد تقطیر غرب آسیا چهار سال زمان صرف شد.با بهرهبرداری از فاز ۲ پالایشگاه آبادان میزان تولید بنزین از ۱۰ به ۱۴ و تولید گازوئیل از ۱۶ به ۲۰ میلیون لیتر در روز افزایش یافت.
پالایشگاه آبادان بهعنوان نخستین پالایشگاه نفت غرب آسیا با قدمت ۱۱۰ ساله یکی از قطبهای مهم پالایشی کشور بهشمار میآید، اما به علت قدمت و فرسودگی روی برخی از واحدهای آن، نوسازی و بهروزرسانی با استفاده از تکنولوژیهای روز ضروری و اجتنابناپذیر بود.
به همین منظور جایگزینی و نوسازی این پالایشگاه در دو مرحله صورت گرفته است که مرحله اول با احداث مجموعه جدید پالایشی ۱۵۰ هزار بشکه در روز در فاز یک سال ۱۳۸۴ به بهرهبرداری رسید. مرحله دوم با احداث مجموعه جدید پالایشی با ظرفیت ۲۱۰ هزار بشکه در روز با عنوان طرح توسعه و تثبیت ظرفیت به پالایشگاه آبادان در فاز دو از تیرماه ۱۳۹۶ شروع شد و بخش نخست آن در آذرماه ۱۴۰۱ به بهرهبرداری رسید و ظرفیت نهایی پالایشگاه در ۳۶۰ هزار بشکه در روز تثبیت شد.
نظر شما