به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز از پایگاه خبری بورس کالا، «سعید زرندی» با بیان اینکه رویکرد کلی وزارت صنعت، توصیه به صنایع برای استفاده از ظرفیت های بورس کالا است و هیچگونه مخالفتی را برای عرضه محصولات در این بازار نداریم، افزود: در زمینه محصولاتی که بهتازگی راهی بورس میشوند، تشخیص کلی برای اجرای آن با نظر تولیدکنندگان و تشکلهای مربوطه رقم میخورد و این روزها شاهد عرضه سیمان در بورس کالا خواهیم بود.
وی خاطرشانکرد: سیاست کلی وزارت صنعت موافقت با ورود تولیدات بیشتر به بورس کالا است تا از طریق عرضه محصولات در یک فضای شفاف، بتوان شاهد شفافیت در انجام معاملات و کشف نرخ منصفانه کالاها باشیم.
زرندی اظهار داشت: بهطور طبیعی نمیتوان گفت یک بازار هیچگونه ایرادی ندارد و بورس کالا نیز از این قاعده مستثنی نیست، بهطوریکه اصلاح برخی فرآیندها که به بهبود جریان معاملات کمک کند میتواند در دستورکار قرار گیرد و به هموار شدن هر چه بیشتر مبادلات کالایی کمک کند؛ البته باید تاکید کرد که موجودیت بورس کالا به عنوان پدیده ای مبارک در اقتصاد کشور تلقی می شود و باید نهایت استفاده را از آن در خدمت به رشد و توسعه اقتصادی برد.
به اعتقاد معاون طرح و برنامه وزیر صنعت، معدن و تجارت، عرضه محصولات در بورس کالا به عنوان فرصتی مناسب در کشور تلقی می شود که می توان شاهد مزایای آن در اقتصاد بود و فرصت های مناسبی را برای صنعت و تولید کشور فراهم کند.
منافع ابزارهای مالی به همگان میرسد
زرندی با بیان اینکه بورس کالا می تواند فضایی شفاف را فراهم کند تا طرفین عرضه و تقاضا بتوانند در یک محیط رقابتی و قانونمند و قابل نظارت، محصولات را در آن معامله کنند، گفت: یکی از مزایای عرضه محصولات در بورس کالا این است که محصولات براساس ایجاد ابزارهای مالی می توانند از فرآیند قیمتگذاری مستثنی شوند، این موضوع از جمله مزایایی تلقی میشود که همه از طریق آن منتفع خواهند داشت.
به گفته وی، در مجموع سیاست کلی وزارت صنعت استفاده بیشتر از ظرفیتهای بورس کالا است.
زرندی خاطرنشانکرد: اکنون و در کوتاه ترین زمان ممکن کمک کردیم تا محصولات جدیدی وارد بورس کالا شوند که در این میان بورس هم باید با افزایش ظرفیت های خود و در صورت نیاز، اقدام به طراحی و معرفی ابزارهای جدیدکرده و تلاش کند تا شاهد افزایش عمق معاملات در بورس کالا و کمک به صنایع باشیم.
مخالفت با هر نوع قیمت گذاری دستوری
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت به قیمتگذاری دستوری اشاره کرد و گفت: ما مخالف قیمت گذاری با هر شکلی هستیم، مگر مواردی که از یارانههای مستقیم مانند ارز ۴۲۰۰ تومانی استفاده میکنند.
زرندی گفت: هفته گذشته جلسه ای با مسوولان سازمان بورس و بورس کالا برگزار شد که در این جلسه هیچ مصداقی برای ورود وزارت صنعت به قیمتگذاری دستوری وجود نداشت.
وی ادامه داد: مواردی هم که در گذشته در زمینه قیمت گذاری دستوری مطرح و اقدام شده بود توسط وزیر صمت منتفی و مسایل موجود در این زمینه مرتفع شد، لذا اکنون در وزارت صمت هیچ موضوعی برای قیمت گذاری دستوری وجود ندارد.
زرندی خاطرنشان کرد: فقط موضوعی در زمینه قیمت گذاری در حوزه خودرو وجود دارد که توسط بورس اوراق مطرح شد که اختیار آن هم مربوط به بیرون از وزارتخانه و مربوط به شورای رقابت است، وزارت صمت اکنون چندان در قیمت گذاری خودرو دخیل نیست.
معاون وزیر صنعت، معدن و تجارت با بیان اینکه برای لغو قیمت گذاری دستوری خودرو باید همه پارامترهای لازم فراهم شود، گفت: در صورت قرار گرفتن همه شرایط بازار در کنار هم یعنی شکل گیری بازار رقابت کامل ، مخالف با هرگونه قیمت گذاری دستوری خودرو خواهیم بود. این نکته را هم تاکید داریم که وقتی می گوییم بازار رقابت کامل اجازه افزایش بی رویه قیمت هم داده نمی شود.
وی در پایان با تاکید بر عرضه محصولات معدنی از جمله سنگ آهن در بورس کالا، افزود: عرضه سنگ آهن در بورس کالا از هفته های قبل آغاز شده و بهطور حتم این اقدام نیز همچون ورود سیمان به بورس ، کمک خواهد کرد تا قیمت ها منطقی تر شوند و انگیزه برای تولید افزایش یابد.
نظر شما