به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، تعیین تکلیف متوفیان سهام عدالت از جمله مسایلی بود که بارها مورد پیگیری وراث سهام عدالت قرار گرفته بود و در دولت قبل هر بار وعده های مختلفی برای اجرایی شدن آن از سوی مسوولان مطرح شده بود.
به دنبال پیگیری های انجام شده، در اسفند ماه بود که «محسن خدابخش»، نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار اعلام کرد: از زمان واگذاری سهام عدالت و نیز اختصاص آن به مشمولان این سهام حدود سه میلیون و ۱۰۰ هزار نفر از دارندگان سهام عدالت فوت کردهاند.
وی افزود: همچنین با پیگیریهای انجام شده مشخص شد که برخی از وراث همان دارندگان سهام عدالت هم فوت کردهاند؛ بنابراین مسایل موجود بر سر راه این اقدام بسیار پیچیده است و مشکل فقط مربوط به بعد از ورود سهام عدالت در بازار سرمایه نیست.
خدابخش تاکید کرد: شرکت سپردهگذاری مرکزی باید در سال ۱۴۰۱ مسایل مربوط به وراث سهام عدالت را ساماندهی کند و در نهایت مالکین آن سهام مشخص شوند.
نایب رییس هیات مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار افزود: بهطور حتم مساله مربوط به وراث سهام عدالت در سال ۱۴۰۱ تعیین تکلیف خواهد شد.
وضعیت وراث سهام عدالت مشخص میشود
همچنین در ادامه چنین بحث هایی «مجید عشقی»، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در نخستین روزهای اردیبهشت ماه درباره اقدامات انجام شده برای وراث سهام عدالت اعلام کرد: بحث سهام عدالت متوفیان و وراث آن و نیز سودهایی که داشتند، امسال تعیین تکلیف میشود، با توجه به جمعیت زیادی که بهعنوان وراث وجود دارد، انجام اقدامات در این زمینه بسیار سخت است و باید وضعیت وراث طبق گواهی انحصار وراثتی که افراد در اختیار دارند، مشخص شود. اکنون سامانهای در حال تهیه است که بر اساس آن قطعاً وضعیت وراث سهام عدالت مشخص میشود و این کار را به مرحله پایانی اجرا میرسانیم.
انجام فرایند نقل و انتقال سهام فوت شدهها تا پایان شهریور ۱۴۰۱
به گزارش سازمان بورس و اوراق بهادار، «پیمان حدادی» مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با اشاره به سهام عدالت متوفیان تصریح کرد: سازمان بورس و اوراق بهادار و شرکت سپرده گذاری مرکزی با قوه قضاییه مکاتبات و جلسات زیادی در این رابطه داشتند. قوه قضاییه اطلاعاتی به شرکت سپردهگذاری مرکزی داده اما قابلیت استفاده به صورت فنی را ندارند زیرا با معیارهای مناسبی تهیه نشده است، به همین دلیل برای حل این مشکل، مجددا جلساتی برگذار شده و براساس پیشبینیها، شرکت سمات در حال برنامهریزی سامانهای در این خصوص است، از طرفی دیگر اطلاعات لازم که از قوه قضاییه به سمات در حال ارسال است، براین اساس به نظر میرسد حداکثر تا پایان شهریور سال جاری فرایند نقل و انتقال سهام فوت شدهها انجام شود.
وی پیرامون موضوع سود سهام عدالت بیان کرد: سود سهام عدالت افراد حقیقی اسفند ماه سال گذشته پرداخت شد، در این میان سود سهامداران حقوقی شرکتهای سرمایهگذاری استانی باقی مانده بود که آن هم هفته گذشته توسط شرکت سپردهگذاری مرکزی (سمات) واریز شد. براین اساس، سهامداران حقوقی که تاکنون سود خود را دریافت نکردهاند، حتما باید در سامانه سجام ثبت نام کنند تا در پایان هر ماه شرکت سمات سود آنها را پرداخت کند.
حدادی افزود: از اسفند ماه سال گذشته تاکنون حدود ۱۰۰ هزار نفر از سهامداران حقیقی که پیش از این در سامانه سجام ثبت نام نکرده و شماره حساب خود را اعلام نکرده بودند، در سایت سجام اقدام به ثبت نام کردند؛ سود سهام عدالت این افراد نیز در پایان ماه جاری واریز خواهد شد.
مشاور رییس سازمان بورس و اوراق بهادار تاکید کرد: طبق هماهنگیهایی که با شرکت سپردهگذاری مرکزی (سمات) انجام شده است، در پایان هر ماه سهامداران سهام عدالت که به تازگی در سایت سجام ثبت نام کنند و سود خود را نگرفته باشند، در پایان ماه ثبت نام خود، سود سهام عدالتشان را دریافت خواهند کرد.
وی در خصوص سود سهام عدالت «سبدهای اختصاصی سهام» بیان کرد: تعدادی از سهامداران شرکتهای سرمایهگذاری استانی سبدهای اختصاصی سهام هستند، سود این سبدها هنوز واریز نشده، اما با پیگیریهای شرکت سپرده گذاری مرکزی قرار است سود این سبدها نیز طی چند روز آینده واریز شود.
حدادی توضیح داد: برخی شرکتهای سبدگردان اختصاصی امکان دارد که بخشی از سبد سهام مشتریان خود را به سهام شرکتهای استانی سهام عدالت اختصاص داده باشند، و چون به این شرکتها در تاریخ یکم اسفند سال گذشته سود تعلق گرفته است. اما از آنجایی که این سبدها نمیتوانند در سامانه سجام ثبت نام کنند، واریز سودشان امکان پذیر نشد، براین اساس شرکت سپرده گذاری مرکزی در حال اجرای رویه و برنامهای است تا به زودی سود آنها نیز واریز شود.
نظر شما