۸۰ درصد بودجه مشوق‌های صادراتی صرف زیرساخت‌های صادرات می‌شود

مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت از افزایش بودجه صندوق ضمانت صادرات و همچنین تخصیص ۲۰۰۰ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی و ۶۰۰ میلیارد تومان از بودجه سازمان توسعه تجارت به مشوق‌های صادراتی در بسته حمایت از صادرات غیرنفتی خبر داد و گفت که با توجه به مشخص شدن محدودیت‌های زیرساختی در دوره شیوع کرونا، ۸۰ درصد بودجه مشوق‌های صادراتی به توسعه زیرساخت‌های صادرات تخصیص می‌یابد.

احسان قمری مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت، با اشاره به ابلاغ بسته حمایت از صادرات غیرنفتی در تیرماه سال جاری از سوی معاون اول رئیس‌جمهوری و رئیس ستاد فرماندهی اقتصاد مقاومتی، اظهار کرد: برخلاف سال گذشته تدوین این بسته طولانی نشد و همچنین دو متغیر مهم یعنی تحریم‌های ناجوانمردانه و غیرقانونی و شیوع ویروس کرونا در این بسته در نظر گرفته شده است.

وی با بیان اینکه این بسته ابتدا در شورای اقتصاد غیرنفتی تایید و هفته گذشته از سوی آقای جهانگیری ابلاغ شد، تصریح کرد: در سالهای گذشته فقط دو دسته مشوق صادراتی یعنی از منابع صندوق توسعه ملی و سازمان توسعه تجارت ایران دیده شده بود، اما امسال همه مشوق‌های صادراتی در بسته حمایت از صادرات غیرنفتی دیده شده و علاوه بر دو منبع یاد شده، عوارض صادرات به کمک مشوق‌ها می‌آید و همچنین افزایش سرمایه صندوق ضمانت صادرات به عنوان یک نهاد بیمه‌گذار در دستور کار قرار گرفته که سرمایه آن تا حدود ۱۰۰ میلیون یورو افزایش پیدا می‌کند.

به گفته مدیرکل دفتر توسعه خدمات بازرگانی سازمان توسعه تجارت، ۲۰۰۰ میلیارد تومان از منابع صندوق توسعه ملی در بانک‌های عامل سپرده‌گذاری می‌شود و بانک‌های عامل موظف هستند به همین اندازه از منابع خود را در اختیار صادرکنندگان قرار دهند و مجموعا ۴۰۰۰ میلیارد تومان با نرخ ترجیحی در اختیار صادرکنندگان قرار خواهد گرفت. بودجه مشوق‌های صادراتی معادل ۶۰۰ میلیارد تومان هم از منابع سازمان توسعه تجارت با اولویت زیرساخت تجاری و کمک به صادرکنندگان در شرایط تحریم های ناجوانمردانه و ویروس کرونا در نظر گرفته شده است.

وی از ابلاغ شیوه نامه‌ها و آیین نامه‌ها در این زمینه تا دو هفته آینده خبر داد و گفت: شیوع ویروس کرونا نشان داد بیشترین مشکل صادرکنندگان در بحث زیرساخت‌های تجاری است و به ویژه در مناطق مرزی که باید تسریع و تسهیل در صادرات انجام شود. برای مثال بسیاری از کالاها در مرز متوقف شد، اما امکانات رفاهی برای رانندگان وجود نداشت یا بار کامیون با این برنامه‌ریزی ارسال شده بود که تا روز بعد از مرز خارج شود، اما دو ماه در مرز باقی ماند که ضرورت وجود کانتینرهای یخچال‌دار، انبارهای مکانیزه و سردخانه در مناطق مرزی مشخص شد.

قمری از تخصیص ۸۰ درصد بودجه مشوق‌های صادراتی به توسعه زیرساخت‌ها خبر داد و گفت که ۲۰ درصد باقیمانده صرف سایر برنامه‌ها از جمله حضور در نمایشگاه، اعزام هیأت‌های تجاری بازاریابی، پذیرش هیات‌های تجاری، تبلیغات شرکت‌ها و برندسازی می‌شود.

 

منبع: ایسنا

کد خبر 33633

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 3 + 10 =