محموله کروکودیل سفارشی مشهد وارد کشور شد

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی گفت: ۸۰ سر کروکودیل پرورشی در قالب نخستین محموله وارداتی از کشور مالزی به تهران رسید که طی امروز و فردا برای پرورش و تکثیر به تنها مزرعه پرورش کروکودیل وارد مشهد می‌شود.

به گزارش اگزیم نیوز، مجید طاهرپور روز یکشنبه با اعلام این مطلب افزود: این کروکودیل های پرورشی طی مراحل و شرایط خاص وارد شده و طبق نظر کارشناسان در محیط آماده شده برای نگهداری، آزادسازی می‌شوند.

وی با بیان اینکه پرورش کروکودیل با توجه به قابلیت صادرات پوست و گوشت این گونه، دارای ارزش و درآمد فراوانی است، ادامه داد: این محموله برای راه اندازی مرحله نخست تنها واحد پرورش کروکودیل استان خراسان رضوی در منطقه مُلک آباد، در حد فاصل مشهد - نیشابور به این منطقه منتقل می‌شود.

وی ادامه داد: این واحد با ظرفیت تولید ۳۰۰ تخته پوست کروکودیل، ظرفیت سازی شده و مجوزهای لازم را دریافت کرده است.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهادکشاورزی خراسان رضوی با بیان اینکه تولیدات پوست و گوشت این گونه صرفا برای مصرف خارجی و صادرات خواهد بود، گفت: خراسان رضوی به دلیل وجود مزرعه پرورش کروکودیل در کشور رتبه خوبی در پرورش این گونه دارد.

طاهرپور با اشاره به ارزش بالای صادراتی پوست کروکودیل افزود: پرورش کروکودیل ۲.۵ تا سه سال طول می‌کشد که پس از آن پوست این گونه آماده دباغی و صادرات می‌شود.

وی ادامه داد: کروکودیل پوزه‌کوتاه بومی ایران، ارزش اقتصادی چندانی برای صادرات ندارد و از مجموع ۲۴ گونه موجود در دنیا فقط پنج گونه ارزش اقتصادی برای پرورش دارند.

مدیر امور شیلات و آبزیان سازمان جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: از میان این پنج گونه، پرورش گونه کروکودیل آسیای جنوب شرقی(تایلندی) در ایران انجام می شود که طول آن به هفت متر نیز می‌رسد.

از سال ۱۳۸۵ که رهبر معظم انقلاب، فتوای بلامانع بودن پرورش کروکودیل را صادر کردند پرورش این خزنده دوزیست در برخی نقاط ایران آغاز شد و زمینه ای فراهم شد تا فعالان تجارت کروکودیل بتوانند سهم کشور را در این عرصه تجارت و گردشگری جهان بگیرند، با این حال مجموعه‌های پرورش کروکودیل در کشور انگشت شمارند که به مناطقی چون قشم، خراسان رضوی،  هرمزگان و ملایر محدود می شود.

هیچیک از اجزای کروکودیل دورریزی ندارد و حتی خون این گونه جانوری به عنوان یک آنتی‌بیوتیک قوی، کاربردهای بسیاری دارد و روی ویروس و قارچ هم اثرگذار است و امروزه خون آن لیتری به فروش می‌رسد.

همچنین از گوشت کروکودیل برای درمان روماتیسم، آسم و دردهای عضلانی و از پودر استخوان آن به صورت فرآوری شده برای درمان سرطان پوست استفاده می‌شود.

هر کروکودیل سالانه ۶۸ دندان می‌اندازد و همین تعداد نیز دندان جدید درمی‌آورد که از دندان‌های این جانور هم برای ساخت تزیینات استفاده می‌شود.

کد خبر 46708

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 0 =