امید گیلانپور روز سه شنبه در حاشیه بازدید از سردخانه میوه هشت هزار تنی "پاشایی" اشنویه افزود: امسال یکی از مشکلات باغداران آذربایجانغربی، ممنوعیت صادرات سیب به کشورهای همسایه بود که باعث شده سیب زیادی در سردخانههای این استان انباشته شود.
وی اضافه کرد: آذربایجانغربی با تولید سالانه بیش از یک میلیون تُن سیب درختی، بزرگترین تولید کننده سیب در کشور است که علاوه بر تامین نیاز سایر استانهای همجوار، بخشی از آن به کشورهای منطقه صادر میشود.
معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهادکشاورزی گفت: موضوع صادرات سیب در کارگروه کشاورزی استان با حضور وزیر جهاد کشاورزی و مسوولان استانی بررسی میشود.
وی با اشاره به اینکه سرمایه گذاری یکی از مهمترین چالش های بخش کشاورزی به دلیل پر ریسک بودن فضای کسب و کار این بخش نسبت به سایر بخشهاست، افزود: در صورت پایداری فضای کسب و کار، امکان رشد سرمایه گذاری در این بخش افزایش می یابد.
معاون وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه مشوقهای دولتی متفاوتی برای سرمایهگذاری در عرصه صنایع تبدیلی وجود دارد، گفت: تولیدکنندگان بخش کشاورزی به ناچار از داراییهای خود استفاده میکنند.
مدیر جهاد کشاورزی اشنویه نیز در این بازدید گفت: امسال بیش از ۱۵۰ هزارتُن سیب در این شهرستان تولید شده که از این مقدار بیش از ۱۰۰ هزار تُن برای صادرات و میوه شب عید در سردخانههای این شهرستان نگهداری میشود.
مرادرسول انصاری افزود: تاکنون ۱۰ درصد از سیب سردخانههای این شهرستان به بازار عرضه شده و در صورتی که امکان صادرات سیب فراهم نشود، باغداران با مشکل تقاضای سیب در بازار مواجه خواهند بود.
وی اضافه کرد: در این شهرستان بیش از ۳۵ واحد سردخانه فعالیت میکنند که ظرفیت اسمی آنها بیش از ۱۰۰ هزار تن است اما امسال به خاطر افزایش تولید، بیش از ظرفیت اسمی در سردخانهها میوه نگهداری میشود.
وی گفت: سیب اشنویه از لحاظ کیفیت، محل پرورش و کمیت، توانایی تبدیل به برند ملی را دارد و باید در زمینه معرفی آن به بازارهای مختلف داخلی و خارجی اقدامات موثری صورت گیرد.
وی ارقام غالب سیب در این شهرستان را "رد" و "گلدن دلیشیز" عنوان کرد و افزود: هماکنون بخشی از سیب تولیدی این شهرستان به دلیل کیفیت بالا و ماندگاری خوبی که دارد.
در این بازدید که نماینده مردم اشنویه و نقده، فرمانداری و جمعی از مسوولان اشنویه حضور داشتند مسائل و مشکلات کشاورزی و تامین نهادههای دامی و مسائل مربوطه و اراضی پایاب سد چپرآباد و انباشت سیب در سردخانهها بررسی شد.
در جریان سفر ۲ روزه "کاظم خاوازی" وزیر جهاد کشاورزی و هیات همراه به آذربایجانغربی، همزمان ۱۳۱ پروژه بخش کشاورزی با اعتبار بیش از ۴۴۵ میلیارد ریال در استان به صورت ویدئو کنفرانس به بهره برداری میرسد و از ۱۸ رقم دستاورد تحقیقاتی بخش کشاورزی رونمایی میشود.
امید گیلانپور معاون توسعه صنایع تبدیلی و کسب و کارهای کشاورزی وزارت جهادکشاورزی روز دوشنبه به شهرستانهای نقده و اشنویه سفر کرده بود.
نظر شما