حمزه بهادیوند چگینی - به گزارش اگزیم نیوز بهروز حسن الفت، مدیر کل دفتر اروپا و آمريکا سازمان توسعه تجارت ایران در مورد هدف از برگزاری این کارگاه گفت: کارگاه آموزشی یک و نیم روزه آشنایی با موافقتنامه موقت تجارت ترجیحی ج.ا. ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا و کشورهای عضو این اتحادیه با هدف تبیین و تشریح بخشهای مهم موافقتنامه، شناخت بازار کشورهای عضو اتحادیه اقتصادی اوراسیا و سایر شرایط و الزامات تجارت با این پیمان منطقه ای برگزار شد.
بهروز حسن الفت گفت: دستور کار اصلی کارگاه عبارت از این است که موافقتنامه را برای نمایندگانی که از سازمانهای صنعت، معدن و تجارت استانها، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی، خانه صنعت و معدن، اتاق تعاون و تشکلهای فعال در استانها در این کارگاه حضور دارند، تبیین کنیم.
وی با بیان اینکه این افراد بعد از گذراندن این دوره و دریافت گواهی میتوانند به عنوان مرجع در استانها برای پیشبرد موضوعات مربوط به موافقتنامه فعالیت کنند، ادامه داد: در این کارگاه ضمن آشنایی افراد با مفاد و موضوعات مربوط به موافقتنامه ایران و اوراسیا، یک دستور کار مشخصی هم به نمایندگان حاضر در کارگاه ارائه میشود تا به محض بازگشت و حضور در استان و شهر مربوطه، اقدامات لازم در این رابطه را شروع کنند.
الفت گفت: مواردی مانند اینکه چه ارتباطی با مرکز کشور و سازمان توسعه تجارت ایران و دیگر نهادهای ستادی مثل گمرک جمهوری اسلامی ایران، سازمان ملی استاندارد، وزارت جهاد کشاورزی، اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران و....باید داشته باشند، به این افراد آموزش داده میشود و از این طریق، یک شبکهسازی در سراسر کشور برای کار جدیتر و هدفمندتر در رابطه با تجارت با اوراسیا ایجاد میشود. در واقع با توزیع اطلاعات دریافتی در این کارگاه در سطح گستردهتر، سوالات تجار، تشکلها، بنگاهها، محققان و.. را در سطح استان پاسخ میدهند.
مدیر کل دفتر اروپا و آمريکا سازمان توسعه تجارت ایران با بیان اینکه تقریبا همه استانها از این کارگاه استقبال و نماینده معرفی کردند، گفت: هر استان بسته به نیاز و شرایط بین ۳ تا ۵ نماینده به این کارگاه معرفی کرده است و به دلیل استقبال بهعمل آمده این کارگاه در دو بخش برگزار میشود. نوبت اول در تاریخ ۲۶_۲۵ دیماه با حضور ۱۵ استان برگزار شد و نوبت بعدی با حضور نمایندگان سایر استانهایی که در این کارگاه حاضر نبودند، برگزار خواهد شد و زمان آن متعاقباً اطلاع رسانی خواهد.
وی با اشاره به اطلاعرسانی گسترده سازمان توسعه تجارت ایران در این زمینه گفت: در زمینه آشنایی تجار با اتحادیه اقتصادی اوراسیا، کتاب اوراسیا نیز با همکاری اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به چاپ رسیده است و در اختیار نمایندگان استانها گذاشته میشود. وی این اقدام را گامی موثر در جهت اطلاعرسانی و توجیه ذینفعان این موافقتنامه که در اصل همان شرکتها و بنگاهها هستند، دانست.
مدیرکل دفتر اروپا و آمريکا سازمان توسعه تجارت ایران ادامه داد: در این کارگاه نمایندگان طوری آموزش میبینند که با همه جوانب کار با اتحادیه اوراسیا و استفاده از فرصت حضور در این بازار متناسب با امتیازاتی که طرف ایرانی دریافت کرده و حتی متناسب با امتیازاتی که طرف مقابل دریافت کرده است، آشنا شوند.
الفت با بیان اینکه ما در سازمان توسعه تجارت ایران با برگزاری این کارگاه و اطلاعرسانی تلاش داریم تجار، تشکلها و بنگاهها در سراسر کشور اطلاعات لازم در زمینه تجارت با اتحادیه اقتصادی اوراسیا را از یک مرجع رسمی و معتبر دریافت کنند، گفت: انتظار داریم بعد از اینکه فعالان اقتصادی و تشکلها در استانها اطلاعات لازم در این زمینه را دریافت کردند، اقدام عملی برای تجارت با اوراسیا را آغاز کنند.
الفت با بیان اینکه این موافقتنامه، فرصت خوبی در شرایط و فضای تحریم است، ادامه داد: با توجه به مشکلات و محدودیتهایی که به واسطه تحریم پیش آمده و منجر به محدود شدن تجارت در یک سری از بازارهای صادراتی شده است، انتظار داریم تجار به سمت بازارهای جدیدی همچون اوراسیا بروند و از ظرفیت این بازارها متناسب با ترجیحات اخذ شده بیشتر و بهتر استفاده کنند.
وی با بیان اینکه این موافقتنامه فرصت خوبی برای جایگزینی بازارها و تغییر طرفهای تجاری و ورود به فضایی است که در شرایط تحریم به مراتب فضای امنتری برای تجارت است، ادامه داد: اگر تمرکز کافی داشته باشیم و در بازار اوراسیا با جدیت کار کنیم، به راحتی میتوانیم سطح فعلی تجارت و صادرات در بازارهایی که با محدودیت رو به رو شدهایم را جبران کنیم.
مدیرکل دفتر اروپا و آمريکا سازمان توسعه تجارت ایران در پایان با بیان اینکه پیشنهاد ما به تجار و بنگاههای تجاری این است که بازار اوراسیا را جدی بگیرند و از این موافقتنامه که در ابتدای راه است و فعلا یک موافقتنامه ترجیحی برای یکسری اقلام است، استفاده کنند، گفت: این موافقتنامه در آینده نزدیک به یک موافقتنامه تجارت آزاد تبدیل خواهد شد شود و اقلام و فرصت تجاری بیشتری را شامل میشود.
لازم به ذکر است موافقتنامه موقت تجارت آزاد ایران با اوراسیا از ۵ آبان برای ۸۶۲ قلم کالا بین کشورهای عضو و ایران شروع شده است
نظر شما