فرحناز رافع که روز چهارشنبه درباره تبعات مطلوب ایجاد مراکز تجاری بر توسعه صادرات فرش دستباف با خبرنگار اگزیم نیوز گفت و گو می کرد، افزود: همین امر سبب شد راه اندازی خانه های فرش بعنوان مهمترین برنامه های امسال وزارت صنعت، تجارت برابر بند د ماده ۴۶ برنامه ششم توسعه مورد توجه قرار گیرد.
وی با بیان اینکه افراد علاقهمند به همکاری در انجام صادرات فرش و ایجاد خانههای فرش میتوانند در کشورهای چین، روسیه، ایتالیا، فرانسه و امارات متحده عربی، خانه فرش احداث کنند، اظهار داشت: این افراد پس از اعلام آمادگی می توانند خانههای فرش زیادی را در جای جای جهان و با همراهی بخش خصوصی راه اندازی کنند.
رئیس مرکز ملی فرش ابراز امیدواری کرد: راه اندازی خانههای فرش باعث گردد فرش دستباف ایرانی با شناسنامه، شفاف و با ارزش افزوده بالا به علاقه مندان واقعی در دنیا ارائه شود.
رافع با بیان اینکه ایجاد کنسرسیومهای صادراتی و نمایشگاههای فرش در فرودگاه امام خمینی(ره) از جمله اقداماتی است که پیش از این برای بهبود فضای تجارت فرش اجرا شده است، افزود: نمایشگاه اکسپو و دموتکس آلمان نیز فرصت مناسبی برای حضور فعال ایران هستند تا با نیازسنجی و انعقاد قرارداد همکاری به توسعه این هنرصنعت کمک شود.
وی با بیان اینکه یکی از مشکلات ما عبور موقت فرشهای دستباف است، افزود: فرشهایی وجود دارد که باید مرمت شوند یا نیاز به شستشوی تخصصی دارند و مورد رفوگری قرار گیرند. ما باید گارانتی و خدمات پس از فروش داشته باشیم اما متاسفانه امروز عبور موقت مانعی برای ارائه این نوع خدمات شده است.
رئیس مرکز ملی فرش اظهار داشت: امروز رفوگران و هنرمندان ما به کشورهای همسایه مهاجرت می کنند چرا این مشکل قانونی باعث شده این نوع فرشها ملزم به ثبت واردات و صادرات چند باره شوند، البته رفع این مشکل قانونی در کمیسیون اقتصادی دولت هم مصوب شده و منتظر تایید هیات دولت با هدف رفع مشکل هستیم.
رئیس مرکز ملی فرش در پایان گفت: مورد بعدی فرشهای مرجوعی است که به فروش نمیرسند و باید به ناچار به کشور بازگردند، اما باید برای هر بار خروج تعرفه صادرات و برای هر بار ورود تعرفه واردات پرداخت شود. با این شرایط اغلب فرشها در کشور مقصد به حراج گذاشته شده و ارزش فرش ما پایین کشیده میشود که مجلس شورای اسلامی باید این موضوع را نیز بررسی کند.
نظر شما