هیچ واحد تولیدی در کشور از درج قیمت مصرف کننده کالا مستثنی نیست

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت و رییس سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان گفت: هیچ واحد تولیدی در کشور مستثنی از درج قیمت مصرف کننده بر روی کالا نیست و اجرای طرح درج قیمت مصرف کننده از مبدا تولید کالا مورد تاکید شخص رییس جمهور است و اصل نیز بر اجرای این سیاست است.

به گزارش روز چهارشنبه اگزیم نیوز، عباس تابش در جمع برخی از تولیدکنندگان خراسان رضوی در تشریح طرح قیمت‌گذاری از مبدا تولید کالا در محل سازمان صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی افزود: سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان و تولیدکنندگان قیمت ۸۴ هزار قلم کالا را بررسی کرده و به تفاوت ۲ درصدی قیمت آن از در کارخانه تا رسیدن به دست مصرف کننده پی برده است.

وی اضافه کرد: در واقع اجرای طرح درج قیمت از مبدا تولید کالا براساس ماده ۲۳ سیاستهای اقتصاد مقاومتی است که وزارت صمت را مکلف می کند که فرآیند تولید تا توزیع شفاف شود و سازمان حمایت از حقوق مصرف کنندگان به عنوان دبیرخانه اجرای این طرح هیچ محدودیتی در اصلاح روشهای آن ندارد.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در طرح درج قیمت مصرف کننده از مبدا تولید کالا، چرخه کالا از شرکتهای پخش و بخش توزیع نیازمند اصلاح است که این مهم انجام می شود.

تابش افزود: خوشبختانه در این دولت به ثبات اقتصادی نزدیک شده ایم، شیب تورم، نزولی است پس باید شرایط برای تولید در سال جاری بهتر از سال گذشته باشد هرچند تاثیرات تورم بر روی هزینه های تولید، ادعای به حق تولیدکنندگان است اما هزینه این را نباید مردم بپردازند.

وی با بیان این که قرار نیست هزینه تبلیغات تولیدکنندگان را مصرف کنندگان پرداخت کنند ادامه داد: آمادگی برگزاری یک نشست با تولیدکنندگان را داریم تا بدانیم با چه محاسبه ای  از سود در نظر گرفته شده در طرح درج قیمت از مبدا تولید کالا متضرر می شوند؟

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت گفت: در دنیا به ازای هر ۱۰۰ نفر یک واحد صنفی وجود دارد اما در ایران به ازای هر ۱۰۰ نفر ۲۵ واحد صنفی فعال است، مصرف کننده هم از تحریم خارجی و هم از تحریم داخلی متضرر می شود، او گناهی نکرده که هزینه این ناکارآمدی ها را بدهد.

تابش برخی انتقادات به طرح درج قیمت از مبدا تولید را وارد دانست و افزود: بخشهای مربوط به چرخه توزیع به ویژه شرکتهای پخش نیاز به بازنگری و اصلاح دارد که در این راستا کمیته ای متشکل از همه ذی نفعان این بخش تشکیل شده است که به زودی نخستین نشست آن برگزار می شود.

وی ادامه داد: اجرای این طرح مزیتهایی دارد به طوری که دیگر نیاز نیست بازرس از فروشنده فاکتور بخواهد و همان قیمت درج شده بر روی کالا به عنوان فاکتور فروش در نظر گرفته می شود، مردم از سردرگمی درمی آیند و رقابت بین واحدهای صنفی ایجاد می شود.

معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین در خصوص نقش بورس در قیمت تمام شده کالا گفت: نقش بورس دو وجهی است به طوری که در برخی کالاها مانند سیمان و فولاد باعث کاهشی شدن آن شد اما در برخی دیگر عکس آن عمل کرده است، برای مشخص کردن قیمتها در بورس، مجوزی از ستاد تنظیم بازار کشور مبنی بر تشکیل کمیته ای در این زمینه گرفته شده تا بتوان قیمتهای پایه ای در بورس را اصلاح کرد.

تابش به تاثیر هزینه های حمل و نقل در قیمت تمام شده کالا اشاره و بیان کرد: بخش حمل و نقل مشمول قیمت‌گذاری پیشینی شده است لذا دیگر این بخش قادر نیست راسا نسبت به قیمت گذاری اقدام کند.

کد خبر 49989

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 1 =