بازگشت اعتبار تجاری ایران در دوره جدید

حال که بعد از سالها انزوای اقتصادی چنین فرصتی با لغو تحریم ها برای تجار ایرانی پیش آمده باید از لحاظ ساختار داخلی آمادگی بیشتری پیدا کنیم و بنابراین نیازمند اصلاحاتی در حوزه کسب و کار خواهیم بود

نماینده اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی اتاق شیراز گفت: لغو تحریم ها و سفر ریاست جمهوری به اروپا می تواند گشایش های بسیاری را برای اقتصاد کشور ایجاد کند. فریدون فرقانی در گفت و گو با پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز در خصوص اثرات لغو تحریم ها روی تجارت کشور گفت: با لغو تحریم ها کشور ما وارد فضای جدیدی می شود و یقینا منتظر تاثیرات مثبتی در بخش های مختلف از جمله بخش خصوصی هستیم. به گفته وی در دوران تحریم فعالیت های بخش خصوصی با شرکت های خارجی به صورت خریدهای مدت دار 6 ماهه یا 9 ماهه بود که این رویه موجب کاهش سرمایه در گردش می شد. اکنون بعد از رفع تحریم ها بخش خصوصی می تواند دوباره ارتباطش را فعال کند و قسمت های تولیدی و بازرگانی را به سمت رشد و رونق مالی و تولیدی سوق دهد.

وی ادامه داد: کشور ما در دوران تحریم آسیب هایی خورده که باید این آسیب ها را ترمیم نماید. بر این اساس لازم است صادرکنندگان با کمک دولت جایگاه بهتری برای صادرات محصولات خود پیدا کنند؛ این عملکرد از یک طرف موجب آمادگی بخش خصوصی و از طرف دیگر باعث بوجود آمدن بازارهای بیشتری برای کالاهای تولیدی در زمینه های کشاورزی، صنعتی، ارتباطات و مبادلات ارزی خواهد شد. به گفته فرقانی در پساتحریم این امکان بوجود می آید که ما بازارهایی را که از دست داده بودیم دوباره به دست آوریم.

این فعال بخش خصوصی در ارتباط با سفر ریاست جمهوری به اروپا نیز گفت: سفر رییس جمهوری به اروپا فصل جدیدی را برای کشور ما رقم می زند؛ البته این اتفاق یکباره رخ نخواهد داد بلکه نیازمند زمان است تا به نتیجه برسد. وی افزود: ما از یک سیستم بسته و محدود به فضای بازی ورود می کنیم که مطرح شدن ایران و اعتماد کمپانی های خارجی نسبت به فعالیتهای اقتصادی ایران را در پی خواهد داشت. وی ادامه داد: حال که بعد از سالها چنین فرصتی با لغو تحریم ها پیش آمده باید از لحاظ ساختار داخلی آمادگی بیشتری پیدا کنیم. بنابراین نیازمند اصلاحاتی در حوزه کسب و کار خواهیم بود.

فرقانی در خصوص چالش ها و مزیت های ارتباط با اروپا گفت: کشور ما نیازمند تکنولوژی های جدید است و استفاده از این تکنولوژی ها می تواند رشد اقتصادی و افزایش تولیدات صنعتی کشور ما در بازارهای دیگر را به دنبال داشته باشد. به گفته وی ارتباط با اروپا بستر تحول و پیشرفت ما را مهیا می سازد و دولت با اتخاذ تدابیری با کمک شرکت های معتبر خارجی معضلات را بهبود بخشیده و خطوط تولید را بازسازی یا نوسازی خواهد کرد.

وی در خصوص تجارت با کشورهای اروپایی و همسایه نیز گفت: در صورتی می توانیم با کشورهای همسایه تجارت کنیم که کالاهای ما اصول اولیه رقابتی را داشته باشد به عبارت دیگر تولیدات داخلی هم از لحاظ کیفیت و هم از لحاظ کمیت نسبت به کالاهای سایر کشورها برتری داشته باشد تا بتوانند در ترازوی رقابت قرار گیرند.

وی ادامه داد: عدم عضویت ایران در سازمان تجارت جهانی از عواملی است که موجب نزول ایران و از دست دادن رتبه بازارهای جهانی شده است اما پیمان های منطقه ای می تواند ایران را در این برهه کمک نماید تا ایران اعتبار از دست رفته خود را به دست آورد.

کد خبر 3276

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 2 =