خودروسازان بزرگ ۴۵ هزار دستگاه خودرو تولید کردند

بررسی آمارهای منتشر شده در سامانه کُدال حاکی از تولید ۴۵ هزار و ۳۹۶ دستگاه خودرو توسط سه خودروساز بزرگ کشور یعنی ایران‌خودرو، سایپا و پارس‌خودرو از ابتدای امسال تا پایان فروردین‌ماه است.

به گزارش روز سه شنبه اگزیم نیوز، این میزان تولید در مقایسه با آمار مدت مشابه سال قبل (تولید ۶۴ هزار و ۲۷۹دستگاه خودرو) افت ۲۹.۳ درصدی نشان می‌دهد.

برپایه این گزارش، در فروردین‌ماه امسال گروه صنعتی ایران‌خودرو ۲۵ هزار و ۴۱ دستگاه خودرو تولید کرد.

این گروه صنعتی توانست در این مدت ۱۷ هزار و ۳۶۸ دستگاه در گروه پژو، سه‌هزار و ۱۸۸ دستگاه در گروه سمند، یک‌هزار و ۶۹۸ دستگاه دنا، یک‌هزار و ۷۷۲ دستگاه رانا، ۴۷۷ دستگاه تارا، ۵۳۴ دستگاه هایما و چهار دستگاه وانت تولید کند.

برپایه این گزارش، جمع تولیدات آبی‌پوشان جاده مخصوص در ماه نخست امسال در هم‌سنجی با پارسال (۳۳ هزار و ۸۱۹ دستگاه) افت ۲۵.۹ درصدی داشته است.

افت تولیدات سایپا

برپایه آمارهای سامانه کدال، در این مدت گروه سایپا موفق به تولید ۱۵ هزار و ۴۴۳ دستگاه خودرو شد که شامل ۱۱ هزار و ۹۰۲ دستگاه خودرو از خانواده ایکس ۲۰۰ (مشتمل بر تیبا، کوئیک و ساینا)،‌ یک‌هزار و ۶۲۶ دستگاه شاهین و یک‌هزار و ۹۱۵ دستگاه وانت ۱۵۱ بود.

این میزان تولید از سوی نارنجی‌پوشان جاده مخصوص در مقایسه با مدت مشابه سال ۱۴۰۰ (تولید ۲۱ هزار و ۳۹۴ دستگاه خودرو) کاهش ۲۷.۸  درصدی نشان می‌دهد.

در این زمینه «محمدعلی تیموری» مدیرعامل سایپا اعلام کرد: شاخص تولید اقتصادی هر بنگاه، «نرخ عبور مستقیم» است.

وی گفت: سال گذشته میانگین نرخ عبور مستقیم این خودروساز تنها ۲۰ دستگاه بود، این در حالی است که بهمن و اسفندماه پارسال ۹۴ هزار دستگاه خودرو تحویل مشتریان داده شد.

تیموری خاطرنشان‌کرد: در فروردین‌ماه امسال به ۹۰ درصد تحویل محصول دست یافتیم و ۱۶ هزار دستگاه خودروی موجود در کف پارکینگ سایپا تکمیل و جمع‌آوری شد.

وی تاکید کرد:‌ سایپا همین مسیر را ادامه خواهد داد، زیرا تولید خودروی ناقص به معنای بدهی به قطعه‌ساز و بدهی به مردم است و هزیه‌های زیادی از جمله هزینه پارکینگ برای خودروساز به دنبال دارد.

کاهش تولیدات پارس‌خودرو

براساس این گزارش، از ابتدای امسال تا پایان فروردین‌ماه همچنین پارس‌خودرویی‌ها موفق به تولید چهار هزار و ۹۱۲ دستگاه خودرو شامل ۲ ‌هزار و ۷۹۴ دستگاه در گروه کوئیک (کیو ۲۰۰)، ۱۹۴ دستگاه کوئیک اس، یک‌هزار و ۴۳۲ دستگاه کوئیک معمولی دنده‌ای، ۳۱۲ دستگاه کوئیک اتومات پلاس و ۱۸۰ دستگاه در گروه ساینا شدند.

این میزان تولید در مقایسه با مدت فروردین ۱۴۰۰ (تولید ۹ هزار و ۶۶ دستگاه خودرو) افت ۴۵.۸ درصدی نشان می‌دهد.

براساس این گزارش، گروه صنعتی ایران‌خودرو در سال ۱۴۰۱، برای تولید ۷۲۵ هزار دستگاه سواری و ۲۵ هزار خودروی تجاری برنامه‌ریزی کرده است. همچنین تولید ۶۵۰ هزار دستگاه خودرو در سال جاری برای ساپا برنامه ریزی شده است.

رئیس‌جمهوری ۱۱ اسفندماه سال گذشته از ایران‌خودرو و سایپا بازدید کرد و دستورالعمل هشت ماده‌ای به خودروسازان ابلاغ کرد.

لزوم افزایش ۱.۵ برابری میزان تولیدات خودرویی کشور در سال آینده، افزایش کیفیت تولیدات با چند اولویت ویژه، خروج خودروهای دارای پلتفرم قدیمی از خطوط تولید و جایگزینی محصولات جدید و به‌روز و افزایش گارانتی خودروهای عرضه شده از ۲ سال و ۴۰ هزار کیلومتر به ۳ سال و ۶۰ هزار کیلومتر از جمله این دستورها بوده است.

کد خبر 52462

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 4 =