رشد ارزش افزوده کشور با ایجاد پالایشگاه های فراسرزمینی

کارشناس حوزه انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به قدرت بازارسازی پالایشگاه‌هایی در خارج از کشور گفت: اگر این اتفاق رخ دهد ما به کشوری تبدیل می‌شویم که علاوه بر نفت خام توان صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان را نیز داریم که ارزش افزوده‌ قابل توجهی هم برای کشور به همراه دارد.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، «محمدرضا اکبری» درباره یکی از راهکارهای بی‌اثر کردن تحریم فروش نفت با ایجاد پالایشگاه‌های فراسرزمینی، اظهار داشت: این راهکار ایده‌ خوبی‌ است و مختص به زمان حال نیست، بلکه در زمان قبل از انقلاب هم مطرح و حتی عملیاتی هم شد و بخشی از سهام پالایشگاه‌های هند خریداری شدند.

وی اضافه کرد: نکته مهم در موضوع پالایشگاه‌های فراسرزمینی این است که کشور مقابل با توجه به شرایط خاص و تنش‌های کشور ما، بتواند در برابر فشارهای احتمالی غرب و آمریکا بایستد، لذا اگر این نکته موردتوجه ویژه قرار بگیرد و کشورهای موردنظر با این شرایط کنار بیایند، راهکار درستی خواهد بود و بسیار به کشور کمک می‌کند.

کارشناس انرژی تصریح کرد: در غیر این صورت ممکن است حتی ما سرمایه کشور را از دست بدهیم، مثل اتفاقی که در هندوستان افتاد و هند تحت‌فشارهای آمریکا قبول کرد که از ایران نفت وارد نکند.

اکبری با اشاره به امکان صادرات خدمات فنی و مهندسی ایران برای بازسازی و تعمیر پالایشگاه‌های تولید بنزین در کشورهایی نظیر ونزوئلا و نیکاراگوئه و اخذ سهام شرکت‌های پالایشی این کشورها و فروش تضمینی نفت ایران گفت: اینکه ما با توجه به توانمندی‌های داخل، توان و قدرت بازسازی پالایشگاه‌هایی در خارج را داریم بسیار خوب است و اگر این اتفاق بیفتد ما به کشوری تبدیل می‌شویم که علاوه بر نفت خام توان صادرات محصولات و خدمات دانش‌بنیان را نیز داریم که این اقدام بسیار ارزشمندی است و ارزش‌افزوده‌ قابل‌توجهی هم برای کشور به همراه خواهد داشت.

وی تصریح کرد: باید در این مناسبات حتی‌الامکان منافع کشور در نظر گرفته شود و چنانچه فعالیت پالایشگاه‌ها به‌گونه‌ای بازطراحی شود که نیاز به نفت کشور ما را بیشتر کند، عالی خواهد بود، زیرا از این طریق وابستگی به نفت کشورمان افزایش می‌یابد و ضریب اطمینانی برای تضمین فروش نفت ایران می‌شود.

کارشناس حوزه انرژی مجمع تشخیص مصلحت نظام، درباره رویکرد ایران در فروش نفت خام به پالایشگاه‌هایی محدود در دنیا برای بازارسازی از طریق پالایشگاه‌های فراسرزمینی و تاثیر آن در رشد اقتصادی و درآمد ارزی گفت: اکنون در حوزه انرژی عرضه کننده‌های متنوعی در دنیا وجود دارند که با هم در رقابت هستند تا بازارهای مصرف را از دست یکدیگر بگیرند. ما با چنین طرح‌هایی می‌توانیم بازار مصرف تضمین شده‌ای را برای کشورمان فراهم کنیم و ضریب اطمینانی را به کشور تولیدکننده بدهیم که بازار مصرفشان یک بازار تضمین شده ‌است.

اکبری تصریح کرد: پیش از ما کشورهایی که فرصت بالایی از نفت و گاز را دارند به دنبال این بودند که بازارهای مصرف تضمین شده‌ای را برای خود فراهم کنند و با قراردادهای بلندمدت و خرید سهام و حتی سرمایه‌گذاری‌های سنگین، بازار مصرف تضمین شده برای خودشان بخرند و عملاً ارزش افزوده ایجاد کنند و از سوی دیگر وابستگی به انرژی خودشان را بالا برده و تعاملات بین‌المللی خود را تقویت کنند.

کد خبر 54597

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 5 =