به گزارش اگزیم نیوز، داریوش صولت در نشست مجازی رئیس اتاق کرمان و جمعی از فعالان اقتصادی استان کرمان با موضوع توسعه تجارت خرما در میلان افزود: باید تلاش ها برای تغییر دیدگاه مردم ایتالیا نسبت به تفننی بودن خرما اصلاح شود تا نقش مهمی در سبد غذایی و در صنایع شیرینی پزی و شکلات سازی این کشور ایفا کند.
وی با بیان اینکه براساس آمارها، ایران سومین تولیدکننده خرمای جهان است، ادامه داد: باید این رتبه در بازارهای هدف معرفی و سپس ارتباطات تجاری ایجاد، بازاریابی ها انجام و سپس قراردادهای لازم منعقد شود تا نتیجه لازم برای توسعه صادرات به دست آید.
صولت، به نمونه ای از همکاری کنسولگری میلان با استان های کشور در زمینه صادرات محصولات آنها پرداخت و خاطرنشان کرد: در پایان سال گذشته اتاق مازندران با مرکز تهیه و توزیع مواد کشاورزی و فرآورده های غذایی میلان قراردادی را منعقد کرد و کار صادرات محصولات منطقه را بزودی آغاز می کند.
سرکنسول جمهوری اسلامی ایران در میلان، ادامه داد: این مرکز نیاز بازار شمال ایتالیا با حدود ۳۵ میلیون نفر جمعیت را تامین می کند و می تواند مرجعی برای تبادل نظر و شریک تجاری ایران در حوزه خرما باشد که باید به آن توجه کرد.
وی بیان کرد: در ایتالیا سوپرمارکت هایی با شعب زیاد و بازار مصرف اختصاصی فعال هستند که برای تامین کالاهای خود به صورت مستقیم اقدام می کنند که این سوپر مارکت ها نیز می تواند محل رجوع ما برای مراودات تجاری باشند.
صولت خاطرنشان کرد: ایتالیا به دلیل شرایط جغرافیایی مناسب یکی از معدود نقاط خاص در اروپاست که مواد غذایی را تامین و به سایر کشورهای اروپایی صادر می کند.
رئیس اتاق کرمان با تاکید بر ساماندهی و توسعه صادرات کالاهای استان کرمان به ویژه کالاهایی با تکنولوژی بالا در سال ۱۴۰۰ گفت: باید اقتصاد ما صادرات محور باشد که لازمه آن تولیدی است که رقابت پذیر، بهره ور، با استفاده از تکنولوژی بالا و دارای برند باشد.
سیدمهدی طبیب زاده، تصریح کرد: ایتالیا یکی از شرکای تجاری ایران در همه ادوار بوده و اکنون نیز با توجه به شرایط تحریم ها مراودات تجاری با ایران را همچنان حفظ کرده و کرمان نیز همواره از این فرصت همکاری استفاده کرده است.
وی ادامه داد: ۱۰ درصد صادرات کشور به ایتالیا، مربوط به استان کرمان است که در ۲ قلم کالا بوده که می توان حجم این صادرات و ارقام صادراتی را افزایش داد.
طبیب زاده، با تاکید بر تجارت برد - برد بین دو طرف افزود: از سوی دیگر ماشین آلات ایتالیایی نیز در ایران و کرمان فعال هستند که این موضوع طرفین را به همکاری تشویق میکند.
رئیس انجمن ملی خرمای ایران گفت: ایران با ۵۰۰ میلیون دلار صادرات خرما به عنوان دومین صادرکننده این محصول در جهان است و در صورت رفع برخی مشکلات ناشی از تحریم ها این میزان صادرات به یک میلیارد دلار خواهد رسید.
محسن رشیدفرخی، با بیان اینکه ایران از نظر تعدد ارقام خرما رتبه اول در دنیا را داراست، افزود: پس از رفع تحریم ها که امیدواریم بزودی شاهد آن باشیم می توان بهتر و گسترده تر از قبل در بازار خرمای جهان نقش آفرینی کرد.
وی تصریح کرد: بهترین روش برای معرفی بیشتر خرمای ایران به جهان شرکت در نمایشگاه ها است که انجمن ملی خرمای ایران آمادگی برقراری ارتباط با سرکنسول میلان در این زمینه را دارد.
رئیس دفتر نمایندگی اتاق کرمان در بم گفت: امیدواریم بررسی های لازم برای استقرار پایگاهی در یکی از شهرهای کشور ایتالیا انجام شود تا هم نیاز داخل کشور ایتالیا پوشش داده شود و هم زمینه صادرات مجدد به سایر کشورهای اروپایی فراهم آید.
محمدحسین اکبری یزدی، افزود: از سرکنسول ایران در میلان درخواست داریم راه های برقراری ارتباط با مراکز بزرگ توزیع مواد غذایی و محصولات کشاورزی و سوپرمارکت های ایتالیا را در اختیار صادرکنندگان استان کرمان قرار دهند تا بتوان برای توسعه صادرات این محصول تلاش کرد.
وی به بازدید چند سال گذشته جمعی از فعالان اقتصادی خرما کرمان از ماشین آلات بسته بندی در ایتالیا اشاره و اظهار کرد: کارشناسان ایتالیایی اعلام کردند که خرمای بم به دلیل ظرافت پوست آن قابلیت بسته بندی اتوماتیک با استفاده از این ماشین آلات را ندارد و قرار شد مطالعات لازم برای تولید ماشین آلات برای بسته بندی خرما توسط یکی از شرکت های ایتالیایی انجام شود که کار متوقف مانده و این موضوع باید پیگیری شود.
در این نشست جمعی از فعالان اقتصادی، پرسش های خود برای توسعه تجارت خرما با ایتالیا را مطرح و پاسخ های لازم را دریافت کردند.
نظر شما