شهاب جوانمردی در گفتوگو با خبرنگار اگزیم نیوز درباره نصب تابلوی جداگانه استارتآپها در بورس اظهار داشت: بحثی که فعالان استارتآپی با وزارت اقتصاد و سازمان بورس داشتند این بود که نباید حضور شرکتها در بورس به گونهای باشد که گویا بر روی آنها برچسب جداگانهای زده شود. بیشتر بحث این است که این شرکتها روزی استارتآپ بودهاند اما امروز در بخش اقتصاد نوآوری فعالیت میکنند و دیگر استارتآپ نیستند.
وی با اشاره به تصویب عرضه اولیه شرکت تپسی به عنوان اولین استارتآپ در فرابورس، گفت: قرار است این شرکت نیز به عنوان بنگاهی مانند سایر بنگاهها بر روی تابلوی اول یا دوم فرابورس قرار بگیرد. با این حال قاعدتا افرادی که ریسکپذیری بیشتری دارند، تمایل به خرید سهم این شرکتها خواهند داشت.
این فعال صنعت پرداخت درباره شرایط استارتآپها برای ورود به بورس گفت: صحبتها بر سر این است که شرکتها به جای ارائه سه ساله صورتهای مالی، تنها با ارائه یک سال از صورتهای مالی خود بتوانند مجوز ورود به بورس را بگیرند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران ادامه داد: اینکه شرکتها استارتآپی دارای حداقل دارایی و سرمایه ثبتی باشند موضوع روشنی است ولی درباره اینکه شرکتی ساختار سازمانی مناسب نداشته باشد و بتواند وارد بورس شود، اسناد مدونی را ندیدهام.
نبود نگاه منسجم برای دریافت مالیات
وی همچنین در خصوص موضوع اخذ مالیات از تراکنشهای مربوط به سالهای قبل گفت: اجرای قانون رو به گذشته را درک نمیکنم؛ اگر مجموعهای شناسنامهدار مفاصا حساب خود را پرداخت کرده، دیگر مفهوم مالیات بر تراکنشها معنایی ندارد.
این فعال صنعت پرداخت ادامه داد: اینکه اگر تراکنشی ثبت نشده باشد و قانون تا چه اندازهای بتواند برای دریافت مالیات به عقب بازگردد، موضوعی حقوقی است و ارتباطی به مسائل کسب و کاری ندارد و اگر مالیاتی پرداخت نشده قاعدتا باید بررسی شود.
جوانمردی با اشاره به تصویب قانون استقرار صندوقهای فروشگاهی اظهار داشت: اصناف و کسب و کارها باید در خصوص استقرار صندوقهای فروشگاهی اقدام میکردند و تمامی تراکنشهای آنها باید مشخص شود که برای چیست و دخل و تصرفی در آن ندارند.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی اظهار داشت: با استقرار صندوقهای فروشگاهی بعد از هر تراکنش میزان مالیات و ارزش افزوده آن مشخص میشود و حتی امکان واریز بلافاصله آن به حساب دولت هم وجود دارد و نیازی به گواهی ارزش افزوده هم نخواهد بود. این موضوع به شفافیت تراکنشها کمک میکند.
وی خاطرنشان کرد: با این حال شاهد اجرایی نشدن این قانون از زمان تصویب آن هستیم ولی میبینیم که به جای اجرای این قانون، از روشهای دیگر بدنبال دریافت مالیات هستند.
جوانمردی گفت: هر روز میبینیم که بحثهای مختلفی مانند دریافت مالیات از تراکنشها، سپردههای بانکی یا پرداختهای شتاب، ساتنا و پایا مطرح میشود که نشان میدهد نگاه منسجمی برای اخذ مالیات وجود ندارد.
نظر شما