به گزارش اگزیم نیوز ابلاغیهای توسط سازمان بورس و اوراق بهادار در روز ۱۰ اسفندماه سال ۱۳۹۸ منتشر شد که طبق آن صدور کد برای مشتریان جدید بعد از یک ماه و بعد از قبولی این افراد در آزمون انجام میشود. آنچه در ابلاغیه مذکور حائز اهمیت بوده، این است که مشتریان جدید یک ماه پس از صدور کد امکان معامله خواهند داشت.
در این راستا، قبولی در آزمون کانون کارگزاران یا سازمان بورس شرط صدور کد معاملاتی است. همچنین شخص متعهد میشود سیگنالفروشی و ... نکند، زیرا کد مسدود میشود که مسئولان بورس، دلیل این تصمیم را نیاز به تخصص و دانش تازهواردها به بورس اعلام کرده و میگویند با توجه به اینکه این روزها سرمایهگذاری در بازار سرمایه رونق دارد و ممکن است افرادی که وارد این بازار میشوند دانش کافی نداشته باشند و از آنجاکه این نوع سرمایهگذاری نیازمند تخصص و دانش است، چنین تصمیمی گرفته شده است.
البته این ابلاغیه استثناهایی هم داشت و شامل خرید و فروش سهام شرکتهای عرضه اولیه، خرید و فروش تسه و اوراق با درآمد ثابت و همچنین خرید و فروش واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری میشد.
در این میان حمیدرضا مهرآور- عضو هیات مدیره کانون کارگزاران - از ایجاد یک بانک اطلاعاتی سوال خبر داد و گفت: تاکنون بعضی از سرمایهگذاران در بازار سرمایه فعالیت می کردند بدون اینکه از تخصص و دانش کامل در رابطه با بعضی از فعالیت های بازار برخوردار باشند. در این راستا سازمان بورس و اوراق بهادار از کانون درخواست کرد که در این زمینه ورود کند و کانون برای این موضوع برای اقشار خاصی بانک سوال طراحی میکند. البته کانون پیشنهاد دهنده است و در نهایت سازمان باید درمورد این موضوع تصمیمگیری کند. بنابراین نظر کانون این است که معاملات فوق حرفهای را باید افرادی انجام دهند که تبحر زیادی در بازار سرمایه دارند. فردی که تخصص و دانش کافی ندارد نمی تواند وارد شود.
وی افزود: برای مثال از فردی که دیپلم رشتهای غیر مرتبط دارد ممکن است آزمون گرفته شود اما از فردی که دکترای مالی داشته باشد چه ازمونی بگیریم؟ البته این موضوع در حد پیشنهاد است و باید در سازمان مطرح شود. سوالات آزمون موضوعات مالی است و حتما برای آن منبع و نمونه سوال و کتاب معرفی می شود. فردی که وارد بازار سرمایه میشود باید قوانین ابتدایی بازار سرمایه را بداند و افرادی که از تبحر لازم برخوردار نیستند باید به طور غیر مستقیم در بازار جذب شوند و سراغ صندوق های سرمایه گذاری مشترک بروند.
این مباحث درحالی مطرح شد که علی صحرایی - مدیرعامل بورس اوراق بهادار تهران - درمورد اینکه افرادی که به تازگی اقدام به دریافت کد بورسی میکنند، چه زمانی اجازه معامله دارند، توضیح داده بود درحال حال حاضر هم به افراد جدیدالورود کد داده میشود اما این افراد فقط میتوانند در حوزههای عرضه اولیه، صندوقها و اوراق معامله کنند و فقط زمانی میتوانند سهام خرید و فروش کنند که در آزمون پذیرفته شوند.
وی به این سوال که آیا از همه متقاضیان آزمون گرفته میشود، پاسخ داد: احتمالا افرادی که دیپلم دارند حتما باید در آزمون شرکت کنند. البته جزئیات این موضوع هنوز مشخص نیست و شرایط بعدا اعلام میشود.
بر این اساس، حمیدرضا مهرآورد با بیان اینکه آزمون حضوری بورس به دلیل شیوع کرونا برگزار نمیشود، اظهار کرد: تلاش بر این است که آزمونها به صورت الکتریکی انجام شود. در این راستا باید سامانهای طراحی شود و افراد بتوانند با مراجعه به آن سامانه کارهای خود را انجام دهند. ممکن است این فرایند به دلیل کرونا با وقفه مواجه شود اما کارها در کانون کارگزاران دنبال می شود.
وی با تاکید بر اینکه دو دسته معاملات وجود دارد، توضیح داد: یک دسته از معاملات، تخصصی هستند و در واقع معاملاتی نیستند که یک نفر با آزمون بتواند انجام دهد. فردی که اقدام به انجام این معاملات می کند، باید از دانش و تبحر خاصی برخوردار باشد. دسته دیگر معاملاتی است مانند عرضه اولیه ها که همه افراد می توانند انجام دهند و محدودیت خاصی وجود ندارد.
عضو هیات مدیره کانون کارگزاران با بیان اینکه شرایط به دلیل شیوع کرونا نرمال نیست، توضیح داد: طبق بخش نامه اخیر جدیدالورودها یک ماه بعد از اخذ کد می توانند معامله کنند و هنوز ازمونی طراحی نشده است. سامانه ای درحال راه اندازی است که باید ابتدا به تایید سازمان بورس برسد و تا پیش از راه اندازی و تایید، همه چیز طبق روال گذشته است.
منبع: ایسنا
نظر شما