آسیب شناسی رفتارهای صادراتی در محیط های بین المللی

اين گونه رفتارها قبل از هر چيز در تهی شدن کسب و کار ایران از اخلاق ریشه دارد به طوریکه همواره در اتاق ایران نسبت به آن هشدار داده ایم و اخلاق کسب وکار را يك اصل مهم و مغفول در اقتصاد ایران می دانیم

رییس کل اتاق بازرگانی و صنایع و معادن ایران در یادداشتی به بررسی موضوع ممنوعیت صادرات محصولات ترک از طریق خاک ایران به روسیه پرداخت. به گزارش پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز، محسن جلالپور در این یادداشت با اشاره به این که برخي تجار ايراني، كالاهاي ترکیه را به اسم كالاهاي ايراني از مبادي ما وارد خاك روسيه مي كنند گفت: این که چنین اقدامی چقدر می تواند صحیح یا نادرست باشد،موضوع این نوشتار نیست و نمي خواهم به زیان هایی که این گونه رفتار ها به اقتصاد کشور وارد می کنند بپردازم. مي خواهم به عنوان يك صادركننده سرد وگرم چشیده، به چند نكته اشاره كنم. وی در ادامه و در توضیح موضوع اول گفت: اين گونه رفتارها قبل از هر چيز در تهی شدن کسب و کار ایران از اخلاق ریشه دارد به طوریکه همواره در اتاق ایران نسبت به آن هشدار داده ایم و اخلاق کسب وکار را يك اصل مهم و مغفول در اقتصاد ایران می دانیم.

وی با تأکید بر این که این گونه دور زدن ها نشان مي دهد در دنياي ديجيتال امروزي هنوز نتوانسته ايم مقوله صادرات را به گونه ای سامان دهي كنيم كه يك محموله از مرحله بارگيري تا مرحله خروج، دارای يك شناسنامه بوده و كاملا قابل رديابي باشد گفت: اين ضعف درباره واردات نيز مصداق دارد و اگر نسبت به رفع آن اقدام کنیم، مي تواند راه حل بسياري از معضلات این روزهای اقتصاد ایران از جمله قاچاق کالا و اقتصاد غیر رسمی باشد.

جلالپور با طرح این سوال که آيا هر فردی كه كارت بازرگاني دارد، مي تواند هر كالايي را بدون طي مراحل تخصصي صادركند گفت: این پرسش یکی از پرسش های مهمی است که در موضوع اخیر نیز نمود پیدا مي كند. رییس اتاق بارگانی و صنایع و معادن ایران در ادامه به پیشنهاد و راه حل اتاق پرداخت و گفت: پيشنهاد و راه حل هميشگي اتاق، انسجام تشكل ها و اعتناي جدي به آنهاست. تنها در صورتي مي توان از اهليت صادركننده نسبت به كالايي كه صادر مي كند مطمئن بود كه تشكل مربوطه كه اشراف كاملي به حيطه كاري اش دارد، نظارت جدي بر فرآیند داشته باشد. به عقیده وی نبود پايانه هاي مرزي مدرن و مجهز نيز از جمله نقاط ضعف ما به شمار می رود كه در چنین وقایعی حتی محسوس تر هم می شود.

جلالپور در ادامه با اشاره به این که آیا برخورد قهری و مثلا ابطال كارت بازرگاني يا سخت گيري بيشتر براي صدور كارت قادر است معضلات موجود را حل کند گفت:  آن چه منطقي به نظر می رسد اين است كه بايد در روندهای کهنه و قدیمی بازرگانی خارجی بازبینی صورت گیرد و آن گونه که در برخی سازمان ها نظیر گمرک گام های خوبی برای روان سازی و به روز سازی و شفافیت برداشته شده، در همه فرآیندهای تجارت خارجی بازنگری صورت گیرد. حقيقت اين است دركشوري كه سالانه ميلياردها دلاركالاي قاچاق معامله مي شود، حذف، ابطال و سخت گيري و بگیر وببند راه چاره هیچ کاری نيست.

کد خبر 3160

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 4 + 11 =

    نظرات

    • نظرات منتشر شده: 1
    • نظرات در صف انتشار: 0
    • نظرات غیرقابل انتشار: 0
    • علی گلکار IR ۲۰:۰۸ - ۱۳۹۴/۱۱/۰۴
      سلام، ایجاد تشکلهای صادراتی به شرطی که باعث ایجاد مافیا نشه بسیار خوبه ولی متاسفانه در ایران اکثر تشکلها خودشون تبدیل به انحصار و مافیا میشن و صادرکنندکان تازه کار یا خرد رو له میکنن، مشکل اصلی اینه که در ایران تصمیم گیر، ناظر، بازرس، داور همه و همه از یه جنس و نهاد هستند قطعا وقتی ناظر و بازرس از خود تشکل یا نزدیک به تشکل انتخاب شه نمیتونه کارشو درست انجام بدن.