به گزارش روز پنجشنبه اگزیم نیوز از ایرنا، «سیدمحمدعلی حسینی» طی مصاحبه با شبکه پاکستانی «روز نیوز» اظهار داشت: روابط دو کشور بر اساس دوستی، همسایگی و برادری قرار دارد. ایران نخستین کشوری بود که استقلال پاکستان را به رسمیت شناخت و پاکستان هم نخستین کشوری بود که جمهوری اسلامی ایران را به رسمیت شناخت و با آن رابطه برقرار کرد.
وی افزود: این دو کشور یک سرمایه عظیم دارند که همانا رابطه تاریخی و مشترکات فرهنگی، مذهبی، مردمی و به ویژه ادبیات و زبان است. ایران و پاکستان روابط بسیار خوبی در حوزههای مختلف سیاسی، فرهنگی و دانشگاهی دارند که رو به گسترش است.
کرونا و فرصتی دیگر برای گسترش همکاریهای دوجانبه
سفیر ایران در پاکستان گفت: شیوع ویروس کرونا به هر حال تمام این تعاملات را در سطح جهانی تحت تاثیر خود قرار داده است. طبیعتا رفت و آمدها و تبادل هیاتها کاهش یافته و همکاریهای اقتصادی نیز تحت تاثیر قرار گرفته است. ولی علایق مشترک همچنان باقی است و خود بیماری کرونا به یک زمینه مشترک برای همکاری های دو کشور تبدیل شده است.
وی تصریح کرد، ما از ابتدای شیوع کرونا، همکاری های نزدیک دو کشور را شاهد بودیم و وزیران بهداشت دو کشور در بسیاری از مواقع به صورت روزانه با هم ارتباط داشته و تبادل نظر می کردند. هر دو طرف اعلام آمادگی کردند یک موافقتنامه راجع به پروتکل های بهداشتی به امضا برسانند و در حوزه های مختلف پرستاری، تجهیزات پزشکی و بهداشتی مانند تولید ماسک با یکدیگر همکاری و تعامل داشته باشند. اکنون هم که به خاطر شیوع ویروس سفرها کم شده است ما می توانیم با برگزاری وبینارها از تجربیات یکدیگر استفاده کنیم و متخصصان بهداشتی و پزشکی دو کشور می توانند با یکدیگر تعامل داشته باشند.
آمادگی ایران برای تامین نیاز انرژی پاکستان
سفیر کشورمان افزود: جمهوری اسلامی ایران از جمله کشورهایی است که دارای منبع غنی انرژی به ویژه نفت و گاز است در مقابل انرژی یکی از نیازهای اساسی رشد و توسعه هر کشور از جمله پاکستان است.
حسینی گفت: در گذشته قرارداد مشترکی میان دو کشور امضا شده در خصوص احداث و بهرهبرداری از یک خط لوله گاز موسوم به صلح که قرار است این خط لوله از ایران به پاکستان گاز را منتقل کند. هر دو کشور یک سری تعهدات را در این مورد بر عهده گرفتهاند.
وی تاکید کرد: آنچه بر عهده طرف ایرانی بوده به موقع انجام شده است. خط لوله انتقال گاز تا نزدیک مرز پاکستان کشیده شده است. اما در طرف پاکستانی مشکلات و موانعی وجود داشته است که ما امیدواریم به زودی حل و فصل شود.
سفیر کشورمان افزود: قطعاً انتقال گاز در زندگی مردم عادی تاثیر فراوانی دارد. علاوه بر این، تاثیرات زیادی بر پروژه های صنعتی و توسعه ای پاکستان خواهد داشت. برغم برخی محدودیتها که از طرف قدرت های خارجی اعمال میشود دو طرف اکنون به این کار علاقهمند هستند و انگیزه جدی وجود دارد که این پروژه را تکمیل کنند.
اهمیت همکاریهای سهجانبه ایران-چین-پاکستان
وی گفت: ما معتقدیم که ظرفیت های خوبی در این منطقه وجود دارد که با استفاده درست از آنها می توانیم در مجموع، کارهای مهم و بزرگی انجام دهیم. ایران، پاکستان و چین هر کدام ظرفیت ها و توانایی های زیادی دارند. از طرفی روابط سیاسی بین این سه کشور هم ممتاز و عالی است.
