مقابله با بیابانزایی به تغییر دولت‌ها و پست‌ها ارتباطی ندارد

وزیر جهادکشاورزی گفت: مقابله با بیابانزایی نیازمند بسته هوشمند، پایدار، موافق، مداوم و پیوسته است و چیزی نیست که با تغییر دولت‌ها و پست‌ها پیوستگی و پیوندش از بین برود؛ بنابراین باید برنامه جامع و کاملی داشته باشیم.

به گزارش اگزیم‌نیوز، کاظم خاوازی شامگاه شنبه، دوازدهم تیرماه در مراسم روز جهانی مقابله با بیابانزایی که با حضور مسوولان و نمایندگان بین المللی در سازمان جنگل‌ها، مراتع و آبخیزداری برگزار شد، افزود: بحث بیابانزایی برای ما مهم است؛ بر اساس گزارش سازمان جنگل‌ها ۳۲ میلیون هکتار یعنی دو برابر ظرفیتی که برای تولید غذا در کشور در اختیار است، بیابان داریم.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: این ۳۲ میلیون هکتار در حالی است که اگر شاخص‌ها را مورد بحث قرار دهیم، شاید این عدد بزرگتر باشد.

وی با بیان اینکه انسان خود را در اکوسیستم بیابانی در نظر نمی‌گیرد، اظهار داشت: انسان بیابان و فرایند بیابانزایی را جدا از خود دیده است؛ به همین دلیل این پدیده سرعت پیدا کرده و بخشی از این سرعت به نگاه انسان برمی‌گردد که یک جز از خارج از این فرایند خود را تصور می‌کند.

وزیر جهاد کشاورزی تصریح کرد: پدیده بیابان شبیه ساختار یک ویروس است که در چرخه بیماری می‌ماند و بسیار خاموش عمل می‌کند و شبیه منواکسید کربنی است که یک خانواده را در برمی‌گیرد.

 مقابله با بیابانزایی نیازمند بسته جامع بیابانزایی است

وزیر جهاد کشاورزی گفت: بیابانزایی نیازمند بسته هوشمند، پایدار، موافق، مداوم و پیوسته است و چیزی نیست که با تغییر دولت‌ها و پست‌ها پیوستگی و پیوندش از بین برود؛ بنابراین باید برنامه جامع و کاملی داشته باشیم.

وی نکته مهم در مقابله با این پدیده را پیشگیری دانست و اظهار داشت: اگر اقدامات و انرژی که صرف پیشگیری از بیابانزایی می‌شود را برای کنترل سرعت انتشار این موضوع نکنیم، دنیا هم نمی‌تواند کاری انجام دهد.

خاوازی با اشاره به اینکه ایران دقیقا به شکل قهری در منطقه خشک و نیمه خشک دنیا قرار دارد، تصریح کرد: بخش دیگری از این چالش مربوط به دخالت انسان می‌شود و تنها عاملی که می‌تواند در این موضوع به ما کمک کند، دانش نو و بومی است.

وزیرجهاد کشاورزی گفت: ما می‌توانیم با استفاده از پدیده‌های طبیعی، دانش و فناوری، تجربه دیگر کشورها و استفاده از تجربیات سازمان‌های بین‌المللی با این پدیده مقابله کنیم.

۸۵ میلیون هکتار مراتع کشور در خطر بیابانی شدن

وی افزود: بخش دیگر کار که باید توسط سازمان جنگل‌ها انجام شود؛ به طوری که ۸۵ میلیون هکتار اراضی مرتعی ما به سرعت به سمت بیابانی شدن در حرکت هستند.

خاوازی گفت: قرق و فشار بر مراتع وظیفه سازمان جنگل‌ها و مراتع است که به خوبی باید کنترل کند و برای این کار برنامه منسجمی داشته باشد.

وزیر جهاد کشاورزی  با بیان اینکه مشکل دیگر، بیابانی شدن مزارع زراعی است، افزود: اکنون  فاصله بین بیابان و مزارع زراعی کاهش یافته است.

افزایش کشاورزی حفاظتی به ۲.۲ میلیون هکتار

وی ادامه داد: کشاورزی حفاظتی از ۲۰۰ هزار هکتار در ابتدای دولت تدبیر و امید به ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار هکتار رسیده است که بیانگر توسعه در این بخش است.

خاوازی اظهار داشت: در قلب این موضوع چیزی نیست جز کربنی که می‌تواند خاک را حفظ کند و فرسایش خاکی و آبی را کاهش دهد.

وی اضافه کرد: ما باید بسته حمایتی جامع و کاملی داشته باشیم که این امر نیازمند اقدامات، سرمایه مالی و حمایت‌های دولتی است و همه باید بدانیم این کار، مربوط به یک نفر نیست و همه دستگاه‌ها و وزارتخانه‌ها باید دست به دست یکدیگر این اقدام را اجرایی کنند.

عضو دولت تدبیر و امید مشارکت مردمی را در بحث مقابله با بیابانزایی را با اهمیت دانست و گفت: در بسته جامع مبارزه با بیابانزایی سه رکن سیاست گذاری، ابزار حمایتی دقیق و پژوهش باید برای پیشگیری مورد توجه قرار گیرد.

وی افزود: بسته دوم رصد پایش و اقدام است؛ ما در بخش‌های مختلف کشاورزی باید بخش رصد و پایش را افزایش دهیم چون اگر اطلاعات دقیقی نداشته باشیم، دچار مشکل خواهیم شد.

خاوازی کمک و حمایت رسانه‌ها را در این بخش موثر دانست و افزود: آنچه که مغفول مانده است، بحث خیرین است. بسیاری از مردم به دلیل آموزه‌های دینی آمادگی دارند برای جلوگیری از انتشار بیابان اقدام کنند.

تخریب ۱۲میلیون هکتاری، تکان دهنده است

وی رقم ۱۲ میلیون هکتار تخریب سرزمین در سال را تکان دهنده عنوان کرد و گفت: این به معنای حذف یک کشور شبیه ایران است که می‌تواند امنیت غذایی آن را با مخاطره روبرو کند؛ اگر این عدد درست باشد بسیار فاجعه بار خواهد بود.

وزیر جهاد کشاورزی اضافه کرد: به منظور تامین امنیت غذایی کشور، سازمان‌ جنگل‌ها این موضوع را باید پیگیری کند و رها نشود.

خاوازی افزود: سازمان جنگل‌ها باید بسته جامع مقابله با بیانزایی را در ایران به صورت بسته پایدار در بستر بسته جامع و دقیق  ارائه دهد تا ثبت و نقشه راه شود.

کد خبر 44375

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 7 =