صندوق‌های جسورانه برای حمایت مالی از شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار بورس راه‌اندازی شده است

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از راه‌اندازی صندوق‌های جسورانه برای حمایت مالی شرکت‌های دانش‌بنیان در بازار بورس خبر داد و گفت: تاکنون ۲۰ صندوق جسورانه در راستای تامین مالی شرکت‌های دانش‌بنیان راه‌اندازی شده است.

به گزارش اگزیم نیوز، «مجید عشقی» روز پنجشنبه در اولین همایش منطقه‌ای تامین مالی غرب کشور که در سرسرای اتاق بازرگانی استان کرمانشاه برگزار شد؛ افزود: یکی از مشکلاتی که در حال حاضر در ارتباط با صندوق‌های جسورانه بورس وجود دارد این است که تعامل و ارتباط خوبی بین مدیران و گردانندگان این صندوق ها با شرکت‌های دانش‌بنیان ایجاد نشده که نیاز به برقراری ارتباط و تعامل بیشتر است.

وی از استقبال خوب شرکت های دانش بنیان از راه اندازی صندوق های جسورانه در بازار بورس خبر داد و گفت: در این صندوق ها منابع مالی خوبی دیده شده که شرکت های دانش بنیان باید با این رویکرد تازه سازمان در راستای تامین مالی طرح ها و پروژه های‌شان توجه جدی‌تری داشته باشند.

عشقی همچنین در راستای حمایت از اشتغال در استان ها و شرکت های دانش بنیان؛ از راه اندازی صندوق تامین مالی جمعی" در بازار بورس خبر داد و بیان داشت: این صندوق در راستای حمایت از طرح و پروژه‌های کوچک مقیاس بویژه در حوزه دانش بنیان و اقتصاد دیجیتال که به سرمایه زیر ۲۵ میلیارد تومان نیاز دارند و همچنین در بازده زمانی مشخص به بهره برداری می رسند، راه اندازی شده است.

وی افزود: تاکنون ۳۴ طرح با این صندوق در سطح کشور تامین مالی شده و طرح ها و پروژه های بسیار زیادی دیگر نیز در دست اقدام برای تامین مالی است.

۵۰ درصد اقتصاد کشور در حوزه خدمات است

رییس سازمان بورس و اوراق بهادار کشور گفت: تقریبا حدود ۵۰ درصد اقتصاد کشور ما در حوزه خدمات است و اگر بخواهیم حرکتی در اقتصاد کرده باشیم؛ باید به شرکت های دانش بنیان در حوزه دیجیتال که نقش بسیار پر رنگی تری در حوزه خدمات دارند توجه کنیم؛ به همین خاطر یکی از مهمترین رویکردهای بازار سرمایه جذب حضور شرکت های دانش بنیان و تامین مالی برای آنها در بازار بورس است.

عشقی ادامه داد: بدین منظور آسان سازی و تسهیل در ضوابط و مقررات تامین مالی که بیشتر بر مبنای دارایی های فیزیکی برای تضمین سهام لحاظ شده در دست بازبینی است تا بتوانیم هم پذیرش شرکت های دانش بنیان در بازار سرمایه را آسان تر کنیم و هم به آنها اعتماد داشته باشیم.

وی در بخش دیگری از صحبت های خود گفت: در یکسال گذشته بیشتر تاکید ما در بازار بورس بحث تامین مالی از طریق نهادسازی و ابزارسازی با راه اندازی و طراحی صندوق های سرمایه گذاری مختلف در حوزه اقتصادی مختلف بوده که اشخاص بتوانند بنا بر نیازهای خود در بازار سرمایه مشارکت و سرمایه گذاری کنند و در این راستا صندوق های درآمد ثابت (با تضمن اصل سرمایه بدون ریسک) و صندوق های درآمدهای سنگین با تنوع ریسک پذیری مختلف طراحی کردیم.

عشقی توضیح داد: در کل دنیا بازار سرمایه ۲ بخش کلی دارد؛ که یک بخش اصلی آن بازار ثانویه است که قیمت سهام متاثر از رویدادها و اتفاقات مختلف با فراز و نشیب زیاد مواجهه می شود و شاخص ها تغییر می کند است؛ به همین خاطر با توجه به اتفاقات سال ۹۹ که مردم عادی بدون آگاهی و سواد بازار سرمایه و برحسب تبلیغات تلگرامی وارد بورس شدند سهام را با قیمت بالا خریداری کردند؛ برای کاهش ریسک صندوق درآمد ثابت راه اندازی کردیم که اصل سرمایه آنها تضمن شود و سود هم ببرند.

وی گفت: در بازار بورس صندوق های متنوع در راستای حمایت از اصل سرمایه سهامداران طراحی شده که هرکسی بر مبنای آن می تواند ریسک بپذیرد و در این بازار مشارکت کند و در این راستا ابزار پر ریسک، کم ریسک و متوسط بازار سرمایه در مشارکت داشته باشند.

در نخستین همایش منطقه ای تامین مالی غرب کشور، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادر کشور، نایب رئیس اتاق ایران و مدیرعامل شرکت بورس اوراق بهادار تهران و جمعی از تولیدکنندگان و سرمایه گذاران غرب کشور حضور دارند.

تامین مالی پروژه‌های استانی، شرکت‌های دانش‌بنیان و همچنین پذیرش شرکت‌ها در بازار بورس و فرابورس و معرفی ظرفیت‌های اقتصادی و تولیدی استان کرمانشاه از اهداف این همایش است.

در این همایش یک روزه میزگردهای تخصصی مختلفی به منظور اطلاع رسانی از دستاوردها و ظرفیت‌های استان کرمانشاه در بخش دانش بنیان، فناوری، شرکت‌ها و کارخانجات با حضور مدیران بخش خصوصی و اجرایی و کارآفرینان و شرکت‌های دانش بنیان ایجاد و برگزار می شود.

کد خبر 58342

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 9 =