نوبخت: کاهش وابستگی بودجه به نفت با عملکرد مجلس همخوانی ندارد

معاون رییس جمهوری و رییس سازمان برنامه و بودجه کشور گفت: تمام سعی دولت کاهش وابستگی بودجه ۱۴۰۰ به نفت بود که در بررسی‌های صحن علنی مجلس شورای اسلامی به این میزان وابستگی اضافه شده است و این امر با عملکرد مجلس همخوانی ندارد.

به گزارش اگزیم نیوز، محمدباقر نوبخت روز پنجشنبه در نشست خبری با اصحاب رسانه و خبرنگاران کردستان، درباره برنامه دولت برای جبران کاهش وابستگی بودجه به نفت در لایحه سال آینده و منابع جایگزین آن، اظهار داشت: مجموعه منابع لایحه بودجه سال آینده ۸۴۱ هزار میلیارد تومان بود که ۱۹۹ هزار میلیارد تومان به درآمدهای نفتی اختصاص داشت.

وی با بیان اینکه همین مبلغ مورد انتقاد برخی نمایندگان بود، افزود: این انتقادها در حالی بود که نه تنها آن را کم نکردند بلکه ۱۶ هزار میلیارد تومان هم به آن افزودند و این جای تعجب دارد.

معاون رییس جمهور تاکید کرد: در حالی از دولت بخاطر وابستگی بودجه به نفت انتقاد می‌شد که وابستگی بودجه به نفت در لایحه ۱۴۰۰ از ۵۰ درصد به ۲۳ درصد کاهش یافته است.

"نوبخت" درباره منابع جایگزین این کاهش هم گفت: از بخش درآمدها و واگذاری دارایی ها این کاهش تامین می شد که مجلس هر ۲ را اضافه کرد و حقوق گمرکی و مالیات بر ارزش افزوده را هم افزایش داد.

وی این افزایش را عامل رشد تورم دانست و گفت: علاوه بر این ۱۶ هزار میلیارد تومان برای واردات خودروهای لوکس به داخل در مجلس تصویب شد که این باعث می‌شود تا عده ای که با شرایط خاص خودروی خارجی وارد کرده بودند به هدف خود برسند و از سویی از نظر جنبه اجتماعی هم از منظر مردم این کار قابل قبول نیست.

وی در پاسخ به سوال خبرگزاری تسنیم درباره اینکه آیا دولت اصلاحیه مجلس را برای لایحه ۱۴۰۰ اجرایی می‌کند؟ اظهار داشت: طبق تبصره ۳ ماده ۱۷۲ مجلس این شرایط که لایحه‌ای مورد تأیید کمیسیون تلفیق مجلس باشد و در جلسه علنی رد شود، تصریح نشده که به دولت برگردد و دولت این لایحه را ۲ ماه قبل تقدیم مجلس کرده است و حالا نظر دولت این است که اصلاحات را کمیسیون تلیق انجام دهد.

نوبخت درباره رانتی و تورم زا بودن بودجه ۱۴۰۰ که سوال خبرنگار ایسنا بود، هم گفت: تورم زایی چند اتفاق در لایحه افتاد که هدف دولت را رد کنترل و مهار تورم مخدوش کرد. 

معاون رییس جمهور یکی از این عوامل را حذف ارز چهار و ۲۰۰ تومانی برای کالاهای اساسی اعلام کرد و افزود: آزاد شدن نرخ واردات کالا به داخل، گرانی و تورم را دارد ولی گفته می شود یارانه ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومانی داده می شود اما آیا این مبلغ می تواند کاهش قدرت خرید مردم را جبران کند؟

وی گفت: گوشت و مرغ مردم طبقه پایین را گران می کنیم و در قبال آن پولی به عنوان یارانه می دهیم که چیز اضافه ای نیست.

وی به دیگر مصوبه کمیسیون تلفیق مبی بر حذف تعرفه واردات با ارزش چهار هزار و ۲۰۰ تومانی اشاره کرد و گفت: دولت از این منظر در این شرایط مخالف این آزادسازی بود.

وی در پاسخ به سوال نشریه راهساز مبنی بر اینکه با وجود تامین منابع مالی چرا تاخیر در اجرای پروژه های عمرانی کردستان را شاهد هستیم، تاکید کرد: پیشرفت طرحها مستلزم نظارت است و پیمانکاران هم تعمدا تاخیری در این زمینه ندارند و بلکه به موانعی می خورند که این سفرها برای بررسی این گره ها و رفع آن است.

رییس سازمان برنامه و بودجه در پاسخ به سوال هفته نامه خبر کردستان درباره اعمال نشدن همسان سازی حقوق بازنشستگان لشکری در کردستان نیز از آن اظهار بی اطلاعی کرد و گفت: همسان سازی انجام گرفته و اگر مواردی وجود دارد، ارائه شود تا بررسی لازم انجام گیرد.

لزوم تقویت گردشگری غرب کشور، سوال خبرآنلاین بود که نوبخت رد پاسخ به آن گفت: ظرفیت گردشگری غرب کشور سرمایه و ثروتی است و برای همه استانهای نوار غربی مانند دیگر استانها، برنامه هایی در نظر گرفته شده که هدف اصلی آن اشتغال است و منابع آن از محل تبصره ۱۸ تامین می شود.

معاون رییس جمهوری افزود: این برنامه ها در بخش های گردشگری، ساماندهی بافتهای فرسوده، زیرساختهای حمل و نقل جاده ای، کشاورزی و صنعت اجرای می شود که در کردستان این برنامه ها بر گردشگری متمرکز است.

نوبخت گفت: حوزه حمل و نقل ریلی و جاده‌ای کردستان برای دولت حائز اهمیت است و طرحهای خوبی را در این زمینه اجرایی کرده است.

 

 

کد خبر 40577

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 2 + 15 =