سامانه جامع اموال تملیکی به تنهایی مشکل قاچاق و ارز را حل نمی‌کند

مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی گفت: سامانه جامع اموال تملیکی به تنهایی نمی تواند مشکلات مربوط به حوزه قاچاق کالا و ارز را حل کند و ضرورت دارد مواردی مانند سامانه جامع اداری و مالی، حراج الکترونیکی، پیشخوان ارباب رجوع راه اندازی شوند.

به گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز از سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی، نشست بررسی میزان پیشرفت سامانه‌های مندرج در قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سازمان بازرسی کل کشور با حضور سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی و دستگاه های نظارتی برگزار شد.

در این نشست «محمدعلی افتخاری» عضو هیات مدیره و مدیرعامل سازمان جمع‌آوری و فروش اموال تملیکی به آخرین وضعیت راه اندازی سامانه جامع اموال تملیکی پرداخت و اظهار داشت: این سامانه باید در سال ۹۴ راه‌اندازی می شد و مورد استفاده قرار می‌گرفت اما به علت وجود موانع و برخی مشکلات این کار عملیاتی نشد، در نهایت با توافقاتی که صورت گرفت فرایند اجرایی سامانه جامع اموال  تملیکی در حوزه قائم مقام از تابستان سال گذشته با جدیت بیشتر پیگیری شد.

وی افزود: از اسفند ماه سال گذشته فعالیت‌ها و جلسات متعدد و موثری در این زمینه شکل گرفت که نتایج آن مشهود است، سازمان اموال تملیکی متعهد شد بخش قاچاق این سامانه را در ۱۷ خرداد ماه سال جاری و بخش متروکه را تا شهریور ماه راه اندازی کند و اکنون بخش قاچاق سامانه آماده رونمایی با حضور مسئولان ذیربط است.

افتخاری عنوان کرد: عملیاتی کردن سامانه به منظور تامین نظر قانون، تبادل اطلاعات بین سیستم های دستگاه های اشاره شده در قانون است و اکنون سرویس های سامانه جامع اموال تملیکی آماده و منتظر دریافت و ارسال اطلاعات است که این اطلاعات از مرحله کشف کالا تا صدور رای رسیدگی و تعیین تکلیف است.

 رییس سازمان اموال تملیکی گفت: طبق وضعیت پروژه سامانه ها که ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز مسوول پیگیری این موضوع است، از میان ١۴ دستگاه عضو این پروژه، سازمان جمع آوری و فروش اموال تملیکی جزء پنج دستگاه پیشرو در تکمیل سامانه‌های الکترونیکی بوده است.

وی با اشاره به برخی موانع و مشکلات پیش روی این سازمان تاکید کرد: ساختار و نیروی انسانی متخصص سازمان اموال تملیکی با وظایف قانونی محوله تناسبی ندارد که ضرورت درد که در سال جاری مورد توجه سازمان اداری و استخدامی قرار گیرد و این در حالی است که بر اساس مصوبه اخیر هیات وزیران فروش اموال مازاد دولت نیز به وظایف این سازمان افزوده شده اما زیرساختی برای آن پیش بینی نشده است.

افتخاری افزود: سازمان اموال تملیکی توانسته با ارتقا سطح همکاری با دستگاه های ذیربط، بخشی از موانع را مرتفع سازد لذا پیشنهاد می‌شود موضوع همکاری دیگر نهادها با سازمان اموال تملیکی همانند اتصال سامانه‌ها مورد پیگیری قرار گیرد.

رییس سازمان اموال تملیکی با تاکید بر اینکه یکی از مشکلات در بخش سامانه ها نبود شناسه یکسان کالا میان دستگاه های مرتبط با کالاهای قاچاق است، گفت: راه‌اندازی سامانه جامع اموال تملیکی به تنهایی نمی تواند مشکلات مربوط به حوزه قاچاق کالا و ارز را حل کند و ضرورت دارد مواردی مانند سامانه جامع اداری و مالی، حراج الکترونیکی، پیشخوان ارباب رجوع راه اندازی شود که بخشی از آن به اتمام رسیده و بخشی از آن در حال تکمیل است.

وی به ایجاد سیستم یکپارچه الکترونیکی میان انبارهای سازمان اموال تملیکی اشاره کرد و یاد آور شد: از ۸۶ انبار اموال تملیکی حدود ۹۰ درصد آنها استیجاری بوده که این مسئله یک مشکل بزرگ حاکمیتی قلمداد می شود اما با این وجود و با امکانات کم تا پایان شهریور ماه ارتباط سیستمی تمامی انبارهای اموال تملیکی  در سراسر کشور برقرار می شود.

کد خبر 44368

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 9 =