حسینی افزود: همکاریهای مشترکی بین ایران و پاکستان، پاکستان و چین، چین و ایران وجود دارد. این همکاری های دوجانبه اگر شکل سه جانبه به خود بگیرد، در حقیقت از ظرفیت های سه کشور استفاده شده و این خیلی خوب است.
وی اظهار داشت: طرح راهروی مشترک اقتصادی پاکستان و چین موسوم به "سیپک" یک طرح خوبی است و ما بارها اعلام آمادگی کرده ایم که می توانیم در پروژه های مختلف این طرح مشارکت داشته باشیم. با شکل گیری همکاری چندجانبه، غیر از این کشورها سایر کشورهای منطقه هم از نتایج آن بهره مند خواهند شد.
عادی سازی روابط با صهیونیستها تضییع حقوق فلسطین است
سفیر ایران در پاکستان در ادامه به عادی سازی روابط برخی کشورها با صهیونیستها اشاره کرد و گفت: رژیم صهیونیستی یک رژیم غاصب، جعلی، نامشروع و نژادپرست است که بر اساس ترور و غصب سرزمین فلسطینیها شکل گرفته است.
وی این پرسش را مطرح کرد که چرا یک چنین رژیم ظالمی که حق ملت فلسطین غصب کرده و اقسام جرم و جنایت را علیه آنان مرتکب شده را ما باید به رسمیت بشناسیم؟ درحالی که مبانی منشور سازمان ملل از ملتها می خواهد از ملت مظلوم در برابر دولت ظالم دفاع کنند. اصول حقوق بشری نیز ما را موظف می کند که از حقوق مردم مظلوم فلسطین در برابر ظالمان دفاع کنیم. به لحاظ اخلاقی و انسانی هم وظیفه ما حمایت از مظلوم است.
وی افزود: مکتب اسلام و قرآن نیز همه ما را توصیه و تشویق می کند که از حقوق مظلوم در برابر ظالم دفاع کنیم. در صحنه فلسطین هیچ ابهامی وجود ندارد. اینک بیش از ۷۰ سال است که رژیم صهیونیستی آن سرزمین را اشغال کرده است. این گذر زمان هیچ حقی را برای اشغالگران و این رژیم ظالم ایجاد نمیکند.
حسینی اظهار داشت: عادی سازی روابط با رژیم اشغالگر، در حقیقت تضییع حقوق فلسطینی هاست. این به معنای فاصله گرفتن از هویت اسلامی و انسانی است. هویت اسلامی ما به ما اجازه نمی دهد که از ظالم در برابر مظلوم دفاع کنیم.
وی همچنین از مواضع صریح و روشن دولت پاکستان از جمله عمران خان نخست وزیر این کشور در این زمینه تمجید کرد.
تحولات جنوب آسیا
حسینی در خصوص برخی تنشها میان پاکستان، هند و چین گفت: ما اعتقاد داریم که در هر سه کشور سیاستمداران باتجربه و خردمندی وجود دارند که با توجه به تجربیات و نگاه واقع بینانه خود تلاش می کنند از سطح تنش ها کم کنند.
وی تاکید کرد: تنشزدایی به مصلحت خود این کشورها و منطقه جنوب آسیا است.
لزوم همکاری نزدیک تهران و اسلامآباد برای صلح افغانستان
حسینی گفت: ایران همواره از روند صلح افغانستان حمایت کرده و خواهد کرد. ایران و پاکستان به عنوان دو کشور همسایه بیشترین تاثیر را از ناامنی و بی ثباتی داخلی در افغانستان متحمل شده اند. در همین زمان میلیونها نفر از پناهندگان افغانی در ایران و پاکستان حضور دارند. از بیش از سه دهه پیش این مسئله ایجاد شده است.
