بهره وری آب در بخش کشاورزی باید بهبود یابد

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت: از ۸۵ درصد آب شیرین کشور که در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، نزدیک به ۶۵ درصد آن هدر می‌رود و تنها از درصد پایینی از آن استفاده بهینه می‌شود.

به گزارش اگزیم نیوز، جلال محمودزاده در نشست ملی مطالبه گران حوزه آب و کشاورزی اظهار داشت: در بخش آب به سفره‌های زیر زمینی ظلم می‌کنیم و از ۸۵ درصد آب شیرین کشور که در بخش کشاورزی مصرف می‌شود، نزدیک به ۶۵ درصد آن هدر می‌رود و درصد پایینی از آن استفاده بهینه می‌شود. بنابراین با اصلاح شیوه آبیاری، باید به سمت آبیاری زیرزمینی برویم تا از هدر رفت آب جلوگیری شود.

وی اضافه کرد: امکاناتی که به بخش کشاورزی داده می‌شود نسبت به بخش صنعت و خدمات کمتر است و سالیانه بیش از ۱۳۰ میلیون تن محصولات کشاورزی تولید می‌کنیم که از این میزان نزدیک به ۱۵ تا ۲۰ درصد بخاطر عدم مدیریت مناسب هدر می‌رود که بسیار رقم بالایی ست.

وی افزود: امسال به شدت از نظر میزان بارندگی دچار مشکل هستیم و کشاورزان زیادی از این حیث آسیب دیدند که سعی داریم با ارایه راهکارهای مناسب در تسهیل رفع مشکلات آنها اقدامات لازم را انجام دهیم.

محمودزاده تصریح کرد: قانون بیمه کشاورزی از جمله موارد دارای مشکلات عدیده است که سال ها برای اصلاح آن در کمیسیون تخصصی بحث شده، ضمن آنکه برای حمایت از این قانون تاکنون بیش از ۲ هزار میلیارد تومان از اعتبارات دولت به بخش بیمه تزریق شده اما اعتبارات کمی است و این رقم باید تا سه برابر اعتبارات فعلی افزایش یابد.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس با اشاره به تصویب اخیر قانون ایجاد شورای قیمت‌گذاری در جهت حمایت از قانون خرید تضمینی محصولات کشاورزی گفت: قیمت تضمینی محصولات کشاورزی همیشه پایین بوده و براساس واقعیت‌ها جلو نرفته است و ما در سال ۹۷ علی‌رغم اینکه ۱۳ میلیون تن گندم در کشور تولید داشتیم خرید ما در حدود ۵ میلیون تومان بود و در این بین ۸ میلیون تن صرف دام و یا قاچاق شد که دلیل اصلی آن هم عدم قیمت‌گذاری واقعی بود.

محمودزاده افزود: به دلیل دارا بودن برخی مشکلات اداری فرصت حضور در بازارهای جهانی در بخش کشاورزی را از دست داده‌ایم. به عنوان مثال نزدیک به ۵/۶ درصد بازار محصولات کشاورزی روسیه در اختیار ما قرار دارد در حالی که ترکیه بیش از ۱۹ درصد محصولات این بازار را تامین می کند و متأسفانه باید بگوییم که سهم ما از تامین بازار محصولات کشاورزی کشورهای همسایه بسیار پایین است.

وی ادامه داد: مشتری خارجی منتظر نمی‌ماند که تصمیم بگیریم محصولات کشاورزی خود را صادر کنیم یا خیر. بنابر این در کمیسیون کشاورزی مجلس قانون انتظار را پیشنهاد دادیم که تغییراتی در این باب اعمال شود.

عضو کمیسیون کشاورزی مجلس در پایان تصریح کرد: هیچ کشوری به اندازه ما درصد هدررفت محصولات کشاورزی اش بالا نیست ۱۵ یا ۲۰ درصد صادرات محصولات کشاورزی رقم تأسف‌بار است.

کد خبر 47034

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 7 + 9 =