به گزارش روز چهارشنبه اگزیمنیوز، علیرضا شهپرست در مورد نفوذ فناوری در صنعت دارو، اظهار داشت: در همین راستا هفته گذشته تفاهم نامهای با ستاد زیست فناوری برای ارتقای فناوری در صنعت غذا و دارو امضا کردیم؛ زیرا ما اعتقاد داریم حوزهای به عنوان حوزه دانش بنیان صنعتی مورد تأیید است که یا کاهش ارزبری یا افزایش صادرات را به همراه داشته باشد.
مدیرکل دفتر صنایع غذا و داروی وزارت صمت با بیان اینکه امسال هدف گذاری را روی کاهش ۵۰ درصدی ارزبری صنعت دارو گذاشتیم، گفت: کل ارزبری صنعت دارو از مواد اولیه گرفته تا محصول نهایی ۲ میلیارد دلار است. طبق برنامهریزی های انجام شده، باید از طریق ارتقای سطح فناوری در صنعت دارو و ورود به حوزههای جدید مثل حوزههای زیست فناوری و … بتوانیم کاهش ۵۰ درصدی ارزبری دارو را داشته باشیم.
وی ادامه داد: البته در این هدف ما به دنبال بی نیازی کامل از واردات نیستیم بلکه بحث حرکت به این سمت و ارتقای فناوری در صنعت تا افق ۱۴۰۴ است. البته امسال هم امکان تحقق کاهش ۵۰ درصدی ارزبری وجود دارد و ما از هم اکنون کار را شروع کردهایم اما با توجه به اینکه این هدف چندبخشی بوده و نیاز به همگرایی بین سازمانهای مختلف دارد، هدف را تا ۱۴۰۴ تعیین کردهایم.
برنامهریزی برای افزایش ۱۰ برابری صادرات دارو تا ۱۴۰۴
شهپرست در مورد صادرات دارو نیز گفت: در حال حاضر صادرات دارو ۴۰ تا ۵۰ میلیون دلار است، از این رو ما افزایش ۱۰ برابری صادرات دارو را نیز در دستور کار قرار دادیم تا صادرات دارو تا سال ۱۴۰۴ به ۴۰۰ میلیون دلار برسد.
مدیرکل دفتر صنایع غذا و داروی وزارت صمت افزود: ظرفیتهای خوبی در کشور چه از نظر کمی و چه از نظر کیفی داریم منتهی باید سیاست گذاریهای درستی نیز انجام دهیم تا هم بازارهای صادراتی را توسعه دهیم و هم با افزایش سطح فناوری، بحث کاهش ارزبری صنعت دارو را رقم بزنیم. باید توجه داشت که بازار کشورهای همسایه ظرفیت پذیرش داروهای ایرانی را دارد زیرا در حوزههای زیست فناوری حرفهای خوبی برای زدن داریم.
وی گفت: اسفند ماه سال گذشته با همه سندیکاهای فعال در حوزه دارو از جمله تولیدکنندگان داروهای انسانی، ماده اولیه و بسته بندی، مکمل، تولیدکنندگانپروبیوتیک و فراسودمند و … جلسه برگزار کردیم و همگرایی لازم انجام شد.
نظر شما