تلاش برای کاهش وابستگی سیستان به رودهیرمند

معاون وزیر نیرو در امور آب و آبفا از برگزاری کنفرانس ملی روئین‌تن‌سازی سیستان با محوریت دانشگاه زابل و همکاری وزارت نیرو خبر داد و گفت: تلاش برای کاهش وابستگی این منطقه به رودهیرمند از برنامه های این کنفرانس خواهد بود.

به‌گزارش روز یکشنبه اگزیم نیوز از پایگاه اطلاع‌رسانی وزارت نیرو، "قاسم تقی‌زاده خامسی" رئیس شورای سیاست‌گذاری کنفرانس ملی روئین‌تن‌سازی سیستان در جلسه شورای سیاست‌گذاری این کنفرانس افزود: با توجه به واقعیت‌ھای اقلیمی منطقه سیستان ضروری است تا با انجام برنامه‌ریزی صحیح و با استفاده از ظرفیت‌ها و قابلیت‌های موجود از آسیب‌پذیری سیستان و وابستگی این ناحیه از کشور به رودخانه هیرمند کاسته شود.

براساس تصمیم های چهاردهمین و پانزدهمین جلسه کمیسون دائمی رودخانه‌های مرزی و منابع آب مشترک هیأت وزیران، طرح "روئین‌تن‌سازی سیستان" در سال ۱۳۹۹ تصویب‌ و از سوی دولت به دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط ابلاغ شد.

 در نخستین جلسه شورای سیاست‌گذاری کنفرانس ملی روئین‌تن‌سازی سیستان که با حضور اعضای شورا برگزار شد، نمایندگان دستگاه‌ها تاکید کردند: با توجه به اتفاق های اخیر صورت گرفته در حوضه هیرمند، انتظار بر این است که آینده‌ای روشن و پررونق با رویکرد توسعه پایدار و طرح‌ریزی درون‌نگر برای سیستان ترسیم شود، همچنین به دلیل ظرفیت‌های مناسب استان سیستان و بلوچستان از جمله وجود قطب پویای علمی در سیستان، تصمیم بر این گرفته شد نخستین کنفرانس ملی روئین‌تن‌سازی سیستان که نشان از اراده و عزم ملی همه دستگاه‌های اجرایی و علمی کشور برای پرداختن به مشکلات سیستان دارند، با مشارکت فعال و محوری جامعه سیستانی در دانشگاه زابل برگزار شود.

فراهم ساختن بستری مناسب برای ارائه طرح‌ها و ایده‌های نوین کاربردی توسط کارشناسان و نخبگان علمی کشور برای کاستن از آسیب‌پذیری منطقه سیستان از جمله هدف‌های این رویداد علمی – منطقه‌ای است.

پیش‌بینی شده نخستین کنفرانس ملی روئین‌تن‌سازی سیستان طی دو روز در پنج محور و نشست‌ تخصصی شامل هامون‌ها، گردوغبار و محیط‌زیست منطقه سیستان، بهبود کشاورزی در منطقه سیستان، اصلاح الگوی توسعه منطقه سیستان، پایداری اجتماعی منطقه سیستان و توان‌افزایی اقتصادی منطقه سیستان در دانشگاه زابل ‌برگزار شود.

شورای سیاست‌گذاری این کنفرانس ملی را وزارت نیرو، وزارت امور خارجه، سازمان برنامه و بودجه کشور، سازمان حفاظت محیط زیست کشور، استانداری سیستان و بلوچستان، دانشگاه زابل، فرمانداری ویژه زابل، و انجمن هیدروپولتیک ایران تشکیل می‌دهد.

براساس این گزارش، چهارم فروردین امسال افغانستان سدکمال خان را بر روی رود هیرمند افتتاح کردکه این امر واکنش های متفاوتی به همراه داشت و در همین رابطه سخنگوی وزارت امورخارجه در خصوص افتتاح سد کمال خان در افغانستان افزود: رودخانه هیرمند دارای رژیم حقوقی تعریف شده ای است و بر اساس قراردادی که در سال ۱۳۵۱ بین دو کشور به امضاء رسیده، حق آبه ایران کاملا مشخص بوده و دولت افعانستان هم به این حق آبه متعهد است.

کد خبر 42822

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 2 =