به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز، «سید احسان خاندوزی» وزیر امور اقتصادی و دارایی در آیین رونمایی از سامانه فکتورینگ اعلام کرد: در اقتصاد کشور بهطور مشخص از دهه ۹۰ دچار چالش تامین مالی شدیم و نظامهای سنتی تامین مالی کشور که در دهه ۸۰ بخشی از نیاز دولت را تامین میکرد، سکته کرد.
وی افزود: با توجه به اینکه وزارت اقتصاد موظف به تامین مالی غیرنفتی دولت است، تلاش کردیم به چالش یک دهه غلبه کنیم. براین اساس تسهیل تامین مالی فعالان اقتصادی در دستور کار قرار گرفت و رونمایی سامانه «ستاره»، تامین مالی زنجیره تولید، اوراق گام، تامین مالی بورس، افزایش عرضه اولیه از طریق بازار سرمایه، ارزشگذاری دارایی نامشهود دستگاهها و گواهی سپرده قانونی از جمله اقداماتی بود که در این زمینه انجام شد.
خاندوزی تصریح کرد: اگرچه سامانهها و طرحهای مختلفی برای تامین مالی تولید راهاندازی شد، اما شبکه بانکی ورود نکرد. بر این اساس امیدواریم بانکها مدیران خود را با ابزارهای جدید تطبیق دهند و سال آینده از این ابزار استفاده کنند.
در ادامه «هادی سبحانیان»، معاون اقتصادی و سیاستگذاری وزارت اقتصاد درباره این سامانه توضیح داد: سامانه فکتورینگ یکی از ابزارهای نوین تامین مالی نوین است و با وجود حکم صریح قانون از سال ۹۸ تا کنون عملیاتی نشده بود.
وی افزود: این سامانه کمک میکند تا بنگاههای کوچک و متوسط که وثایق کافی ندارند، تامین مالی شوند.
سبحانیان درباره ویژگی این سامانه گفت: در روش فکتورینگ فقط به مطالبات موجود بنگاهها توجه نمیشود و مطالبات آتی توسط نهاد مالی توثیق میشود، دیگر ویژگی این سامانه این است که تضمین طلب به بانک واگذار میشود و در قانون سال آینده امکان استفاده ۱۴۲ هزار میلیارد تومانی برای فکتورینگ پیشبینی شده است.
معاون وزیر اقتصاد، هدف از راهاندازی این سامانه را رصد و ثبت اطلاعات تامین مالی تولید به منظور جلوگیری از تقلب بیان کرد و گفت: در طرح فکتورینگ قرارداد به عنوان وثیقه مورد بهرهبرداری قرار میگیرد و طرح موجب بهبود سرعت پیشرفت پروژه، امکان تامین مالی تا سقف قرارداد و بازار معامله مطالبات قراردادی است.
نظر شما