به گزارش اگزیم نیوز از روابط عمومی اتاق بازرگانی ایران، ظرفیتها و زمینههای همکاری بین ایران و عمان در وبیناری تخصصی با حضور معاون بینالملل اتاق ایران و رئیس اتاق مشترک ایران و عمان بررسی شد. در این نشست گسترش سطح مناسبات دو کشور در شرایط تحریمی ایران و شیوع ویروس کرونا مورد توجه قرار گرفت و در ادامه راهکارهای موجود در راستای افزایش سطح روابط مطرح شد.
براساس آنچه گفته شد ایران و عمان میتوانند در حوزه معدن، شیلات و گردشگری با یکدیگر همکاری کنند. این حوزهها از جمله مواردی هستند که علیرغم ظرفیتهای بالا همچنان مغفول ماندهاند از طرفی براساس دهمین برنامه پنجساله توسعه در عمان، تمرکز بر این حوزهها مورد توجه قرار گرفته است.
محمدرضا کرباسی معاون بینالملل اتاق ایران در این نشست با اشاره به اقدامات ارزنده اتاق مشترک ایران و عمان از زمان تاسیس تاکنون و کسب رتبه طلائی در بین مجموعه اتاقهای مشترک، تصریح کرد: کشور عمان از جمله شرکای تجاری ایران است که در دوران تحریم و بعد از شیوع ویروس کرونا نه تنها سطح روابط خود را با ایران محدود نکرد بلکه شاهد افزایش سطح مناسبات با این کشور بودیم. خوشبختانه همواره نگاهها و رویکردها در هر دو دولت نسبت به توسعه همکاریها مثبت بوده است.
وی در ادامه به چهار ویژگی عمان برای ایران اشاره و تاکید کرد: مناطق آزاد این کشور برای حضور شرکتها و بخشی از زنجیره تولید محصولات ایرانی از یک سو و امکان صادرات مجدد تولیدات ایرانی از این کشور به سایر نقاط دنیا، مزیت مناسبی است.
کرباسی به پروازهای مستقیم بین ایران و عمان اشاره کرد و افزود: خوشبختانه از شهرهای مختلف ایران مانند تهران، اصفهان، مشهد، شیراز، لار، کیش، قشم، بندرعباس و چابهار پرواز مستقیم به عمان وجود دارد و همین مساله موجب شده تا سطح روابط دو کشور در حد قابل توجهی رشد کند.
براساس گفتههای معاون بینالملل اتاق ایران تسهیل در روند صدور روادید نکته دیگری است که در یک سال اخیر اتفاق افتاد و اثرات مثبتی در پی داشت.
در ادامه این نشست محسن ضرابی رئیس اتاق مشترک ایران و عمان به تشریح جزئیات و ظرفیتهای تجاری و سرمایهگذاری در عمان پرداخت. به باور او ثبات و امنیت اقتصادی حاکم بر این کشور و رابطه سیاسی مطلوب آن با ایران از یک سو و با سایر کشورهای دنیا از سوی دیگر موجب شده تا عمان به یک شریک استراتژیک برای ایران تبدیل شود.
این فعال اقتصادی برنامههای اتاق مشترک درباره تقویت روابط ایران و عمان را در چهار محور توسعه صادرات به عمان، واردات از طریق عمان، صادرات مجدد کالاهای ایرانی از عمان و تمرکز بر برنامه توسعه پنجسال این کشور خلاصه کرد.
وی همچنین به توسعه و تقویت زیرساختهای ارتباطی دو کشور از سال ۹۲ تا به امروز براساس برنامهریزیهای اتاق مشترک ایران و عمان اشاره کرد.
به باور ضرابی از سال ۹۲ با پیگیریهای انجام شده در حوزه صدور روادید برای ایرانیان، شاهد تسهیلات ویژهای دراین بخش هستیم تا آنجا که در حال حاضر برای اقامت کمتر از ۱۴ روز نیازی به دریافت روادید برای اتباع ایرانی نیست و روادید طولانیمدت نیز برای ایرانیان در مبادی ورودی و فرودگاهها، صادر میشود.
رئیس اتاق مشترک ایران و عمان از اختصاص دو بندر سویق و در ادامه بندر سلطان قابوس به کالاهای ایرانی و امکان ثبت شرکت در مناطق آزاد و سرزمین اصلی عمان به عنوان سهامدار ایرانی، خبر داد و افزود: امکان پهلوگیری کشتیهای ایرانی با پرچم جمهوری اسلامی ایران در این بنادر وجود دارد. با توجه به این امکاناتی که فراهم شده، امیدواریم در آینده سهم تولیدات ایرانی در مجموع واردات عمان تا ۱۰ درصد افزایش پیدا کند.
ضرابی صدور بخشنامههای متعدد و غیرکارشناسی درباره انواع ممنوعیتها در صادرات را مانع حضور قدرتمند در بازارهای هدف و حفظ آنها در بلندمدت دانست و تاکید کرد: با صدور ممنوعیتهای یکباره در صادرات، تجار ایرانی در برابر شرکای خود بدنام شده و به تدریج بازاری که برای آن هزینه و وقت صرف کردهاند را از دست میدهند.
این فعال اقتصادی با تمرکز بر دهمین برنامه پنجساله توسعه عمان که در آن موضوعات توسعه معدن، افزایش سهم گردشگری در اقتصاد آن کشور و توسعه صنعت شیلات مورد تاکید قرار گرفته است، این سه حوزه را از جمله ظرفیتهای قابل توجه برای همکاریهای مشترک بین دو کشور ارزیابی کرد. به باور او ایران و عمان قادرند با سرمایهگذاری مشترک در این سه حوزه سطح مناسبات خود را افزایش دهند.
نظر شما