۱۷میلیون تن مازاد تولیدی سیمان در کشور داریم

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور با اشاره به اینکه میزان تولید سیمان در کشور در بهترین حالت ممکن ۸۸ میلیون تن است، گفت: افزون بر ۱۷ میلیون تن مازاد تولیدی این محصول داریم که می‌توان آن را صادر کرد.

به گزارش اگزیم نیوز، عبدالرضا شیخان عصر چهارشنبه در نشست ستاد تنظیم بازار هرمزگان با موضوع بررسی وضعیت سیمان در این استان افزود: طبق محاسبات انجام شده، نیاز بازار کشور به سیمان نزدیک به ۷۰ میلیون تن است که با تولید ۸۸ میلیون تن، مشکل و کمبودی در بحث این محصول نداریم.

وی بیان داشت: صنعت سیمان از ۲۹.۵ میلیون تن در سال گذشته امروز به ۸۸ میلیون تن تولید رسیده است که هم جوابگوی مصرف داخلی و هم امکان صادرات را دارد.

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان کشور اظهارداشت: در بهترین شرایطی که در سال گذشته داشتیم بیش از ۱۷ درصد سیمان تولید و بیش از ۱۳ درصد نیز توزیع شد .

شیخان در ادامه به مشکل کمبود در برخی استان‌ها از جمله هرمزگان پرداخت و اظهارداشت: الگوی مصرف سیمان در کشور تغییر کرده است و به دلیل گران شدن مصالح ساختمانی و فولاد؛ از آنجایی که قیمت این محصول نسبت به سایر مصالح ساختمانی به صرفه بود، بیشتر ساخت و سازها به مصرف سیمان روی آوردند.

اولویت کارخانه‌های تولیدی تامین سیمان بازار هرمزگان است

معاون هماهنگی امور اقتصادی استانداری هرمزگان نیز با اشاره به اهمیت تامین سیمان در استان گفت: اولویت مهم و اساسی تولیدات کارخانه‌های سیمان، تامین بازار این محصول در استان است.

ایرج حیدری افزود: تمامی کارخانه‌های تولید سیمان خارج از هرمزگان که از زیرساخت‌های بندری استان اقدام به صادرات بازارهای هدف خود می‌کنند ملزم هستند بخشی از نیاز بازار هرمزگان را تامین کنند.

انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان باید کمبود این کالا را برطرف کند

رییس سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان نیز در این نشست با اشاره به ارسال ابلاغیه تنظیم بازار سیمان در ابتدای خردادماه سالجاری از دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار کشور گفت: طبق این ابلاغیه که مسوولیت اصلی تنظیم بازار سیمان برعهده انجمن صنفی کارفرمایان این صنعت بوده و تا پایان هفته جاری انجمن یاددشده موظف است که کمبود این کالا در کشور و بویژه با اولویت استان‌هایی همچون هرمزگان که کمبود بیشتری دارند را رفع نموده که این امر تا پایان مهرماه (فصل ساخت و ساز) ادامه خواهد داشت.

خلیل قاسمی از دیگر موارد مهم این ابلاغیه را مکلف دانستن انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، جهت تعیین کارخانه اصلی و همچنین یک یا چند کارخانه به عنوان معین است که باید اطلاعات لازم را به دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار و سازمان‌های صنعت، معدن و تجارت استان‌ها ارسال نماید.

وی ضمن تاکید به بند مندرج در ابلاغیه یاددشده مبنی بر برنامه ریزی لازم به منظور تولید، تامین و توزیع سیمان متناسب با نیاز کشور که باید در دستورکار انجمن صنفی و کارخانه‌های تولید این نوع محصول قرار گیرد، بیان داشت: با توجه به این موضوع مبنی بر وجود مازاد تولید نسبت به مصرف در کشور، چنانچه تقاضای سیمان بازار داخلی کشور تامین نشود و در صورت همکاری نکردن انجمن صنفی و شرکت‌های تولیدی برای تنظیم اثربخش بازار سیمان و مدیریت تامین نیاز استان، صادرات سیمان وکلینکر مشروط خواهد شد.

این مسوول اظهارداشت: وزارت صنعت، معدن و تجارت می‌تواند از طریق وضع عوارض صادراتی را مشروط نماید تا تعادل بازار سیمان برقرار شود که در این خصوص گمرک جمهوری اسلامی ایران نیز همکاری لازم را انجام داده است.

طیق گزارش سازمان صنعت، معدن و تجارت هرمزگان، مصرف روزانه سیمان در استان ۹هزار تن است که ۶ هزار و ۴۰۰ تن شامل ۶ هزار تن در کارخانه سیمان بندرخمیر و ۴۰۰ تن کارخانه سیمان قشم تولید و مابقی از استان‌های همجوار تامین می‌شود.

کد خبر 43320

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 3 =