۴ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۲:۵۳
اقتصاد قوی؛ پس از هشت سال رشد صفر

دولت مردمی در حالی بر سر کار آمد که اقتصاد ایران با هشت سال رشد تولید ناخالص داخلی نزدیک به صفر درجا زده بود.

به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز، یکی از شعارهای اصلی آیت‌الله رئیسی حرکت به سمت ایران قوی بود که جز با تقویت بنیه اقتصادی محقق نخواهد شد.

در هشت سال دولت‌های یازدهم و دوازدهم، کمترین میزان رشد اقتصادی دهه‌های اخیر رقم خورد؛ رشدی نزدیک به صفر.

براساس گزارش بانک مرکزی، رشد اقتصادی ایران در پاییز ۱۴۰۰ که اولین فصل عملکرد دولت سیزدهم محسوب می‌شود به ۵٫۷ درصد رسید که نسبت به متوسط رشد اقتصادی فصلی کشور در هشت سال دولت قبل، ۴ برابر بیشتر است. می‌توان یکی از دلیل رشد اقتصادی را تصمیمات دولت و برداشت موانع کسب‌وکار، پیش‌بینی پذیر کردن اقتصاد و از همه مهم‌تر واکسیناسیون عمومی کشور برای مقابله با کرونا عنوان کرد که رونق را بازارها بازگرداند؛ مساله‌ای که دولت قبل فقط برای آن بهانه‌تراشی می‌کرد.

تولید ناخالص داخلی به قیمت پایه (و به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۵) در پاییز سال ۱۴۰۰ به رقم ۳۵۱۰٫۲ هزار میلیارد ریال رسید که نسبت به پاییز سال ۱۳۹۹، رشد ۵٫۷ درصدی را نشان می دهد.

دولت سیزدهم از اواسط تابستان ۱۴۰۰ شروع به کار کرد و پاییز اولین فصلی است که به طور کامل دولت سیزدهم مستقر بوده و نتایج اقتصادی آن را می‌توان به سیاست‌های این دولت مرتبط دانست.

براساس آمار بانک مرکزی، متوسط رشد اقتصادی فصلی کشور از ابتدای دولت یازدهم تا پایان دولت دوازدهم، یعنی در ۳۲ فصل متوالی ۱٫۴۴ درصد بوده است.

رشد اقتصادی ۵٫۷ درصدی در پاییز امسال نزدیک به ۴ برابر بیشتر از متوسط رشد اقتصادی دولت قبل بوده است.

اقتصاد قوی؛ پس از هشت سال رشد صفر

گزارش مرکز آمار

همچنین براساس گزارش مرکز آمار، رشد اقتصادی کشور در پاییز ۱۴۰۰ که اولین فصل عملکرد دولت سیزدهم محسوب می‌شود، نسبت به مدت مشابه سال قبل بیش از ۳٫۵ برابر شده است.

داده‌های مرکز آمار بیانگر آن است که در پاییز امسال نرخ رشد اقتصادی کشور به قیمت‌های ثابت سال ۱۳۹۰ به ۳٫۹ درصد افزایش یافته است، در حالی که در پاییز سال گذشته نرخ رشد اقتصادی کشور ۱٫۱ درصد بود.

بدین ترتیب رشد اقتصادی کشور در پاییز امسال نسبت به پاییز سال قبل ۳٫۵ برابر شده است.

رشد اقتصادی کشور بدون نفت هم در پاییز ۱۴۰۰ به ۳٫۸ درصد رسیده در حالی که در پاییز سال ۱۳۹۹ رشد اقتصادی بدون نفت کشور فقط ۰٫۶ درصد بود. بر این اساس، رشد اقتصادی بدون نفت کشور در اولین فصل عملکرد دولت سیزدهم بیش از ۶ برابر نسبت به فصل مشابه دولت قبل رشد کرده است. این آمار نشان می‌دهد که رشد اقتصادی در دولت سیزدهم صرفاً ناشی از افزایش صادرات نفت نبوده و سایر بخش‌های اقتصادی هم رشدهای به مراتب بهتری نسبت به دولت قبل داشته‌اند.

براساس گزارش مرکز آمار، در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ تولید ناخالص داخلی (GDP) به قیمت ثابت سال ۱۳۹۰ به رقم ۵۴۹۷ هزار میلیارد ریال با نفت و ۴۷۲۰ هزار میلیارد ریال بدون احتساب نفت رسیده است، در حالی که رقم مذکور در مدت مشابه سال قبل با نفت ۵۲۳۱ هزار میلیارد ریال و بدون نفت ۴۵۴۶ هزار میلیارد ریال بوده که نشان از رشد ۵٫۱ درصدی تولید ناخالص داخلی با نفت و ۳٫۸ درصدی تولید ناخالص داخلی بدون نفت در ۹ ماهه سال ۱۴۰۰ دارد.

این در حالی است که در مدت مشابه سال قبل رشد اقتصادی با نفت منفی یک درصد و بدون نفت منفی ۰٫۸ درصد بود.

بازگشت اطمینان فعالان اقتصادی به سیاست‌های اقتصادی دولت جدید، واکسیناسیون گسترده و باز شدن فعالیت کسب‌وکارها، توسعه بازارهای صادرات کالاهای نفتی و غیرنفتی، تثبیت نرخ ارز و کنترل تورم، از جمله علل رشد اقتصادی کشور در پاییز ۱۴۰۰ بوده است.

لازم به ذکر است به علت رشد صفر اقتصاد ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم، برای بازگشت اقتصاد به شرایط دولت دهم، کشور نیازمند چندین سال رشد اقتصادی بالای ۸ درصد است. بنابراین با وجود رشد بهتر اقتصاد کشور در اولین فصل عملکرد دولت سیزدهم، تا احیای کامل اقتصاد و رفع میراث به جامانده از دولت روحانی، سال‌ها زمان لازم است تا مردم اثرات آن را در سفره خود کاملا لمس کنند.

اقتصاد قوی؛ پس از هشت سال رشد صفر

کد خبر 51484

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 13 =