به گزارش اگزیمنیوز، «حامد سلطانی نژاد»امروز (شنبه)در مراسم آیین افتتاح معاملات آتی صندوق سرمایه گذاری طلا و معاملات سیمان در بازار فیزیکی، اظهار داشت: امروز در بورس کالا یک جشنی برای راه اندازی معاملات محصولی است که از مدت ها قبل منتظر آن بودیم.
وی با بیان اینکه اکنون روند روبه رشدی را در بورس کالا با کمک ارکان بازار سرمایه شاهد هستیم، گفت: در سال ۹۹ ارزش معاملات بورس کالا به حدود ۳۵۰ هزار ملیارد تومان رسید و در این سال تناژ محصولات نسبت به کل سال های فعالیت بورس کالا رکورد شکست.
سلطانی نژاد خاطرنشان کرد: در سال ۹۹ شاهد معامله ۳۳.۴ میلیون تن محصول به ارزش ۳۱۲ هزار میلیارد تومان در رینگ فیزیکی بورس کالا بودیم که این عدد در کل سال های فعالیت بورس کالا بی سابقه است.
مدیر عامل شرکت بورس کالای ایران با بیان اینکه بخش عمده ای از این موفقیت را مدیون تلاش ارکان بازار سرمایه هستیم، افزود: در این سال هیچ گونه الزامی برای عرضه محصول تنظیم بازاری در بورس کالا نبودیم و به همین دلیل شاهد رشد معاملات در بورس کالا و بازار سرمایه بودیم.
وی افزود: در سه ماه نخست سال ۱۴۰۰شاهد رشد معاملات بودیم به گونه ای که تا روز چهارشنبه حدود ۱۰ میلیون و ۶۰۰ تن کالا در این بورس معامله شد که این عدد نشان دهنده رشد معاملات در این بازار است.
سلطانی نژاد اظهار داشت: افزایش میزان معاملات بورس کالا نشان دهنده حمایت ارکان بازار سرمایه از عدم قیمت گذاری دستوری و انجام معاملات کالاها در بستر بورس کالا است.
مدیرعامل شرکت بورس کالای ایران گفت: در محصولات صنعتی و معدنی شاهد رکوردشکنی هایی در بورس کالا بودیم به گونه ای که تاکنون در هیچ سالی شاهد انجام چنین میزانی برای معاملات نبودیم.
بورس کالا در جهت متنوعسازی ابزارهای مشتقه برای فعالان بازارهای مالی، زیرساخت معاملات قراردادهای آتی واحدهای سرمایهگذاری صندوق پشتوانه طلا را تکمیل کرده که معاملات این ابزار از هفته جاری آغاز میشود.
گواهی سپرده سکه طلا، ابزاری است که طی آن اشخاص، دارایی سکه طلای خود را با اطمینان نزد خزانه بانکها امانت گذاشته و میتوانند آن را در بستر بازار سرمایه در بازار پیوستهای که در بورس کالای ایران فراهم شده مورد معامله قرار دهند.
همچنین صندوق سرمایهگذاری پشتوانه طلا نیز ابزار مهم دیگر سرمایهگذاری در بازار طلا است که توسط بورس کالا برای فعالان بازار سرمایه معرفی و اجرایی شده است. صندوقهای سرمایهگذاری پشتوانه طلا، وجوه سرمایهگذاران را در گواهی سپرده سکه طلا سرمایهگذاری کرده و سرمایهگذاران از نوسانات بازار طلا منتفع می شوند.
سلطانی نژاد به شروع دوباره معاملات سیمان در بورس کالا اشاره کرد و گفت: از ماه ها قبل مذاکره و تفاهم با شرکتها و هلدینگهای سیمانی با همکاری سازمان بورس و اوراق بهادار به منظور آغاز مجدد معاملات سیمان در بورس کالا انجام شده است.
مدیرعامل بورس کالای ایران تاکید کرد: بخش بزرگی از ورود موفق سیمان به بورس کالا مرهون اقدامات شرکت سرمایه گذاری تامین اجتماعی (شستا) بوده است که بالای ٩٠ درصد معاملات فعلی از سوی این شرکت انجام شده است.
وی دیگر عامل مهم توسعه معاملات کالاها در بورس کالا را به حمایت های ارکان بازار سرمایه در مخالفت با قیمت گذاری دستوری ربط داد و گفت: نتیجه همه تلاش ها و اقدامات صورت گرفته، پذیرش شرکت های بورسی و آغاز عرضه سیمان در بورس کالای ایران بود که در یک ماه گذشته نزدیک به یک میلیون تن سیمان مورد معامله قرار گرفته است.
سلطانینژاد با تاکید بر اینکه بررسی روند راه اندازی و توسعه معاملات قراردادهای آتی در بورس کالای ایران نشان دهنده عمر بیش از ۱۳ ساله این ابزار است، گفت: این ابزار از آذر ماه سال ۱۳۸۷ و در دارایی سکه طلا در اختیار معامله گران و متقاضیان قرار گرفت و در ادامه قرارداد آتی زعفران نگین و زعفران پوشال به ترتیب در اردیبهشت ۱۳۹۷ و شهریور همان سال تعریف شد.
مدیرعامل بورس کالای ایران افزود: آمار معاملات قراردادهای آتی در ۱۰ سال گذشته نشان می دهد در سال ۹۷ با ثبت ارزش ۸۰۰ هزار میلیارد ریالی رکورد معاملات آتی در بورس کالا شکسته شد که بیانگر عمق بالای این معاملات و استقبال بالای سرمایه گذاران از این ابزار معاملاتی است.
وی به توقف معاملات آتی سکه طلا در بورس کالا اشاره کرد و گفت: در سال ٩٧ بازار آتی سکه متوقف شد اما بورس کالا در مسیر توسعه بازار آتی قدم برداشت و با ورود کالاهای کشاورزی و نقره، امروز یک دارایی از جنس طلا به بازار اضافه شد.
نظر شما