به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز، سعید محمد دبیر شورای عالی مناطق آزاد تجاری و ویژه اقتصادی، در نشست ماهانه جامعه اسلامی مهندسین در حسینیه ائمه اطهار (ع) تهران، افزود: بعد از ۴۲ سال نواقص زیادی در کشور میبینیم که نشان می دهد هنوز با آرمانهای امام (ره) فاصله غیرقابل قبولی داریم.
وی یکی از مشکلات کشور را ناتوانی مدیران در اتخاذ تصمیمات درست و به موقع عنوان و اضافه کرد: توپ در زمین دیگری انداخته میشود ولی ما پروژه جامعی را برای مناطق آزاد طراحی کردهایم تا هر منطقه آزاد بسته به ظرفیتها و امکاناتش فعالیت کند.
محمد یادآور شد: یکی از موضوعاتی که پیگیری و در کیش راه اندازی کردیم، سامانه شفافیت بود که ۱۶ خدمت را در یک سامانه گذاشتیم تا مردم ببینند و کسی نتواند تصمیمی در اتاق تاریک بگیرد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد تاکید کرد: ایجاد هفت منطقه آزاد جدید که امسال ابلاغ شد، اشتباه بزرگی بود؛ چون ظرفیت مناطق آزاد فعلی هنوز بهره برداری نشده، ضمن آنکه ولع ایجاد مناطق آزاد به کشور آسیب زیادی خواهد زد.
وی ادامه داد: افتخارات زیادی هم ایجاد شده ولی باید همواره بدنبال حرکت از خوب به عالی باشیم، زیرا مردم از رضایتمندی قابل قبولی از مسئولین برخوردار نیستند. امروز از جمله معضلات کشور که حاصل بی تدبیریها هست، این است که یکی از مریض ترین اقتصادهای دنیا را داریم و رشد نقدینگی و خلق پول وحشتناک است، ولی کنترل و مهارنقدینگی و تولید، باعث درمان این بیماری اقتصادی خواهد شد.
دبیر شورای عالی مناطق آزاد عنوان کرد: تولیدکنندگان از قوانین بی حساب و کتاب خون گریه میکنند و امروز یک جنگ اقتصادی داریم که نیازمند فرمانده اقتصادی است و هرکسی نباید تصمیم جزیرهای بگیرد.
محمد با بیان اینکه مناطق آزاد در دنیا یکی از مراجع اصلی توسعه اقتصادی سرزمینهای اصلی هستند و وظیفه این مناطق ایجاد فضای تولید و رونق کسب و کار بوده که بعد از جنگ جهانی دوم ایجاد شدند، اظهار داشت: امروز بخش عمده تجارت دنیا در مناطق آزاد کشورها شکل میگیرد و این فکر درستی برای حراست از صادرات و تولید است.
تولید یک درصد و سرمایهگذاری هفت درصد است
دبیر شورای عالی مناطق آزاد خاطر نشان کرد: ۷۹ مجوز منطقه آزاد در کشور صادر شده که ۳۲ منطقه فعال است ولی تنها ۲ درصد از صادرات غیرنفتی کشور از مناطق آزاد است و تولید در آنها یک درصد و سرمایهگذاری هفت درصد است.
وی با بیان اینکه مناطق آزاد ما گرفتار مشکلات زیادی هستند که اولین مسله زیرساختهاست، بیان کرد: بعد از گذشت ۳۹ سال هنوز کیش برق ندارد و ۲۲ هزار واحد خالی در کیش داریم که اگر در آن سکونت کنند با مشکل بزرگ برقی مواجه میشویم.
نظر شما