به گزارش اگزیم نیوز، آیتالله «سید ابراهیم رئیسی» روز دوشنبه در آیین آغاز سال زراعی جدید و با قدردانی از تولیدکنندگان برتر در حوزه زراعی که در سالن اجلاس سران برگزار شد، اظهار داشت: نظارت جدیتر بر روند تولید تا عرضه محصولات کشاورزی علاوه بر قطع دست واسطهگران و سودجویان، سبب میشود تا کالاها گران به دست مردم نرسد.
رئیسجمهور خاطرنشان کرد: محصول را از کشاورز به قیمت ناچیز میخرند و در میادین مرکزی ترهبار قیمت بسیار متفاوت است و با توجه به اینکه کار همه بخشهای کشاورزی با مصوبه مجلس در یکجا متمرکز شده، نظارت جدیتر را میطلبد تا دست واسطهها و دلالان قطع شود.
آیتالله رئیسی کشاورزی را امر مهم و ممتازی برشمرد و با بیان اینکه حتی خداوند هم با تصریح بر «انتم زارعون ام نحن الزارعون» زراعت را به خود نسبت میدهد، افزود: زراعت کار مبارکی است و باید به کشاورزی افتخار کرد؛ چون بهترین کارهاست و به لحاظ جایگاه بزرگ کشاورزی در فرهنگ دینی و برای اقتصاد خانواده و کشور، نقش آن برای خودکفایی و استقلال کشور مهم است.
رونق اقتصاد کشور در گرو تلاش کشاورزان است
رئیسجمهور رونق اقتصاد کشور را در گرو کار و تلاش کارگران و کشاورزان دانست و با معرفی صنعت «کشاورزی» بهعنوان یکی از مولفههای ملی اقتدار، اظهار داشت: کشور ایران باید استقلال خود را در بحث کشاورزی و تأمین غذایی دنبال کند که انجام آن در گرو حرکت جهادی کشاورزان و سازماندهی آن در وزارت جهاد کشاورزی است.
آیتالله رئیسی خطاب به کشاورزان گفت: از شما مصرانه می خواهم تلاش را افزون و حرکت را جهادی کنید و حسابشده گام بردارید و دشمن که نمی خواهد خودکفایی در تولید ما را ببیند، بشناسید. دشمن نمیخواهد تولیدکننده گندم، ذرت کنجاله و نهادهای دامی باشیم درحالیکه ما هم زمین و هم نیروهای کارآمد داریم و با مدیریت دقیق منابع آب میتوانیم به دستاوردهای بزرگی برسیم.
وی ادامه داد: باید برای آنچه در سفره مردم است، نیاز به خارج از کشور نداشته باشیم بلکه حتی بتوانیم صادرکننده محصولات کشاورزی باشیم.
رئیسجمهور با تأکید بر همکاری اساتید دانشگاه و نخبگان حوزه کشاورزی با بخشهای اجرایی تصریح کرد: کشاورزی باید در همه بخشها علم پایه و تکنولوژی پایه باشد و به تولید دانشبنیان هم در این عرصه باید توجه و اهتمام ویژه داشت.
آیتالله رئیسی با اشاره به وجود ۱۲ هزار عضو هیأت علمی در حوزه کشاورزی گفت: به کشاورز که شب و روز تلاش می کند باید به لحاظ علمی هم کمک شود تا همه کشور از ثمره تلاش او منتفع شود.
وی ادامه داد: صنایع تبدیلی به کار کشاورزی جهت می دهد و جلوی خام فروشی را میگیرد و ارزش افزوده ایجاد می کند که باید سود آن به جیب خود کشاورز برود و انجام این کارها در برنامه توسعه نیز پیش بینی و در سیاستهای کلان کشاورزی ابلاغ شده است.
رشد اقتصادی با افزایش بهرهوری در حوزه کشاورزی
رئیس دولت سیزدهم گفت: کشاورزان به تصمیم سازی و تصمیم گیری در دولت و مجلس کمک کنند؛ چون با کمک به هم در زمان محدود میتوانیم به استقلال در کشاورزی دست یابیم.
آیتالله رئیسی با بیان اینکه میتوان با مدیریت در الگوی سودآور کشت و منابع آبی به خودکفایی در حوزه کشاورزی رسید و نیازهای کشور را برطرف کرد، بازنگری در فرایندهای افزایش بهرهوری را ضروری دانست و اظهار داشت: رشد اقتصادی در کشور در گرو افزایش سرمایهگذاری و بهرهوری در همه عرصهها به ویژه در بخش کشاورزی است.
وی برهمین اساس متذکر شد: در بهرهمندی از خاک و آب، باید قدر خاک حاصلخیز را بدانیم و منابع آبی را مدیریت کنیم و با استفاده از روشهای نوین، آبیاری قطرهای یا زیرسطحی داشته باشیم.
جلوی سوداگران در تغییر کاربری اراضی گرفته شود
رئیسجمهور در بخش دیگری از سخنانش با تأکید بر مقابله با تغییر کاربری اراضی گفت: جلوی فعالیت سوداگران در تغییر کاربریها را باید گرفت؛ تغییر اراضی کشاورزی باید ضابطهمند و منضبط باشد و نباید اجازه داد به سرمایههای بزرگ کشور مانند جنگلها که چهبسا جنگلها حافظی در برابر سیل هستند، دستاندازی و تعرض شود.
براساس این گزارش، در سال زراعی جدید بیش از ۳ میلیون تُن جو، ۳۵ تُن واحد جالیزی، ۳۰۰ هزار تُن وش پنبه، ۲.۳ میلیون تُن برنج در کشور تولید شد.
همچنین امسال ۷ میلیون و ۲۰۰ هزار تُن گندم بهصورت تضمینی از گندمکاران خریداری شده است.
نظر شما