به گزارش روز جمعه اگزیم نیوز، مهدی موسایی در مورد تاثیر کاهش ارزش پول ملی ترکیه بر تجارت ایران با این کشور، اظهار داشت: از جهاتی دیگر در بقیه بازارها نیز در رقابت با ترکیه صادرات برای ایران سختتر میشود اگرچه تاکنون قیمتهای ما نسبت به لیر برای تجار ترک جذابتر بود اما طبیعتا الان این جذابیت کمتر میشود.
وی افزود: به علت کاهش ارزش لیر بسیاری از بازگانان ترکیهای میل و رغبتی به خرید ندارند ولی به احتمال زیاد این وضعیت موقتی است. شرکتهای ترک درحال حاضر از انعقاد قراردادهای بلندمدت کنار کشیدهاند و قراردادهایی هم که در شرف انعقاد بود دچار وقفه شده است.
دبیر اتاق مشترک بازرگانی ایران و ترکیه در مورد آخرین وضعیت تجاری ایران با این کشور، تصریح کرد: در حالت کلی صادرات ما نسبت به سالهای قبل بهتر و تراز تجاری ما نیز مثبت شده است. یعنی میزان صادرات ما به ترکیه از میزان واردات پیشی گرفته است. از ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۱ نسبت به ژانویه تا اکتبر ۲۰۲۰ میزان صادرات ایران به ترکیه ۵۳ درصد افزایش پیدا کرده است.
وی با اشاره به علل افزایش صادرات به ترکیه گفت: علت افزایش صادرات این است که قیمت انرژی و کارگر در ایران چندین برابر نسبت به ترکیه ارزانتر است و از نظر لجستیکی هم از آنجا که مرز بازرگان را با ترکیه داریم، هزینه کمتری دارد. به همین علت قیمت تمام شده کالا در ایران بسیار کمتر از دیگر کشورهای جهان از جمله ترکیه است. افزایش صادرات بیشتر در مورد پتروشیمی و خشکبار و افزایش صادرات پوشاک به این کشور هم فوقالعاده بوده است.
موسایی در پاسخ به سوالی در مورد سیر صعودی سفر ایرانیها به شهرهای ترکیه بعد از کاهش ارزش لیر، بیان کرد: میزان سفر ایرانیها به ترکیه افزایش پیدا کرده است، به طوری که بسیاری از هتل های وان با ایرانیها پر شده است. علی رغم اینکه در فصل سرما ترکیه از نظر توریستی استقبالی نمیشود اما از نظر ایرانیها سفر به ترکیه به علت کاهش قیمتی که اتفاق افتاده بسیار جذاب شده است.
وی در ادامه با تاکید بر زیانده بودن سرمایهگذاری در حوزه املاک ترکیه برای ایرانیان، خاطرنشان ساخت: کسانی که در حوزه ملک ترکیه سرمایهگذاری میکنند دچار زیان میشوند. ترکیه ۴۸۱ میلیارد دلار بدهی خارجی دارد و سرمایهگذاری روی ملک در این کشور برای ایرانیها سودآور نخواهد بود.
نظر شما