توسعه راهبردی صنایع کوچک در پساتحریم

با کاهش ریسک پذیری در صندوق ضمانت صنایع کوچک، سرمایه گذاران به سرمایه‌گذاری در این صندوق ترغیب شده و تسهیلات بیشتری نیز از جانب صندوق در اختیار آنها قرار می‌گیرد، در نتیجه واحدهای تولیدی کوچک با ضمانت نامه هایی که در اختیار دارند می توانند هر کالا و مواد اولیه ای را تهیه کنند

مدیر عامل صندوق صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک در گفت و گو با پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز گفت: وظیفه اصلی صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک تامین اعتبار برای این صنایع است، البته صنایع کوچک به گروه های مختلف تقسیم می شوند سپس اولویت بندی برای تخصیص اعتبار صورت می‌گیرد، صنایع کوچک به معنای صنایعی با نیروی انسانی کمتر از 50 نفر است، فروش اعتبار برای آنها نیز در فرآیند خرید، فروش، پیمانکاری و سرمایه گذاری از سوی صندوق صورت می گیرد. یعنی واحد های کوچک با طرفین خود وارد معامله می شوند اما صندوق ضمانت توسعه به ثمر رسیدن معامله را تضمین می‌کند.

علی تعقلی، با اشاره به جایگاه صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک بیان کرد: صندوق های ضمانت در سایر کشورها کارکردهای مشاوره ای، تامین مالی و اعتبار دارند اما فعالیت این صندوق در ایران صرفا تامین اعتبار است، لازم به ذکر است که از ابتدای شهریور ماه تا کنون با توجه به خدمات مختلف در زمینه ایجاد تسهیلات که صندوق های بین المللی دارند، در ایران نیز مذاکراتی مبنی بر تنوع خدمات صورت گرفته است. فاصله زیادی از نظر سرمایه، گستردگی و تنوع خدمات میان صندوق سرمایه گذاری صنایع کوچک ایران با سایر کشورها وجود دارد، ما برای ارتقای خدمات باید از نظر سرمایه تامین شویم همچنین واحدهای کوچک باید از این خدمات مطلع شوند.

وی در خصوص تاثیر رکود اقتصادی بر عملکرد این صندوق و تاسیس صنایع جدید اظهار کرد: رکود سال های اخیر باعث شد تا نقش حمایتی این صندوق پررنگتر شود، زمانی که صنایع اعتبار لازم برای ادامه فعالیت خود ندارند این صندوق با سیاست های حمایتی که در پیش دارد اعتبارات لازم را به آنها اعطا می‌کند به بیان دیگر نقش این صندوق در زمان بحران پررنگتر می شود، همچنین فعالیت این صندوق از ابتدای سال جاری نسبت به 10 ماهه سال گذشته  4 برابر شده و خدمات این سازمان از نظر تنوع و ریالی افزایش یافته است.

مدیر عامل صندوق صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک به عوامل تداوم حمایت از این صندوق اشاره کرد و گفت: ایفای نقش مدیران و مجمع های پیش رو می تواند حمایت از این صندوق را به همراه داشته باشد، البته در سال جاری 25 میلیون دلار به سرمایه صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک افزوده شد که امیدواریم این میزان بودجه برای سال آینده هم در نظر گرفته شده باشد، از سوی دیگر یک قانون در برنامه ششم توسعه در نظر گرفته شده که سود این صندوق در راستای افزایش سرمایه در نظر گرفته شود همچنین از پرداخت سود سهم دولت معاف شویم که البته این مورد تایید شده است. سرمایه صندوق برای ایجاد تسهیلات لازم کم است بنابراین باید راه حل های مختلفی برای افزایش سرمایه و ارائه خدمات به مردم داشته باشیم.

