مسعود خوانساری در گفتوگو با اگزیم نیوز اظهار داشت: براساس گزارش شاخصهای ارزی و ریالی که مرکز آمار ایران منتشر کرده، نرخ ارز طی سالهای ۱۳۹۶ تا ۱۳۹۸ رشدی ۳۰۰ درصدی داشته ولی به طور عملی کالاهایی که وارداتی بودهاند، ۱۰ برابر افزایش قیمت را به ثبت رساندهاند که این موضوع نشان میدهد علت اصلی رشد قیمتها افزایش نرخ ارز نیست.
وی تصریح کرد: در صورتی که تصور کنیم بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ درصد از رشد یک هزار درصدی قیمت کالاهای وارداتی مربوط به افزایش نرخ ارز است، ۶۰۰ درصد یا بیشتر از آن مربوط به افزایش هزینههای مبادلهای در درون کشور است.
نایب رییس اتاق بازرگانی ایران گفت: افزایش هزینههای مبادلاتی در داخل کشور عمدتا به مصرف کننده نهایی منتقل میشود. ۸۵ درصد از واردات کشور را کالاهای واسطهای و مصرفی تشکیل میدهند که عمدتا در تولید مصرف میشوند و علت اصلی افزایش این قیمتها بروکراسی و دیوانسالاری است.
رییس اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: از زمان ثبت سفارش کالا تا واردات آن چندین ماه زمان لازم است؛ بعد از آن نیز کالاها برای مدتی در گمرکات باقی میماند و تمام این مسائل باعث رشد قیمت کالاهای وارداتی هستند.
خوانساری تاکید کرد: علت اصلی افزایش قیمت کالاها از سال ۱۳۹۶ تاکنون بروکراسی حاکم بر اقتصاد کشور و دیوانسالاری در نظام اجرایی است که هزینههای مبادلاتی را تا حد زیادی بالا برده و در بیشتر موارد این هزینهها بیش از افزایش نرخ ارز بر قیمت کالاها اثر دارد.
وی درباره تاثیر تجریمها بر نرخ ارز نیز گفت: یکی از اثرات مستقیم تحریم بر روی نرخ ارز است و از سوی دیگر کاهش مبادلات یا گشایشها بر این نرخ تاثیر دارد؛ در حال حاضر امکان تراکنشهای بانکی با خارج از کشور را نداریم که این موضوع نیز بر نرخ ارز اثر گذاشته است.
نظر شما