سامانه تجاری مسوول رهگيري اقلام پزشكي  نیست

به گفته محمد شيرازيان، متولی اصلی در مورد این کالاها وزارت بهداشت است و وزارت صمت نیز صرفا بمنظور بالا رفتن سرعت اجرایی کار خواهان همکاری با وزارت بهداشت با استفاده از سامانه هاي مورد نظر است.

محمد شیرازیان گفت: براساس تازه ترين بخشنامه اي صادر شده، اظهارنامه محموله هاي صادراتي اقلام پزشكي باطل شده و بايد به داخل كشور عودت داده شوند، اما براي رديابي این قبیل کالاها مسئولیتی متوجه سامانه جامع تجارت نیست. البته در مورد وزارت صمت شاید ماده و قانونی باشد که وظیفه و تکلیفی بر عهده وزارت صمت باشد، اما سامانه جامع تجارت در این زمينه هيچ گونه مسئولیتی ندارد. 

محمد شیرازیان مشاور وزير صمت در تجارت الکترونیک، در گفت وگو با خبرنگار اگزیم نیوز درباره بخشنامه هاي صادره در زمينه ممنوعيت هاي جديد صادراتي عنوان كرد: چندي پيش پیش سعید عباسپور، مدیرکل دفتر صادرات و واردات وزارت صمت در نامه ای به گمرک، ممنوعیت صادرات 9 گروه کالایی را ابلاغ کرد که این ممنوعیت ها در زمينه تجهیزات پزشکی شامل «دستکش، ماسک و لباس گان»، در  بخش مواد بهداشتی وضد عفونی کننده شامل «آب ژاول، محلول های ضدعفونی کننده، صابون و تعرفه های ذیل آن»و همچنين در بخش ضدعفونی کننده های محیط عبارتند از « الکل و سایر تعرفه های ذیل آن».  به گفته او، براساس اين بخشنامه، گمرک نیز از تاریخ ابلاغ این نامه یعنی دهم اسفندماه، اجازه صادرات این کالاها را ندارد.

شيرازيان در پاسخ به اين پرسش كه آيا اقلام برگشتي از طريق سامانه جامع تجارت قابليت رهگيري دارد و مي توان اطلاعات انبارها را ثبت كرد؟ گفت: قانونی به نام «احکام دائمی برنامه های توسعه کشور » وجود دارد که مطابق بند پ ماده 7 این قانون وزارت بهداشت مکلف به واردات، ذخیره‌سازی، عرضه، توزیع، فروش، و...کالاهای دارویی و تجهیزات پزشکی و.. است. از طرفی این قانون در اسفند 95 مصوب شد و نسبت به قانون مبارزه با قاچاق کالا و ارز متاخر است.    همچنين در مورد بقیه کالاهای صنعتی ومواد اولیه مورد نیاز تولید، کالاهای اساسی و... مدیریت زنجیره تامین و توزیع آنها با وزارت صمت است که با اولویت بندی، اطلاعات آنها در سامانه انبارها وسامانه جامع تجارت داخلی و زیر سامانه‌های سامانه جامع تجارت ثبت می‌شوند.

براساس توضيحات اين مقام مسوول در وزارت صمت، در نتیجه در حوزه کالاهای سلامت محور اطلاعاتی در سامانه انبارها وسامانه جامع تجارت داخلی ثبت نشده است. اما در همین حال  سامانه تی تکTTAC، سامانه پشتیبانی سازمان غذا و دارو، سامانه خوبی است و تا حد زیادی بحث رهگیری زنجیره توزیع را در مورد داروها  و تجهیزات پزشکی انجام داده است.  حتی پرداخت بیمه  برخی از داروها را منوط به رهگیری این داروها در  زنجیره توزیع داروها سامانه تی تک کرده است، اما در مورد تجهیزات و الاهای که اخیرا مطرح شده از قبيل ماسک و دستکش و...، وزارت بهداشت، بحث رهگیری آنها را پیگیری نکرده؛ چراکه جزو کالاهای مهم محسوب نمی شدند که طرح کنترل و رهگیری در مورد آنها صورت گیرد تا هم‌اکنون موجودی دقیق این کالاها در کشور مشخص باشد.

از همين رو، به گفته شيرازيان، متولی اصلی در مورد این کالاها وزارت بهداشت است و وزارت صمت نیز صرفا بمنظور بالا رفتن سرعت اجرایی کار خواهان همکاری با وزارت بهداشت با استفاده از سامانه هاي مورد نظر است.  ولی تاکنون این همکاری شروع نشده است.

مشاور وزارت صمت در تجارت الکترونیک، در ادامه با بيان اينكه سامانه جامع تجارت تاکنون به بحث صادرات ورودی نداشته است، اظهار كرد: حتی در بحث واردات هم تاکنون تعامل خوبی با گمرک نداشتیم. البته جزو وظایف خودمان می دانیم که در بحث صادرات، واردات و ترانزیت، بخش تجارت خارجی سامانه جامع تجارت را توسعه دهیم.  اما هنوز استارت این کار زده نشده است.

او در ادامه با اشاره به اظهارت مهراد جمال ارونقي معاون فني گمرك، مبني بر اينكه گفته شده این کالاها عودت داده شده، بيان كرد: در اينكه اين اقلام پزشكي بازگشتي عودت داده شده، حرفي نيست؛ اما ما در مورد اين كالاها هيچ گونه ديتايي در اختيار نداريم، که اکنون اين اقلام كجا هستند و قرار است در اختيار چه نهادي براي توزيع قرار گيرند.

او ادامه توضيح داد: براساس بخشنامه اي صادر شده، اظهارنامه محموله هاي صادراتي اقلام پزشكي باطل شده و بايد به داخل كشور عودت داده شوند، اما براي رديابي این قبیل کالاها مسئولیتی متوجه سامانه جامع تجارت نیست. البته در مورد وزارت صمت شاید ماده و قانونی باشد که وظیفه و تکلیفی بر عهده وزارت صمت باشد، اما سامانه جامع تجارت در این زمينه هيچ گونه مسئولیتی ندارد. 

کد خبر 32501

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 2 =