تعقلی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه آیا در بسته های خروج از رکود یا برنامه ششم توسعه توجهی به رشد این صندوق شده است؟ گفت: ایجاد بانک تخصصی در خصوص صنایع کوچک موضوع مهمی است که در برنامه ششم توسعه پیشنهاد شده با این کار می توانیم تعاملات گسترده‌ای با اعضای این صنایع داشته باشیم. در بسته‌های خروج از رکود هم این صنایع مورد توجه قرار گرفته اند به طوری که افزایش سرمایه، تنوع خدمات نسبت به سال گذشته چند برابر شده است، اما هنوز هم این میزان خدمات نتوانسته پاسخگوی نیاز جامعه باشد. این صندوق با اتاق های بازرگانی، بانک ها، انجمن ها و اتحادیه های مختلفی عقد قرارداد و امضای تفاهمنامه داشته است اما با وجود تعاملات مکتوبی که برقرار است برخی از این سازمان ها یا بانک‌ها تقابل را بر تعامل ترجیح می‌دهند. ما سعی داریم با فعال سازی نمایندگی های سراسری و کارگزاری در چند استان تسهیلات بیشتری را در راستای رشد و توسعه فعالیت صنایع کوچک داشته باشیم.

وی در خصوص مهم ترین اثراتی که فضای کسب و کار بر فعالیت صنایع کوچک گذاشته است تصریح کرد: افت تولید و فروش مهم ترین پیامد منفی بوده که  بر فعالیت صنایع کوچک گذاشته شده است؛ البته در حال حاضر ورود به این صنایع با خروج برابری می کند که این آمار در مقایسه با چند سال اخیر مثبت تلقی می شود، از نظر زیر ساخت های تولید الزامات لازم وجود دارد اما حمایت سازمان ها برای رشد تولید وجود ندارد به همین منظور است که تولید کنندگان دیگر توانی برای تولید محصولات خود ندارند.

تعقلی با اشاره به قوانین دست وپاگیر که مانع از فعالیت این صنایع می شود بیان کرد: برای گسترش فعالیت ها از صنایع کوچک به بنگاه های کوچک منع قانونی وجود دارد به عنوان مثال با فعالیت های فعلی شرکت های مهندسی، باربری و گلخانه ای نمی توانند از تسهیلات صندوق ضمانت بهره مند شوند، از سوی دیگر لازم است در آیین نامه های مصوب دولت پایداری و قوام ضمانت نامه های صندوق ضمانت بیشتر شود همچنین بانک مرکزی نیز با درج رسمی این ضمانت نامه های می تواند همکاری بسیاری با این صندوق داشته باشد.

مدیر عامل صندوق صندوق ضمانت سرمایه گذاری صنایع کوچک ادامه داد: صندوق ضمانت اروپا و آسیا صندوق های معتبری در راستای ارائه خدمات متنوعی با تسهیلات و اعتبارات لازم به متقاضیان هستند، سعی به برقراری ارتباط با این اتحادیه ها داشته ایم، که تا کنون موفق به مذاکره با صندوق ضمانت کره جنوبی که یکی از کشورهای پیشرفته در زمینه اداره صندوق ضمانت است شده ایم.

وی درباره وضعیت صندوق ضمانت در پسابرجام خاطر نشان کرد: مشتریان صندوق ضمانت توسعه هم اکنون که برجام اجرایی شده است می‌توانند بدهی‌های خود راحت‌تر از گذشته پرداخت کنند، همچنین کاهش ریسک پذیری در این صندوق، سرمایه گذاران را ترغیب به سرمایه‌گذاری در این صندوق می‌کند، با این اوصاف تسهیلات بیشتری نیز از جانب صندوق در اختیار آنها قرار می‌گیرد، واحدهای تولیدی کوچک با ضمانت نامه هایی که در اختیار دارند می توانند هر کالا و مواد اولیه ای را تهیه کنند، متاسفانه برخی گمان می‌برند که تامین منابع مالی تنها از طریق بانک ها امکان پذیر نیست  در صورتی که واحدهای تولیدی برای تامین نیازهای خود می‌توانند از طریق اخذ ضمانت نامه به جای وام اقدام کنند.

کد خبر 3226

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 13 =