به گزارش روز دوشنبه اگزیم نیوز از سازمان توسعه و نوسازی معادن و صنایع معدنی ایران (ایمیدرو)، «وجیهالله جعفری» در نشست ویدئو کنفرانسی با حضور معاون معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت، مدیران و کارشناسان معاونت طرح و برنامه وزارت صنعت، معدن و تجارت و برخی معاونان و مدیران ایمیدرو، بر نقش توسعه زیرساخت در فعالسازی معادن کوچک تاکید کرد.
در این نشست که بهمنظور تعیین حقوق دولتی در بخش زیرساخت طرحهای تملک دارایی ایمیدرو برگزار شد، جعفری گفت: طرح زیربناها در سال جاری به ۸۰۰ میلیارد تومان بودجه نیاز دارد و در حوزه طرح احیاء و فعالسازی معادن کوچک نیز نیازمند ۲۰۰ میلیارد تومان هستیم.
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به لزوم تامین بودجه زیرساخت در فعالسازی معادن کوچک، افزود: از مهمترین مشکلات فعالسازی معادن کوچک ایجاد زیرساخت و راه دسترسی است که با تامین بودجه آن میتوان در تحقق فعالسازی معادن کوچک و در نتیجه اشتغالزایی در مناطق محروم کمک کرد.
معاون وزیر صنعت خاطرنشانکرد: مطالعات فعالسازی ۳۴ معدن در حال انجام است که در سه ماه آینده به اتمام میرسد و با توجه به اینکه اکثر معادن کوچک غیرفعال در اختیار بخش خصوصی بوده و زیرساخت و احداث راه در این مناطق از مشکلات آنها برای فعالسازی معادن است، باید بر لزوم توجه به زیرساخت در این مناطق تاکید کرد.
براساس این گزارش، سال گذشته ۲۵۳ معدن کوچک و متوسط در کشور، احیا و فعال شد و عملکرد این بخش، ۲۶ درصد از اهداف پیشبینی شده فراتر رفت.
افزایش بودجه صندوق بیمه فعالیت های معدنی
جعفری در این نشست از افزایش ۶۰۰ میلیارد تومانی بودجه صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی در سال جاری خبر داد و تصریحکرد: از این میزان ۴۰۰ میلیارد تومان از محل حقوق دولتی و ۲۰۰ میلیارد تومان از سوی ایمیدرو تخصیص خواهد یافت.
رییس هیات عامل ایمیدرو با اشاره به اعتبار صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی گفت: اگر از این صندوق حمایت شود، نتیجه آن ارائه تسهیلات خوب به سرمایهگذاران این حوزه خواهد بود.
در این نشست «اسدالله کشاورز» معاون معدنی وزیر صنعت با اشاره به برنامه ژئوفیزیک هوایی در سازمان زمینشناسی، بر لزوم توجه به این بخش در حوزه اکتشاف تاکید کرد و خواستار افزایش اعتبار تخصیص یافته برای این بخش در سال جاری شد.
برپایه این گزارش، در نهایت بودجه بخش زیرساخت به منظور فعالسازی معادن کوچک از محل حقوق دولتی در سال ۱۴۰۰ به میزان ۲۰۰ میلیارد تومان تعیین شد.
همچنین با تایید ارقام بودجه در بخش معادن کوچک و صندوق بیمه سرمایهگذاری فعالیتهای معدنی، بودجه در نظر گرفته شده برای برنامه ژئوفیزیک هوایی سازمان زمینشناسی و اکتشافات معدنی از ۳۰ میلیارد تومان در سال گذشته به ۱۰۰ میلیارد تومان در سال جاری افزایش یافت.
نظر شما