وی تاکید کرد: اگر ایران و پاکستان رایزنیهای سیاسی خود را برای روند صلح افغانستان بیش از پیش فعال کنند، نتایج بهتری حاصل میشود. این ناآرامیها و بی ثباتیها قطعا همه کشورهای منطقه را تحت تاثیر خود قرار می دهد و بیش از همه خود مردم افغانستان در طی دهه های گذشته دچار فقر و آسیب های اجتماعی شده اند.
حسینی افزود: اگر یک صلح عادلانه و فراگیر در افغانستان ایجاد شود، هم به نفع مردم آن کشور خواهد بود و هم به نفع تمام منطقه.
منتظر گامهای عملی آمریکا هستیم
سفیر ایران در پاکستان درخصوص تاثیر انتخاب جو بایدن به ریاست جمهوری آمریکا بر مسائل منطقه و بین الملل گفت: برای ارزیابی یک فرد به عنوان رئیس جمهوری آمریکا، باید عملکرد وی را ببینیم. باید ببینیم که سیاستهایی که وی در دوره مبارزات و رقابتهای انتخاباتی مطرح کرده است را چگونه اجرا می کند و چقدر به تعهدات خود پایبند است.
وی تاکید کرد: باید ببینیم در عمل چه نگرشی به مسائل منطقه ما دارد. در واقع، ما عملکرد را ارزیابی می کنیم و نه شعارها. لذا پیش داوری نمی کنیم و منتظر خواهیم ماند تا ببینیم که سیاستهای اعمالی جو بایدن چگونه خواهد بود
استقبال ایران از تلاش عمرانخان برای تنشزدایی
سفیر کشورمان گفت: دولت عمران خان ابتکارات خوبی را برای همبستگی ملل اسلامی انجام می دهد. یکی از ابتکارات وی کمک به کاهش تنشها در روابط ایران و عربستان بود.
حسینی افزود: ایران به خوبی از این ابتکار عمل استقبال و حمایت کرد اما آنچه که ما شاهد آن هستیم این است دولت پاکستان تلاش می کند که هم روابط خودش را با کشورهای اسلامی تقویت کند و هم روابط کشورهای اسلامی را با یکدیگر تقویت کند.
رویکرد مغرضانه و توهینآمیز غرب در قبال اسلام
سفیر ایران در پاکستان گفت: پروژه اسلام هراسی توسط برخی کشورهای استعماری کلید خورد و شروع شد. هدف آنها این است که یک چهره زشت و وحشتناک از مقدسات اسلامی به دیگران نمایش دهند. از پیامبر اسلام صل الله علیه و آله وسلم یک چهره کاملا وارونه جلوه داده و مکتب اسلام را وارونه نشان می دهند.
وی افزود: طبیعی است که مسلمانان نمیتوانند اهانت به مقدسات خود را بپذیرند. اسلام دینی است که دعوت به تفکر میکند. لذا ما می گوییم اگر کسی پرسشی در خصوص اسلام دارد می تواند بپرسد اما اهانت غیرقابل تجمل است.
حسینی تاکید کرد: این قابل پذیرش نیست که کشورهای غربی تحت پوشش آزادی بیان، توهین به مقدسات را توجیه کنند و همزمان اجازه ندهند حتی یک سوال منطقی دربارۀ هلوکاست مطرح می شود. این یک تناقض آشکار و یک استاندارد دوگانه و تبعیض آمیز است.
وی اظهار داشت: پاکستان گامهای خوبی در زمینه مقابله با اسلام هراسی برداشت و روزی را هم به عنوان روز مبارزه با اسلام هراسی در سازمان همکاری اسلامی به ثبت رسانید. این امر در همگرایی بین کشورهای اسلامی خیلی موثر خواهد بود.
سفیر کشورمان در پایان برای ملت پاکستان بهترینها را آرزو کرد و گفت: امیدواریم که راه توسعه، پیشرفت، امنیت، آبادانی و سلامت را به خوبی طی کنند و با حمایت خداوند متعال به اهداف و آرزوهای مقدس خود برسند.
وی تاکید کرد: مردم پاکستان بدانند که ملت شریف ایران آنها را خیلی دوست دارند و تلاش ما در سفارت این است که رابطه بین این دو مردم خوب را بیش از پیش توسعه دهیم.
نظر شما