ضرورت رقابتی شدن بنگاه‌ها در دوران پسابرجام

قائم مقام وزیرصنعت، معدن و تجارت به تشریح مهمترین ضرورت‌های بخش خصوصی در دوران پسابرجام پرداخت و تصریح کرد که بنگاه‌های خصوصی باید ایجاد ظرفیت‌های رقابتی خود را برای حضور در بازار‌های جهانی آماده کنند

مجتبی خسروتاج در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا، درباره مهمترین ضرورت‌های بخش خصوصی در دوران پسابرجام گفت: امروز با اجرایی شدن برجام مشکلاتی که در بستر حرکت بخش خصوصی برای حضور در بازارهای جهانی وجود داشت حل شده و وظیفه دولت این بود که در جهت این بسترسازی برای بخش خصوصی اقدام کند.

وی افزود: اما از این نقطه به بعد بنگاه‌ها باید خودشان را برای حضور در بازارهای جهانی آماده کنند به همین دلیل این ضرورت وجود دارد که بنگاه‌های ما ظرفیت رقابتی داشته باشند و بتوانند در شرایط تولید رقابتی محصول خود را در بازار جهانی با کیفیت مطلوب عرضه کنند.

خسروتاج ادامه داد: امروز بنگاه‌ها با سازو کارهایی که برای فروش و بازاریابی وجود دارد از جمله روش‌های مختلف تبلیغاتی و بازاریابی مجازی و سایر روش‌هایی که یک بنگاه موفق از آن‌ها استفاده می‌کند با قیمت و هزینه تولید محصولات‌شان را پایین‌ می‌آورند. آنچه امروز مطرح است این موضوع است که شرکت‌ها و فعالان اقتصادی چگونه بتوانند محصول و تولید رقابتی خود را متناسب با نیاز بازار فراهم کنند.

این عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران اضافه کرد: یکی از بزرگترین‌ وظایف تشکل‌هایی مانند اتاق بازرگانی و اتحادیه‌های صادراتی این است که در جهت توانمندی اعضا‌یشان حرکت کنند. اتحادیه‌ها و اتاق‌های بازرگانی از منابع مختلف از اعضای اتاق در قالب درصدی از فروش و سودشان پول دریافت می‌کنند برای همین این منابع باید در جهت حمایت از اعضا اتاق و اتحادیه‌های صادراتی بکار گرفته شود.

وی عنوان کرد: اتاق بازرگانی اگر می‌خواهد از اعضا خود پول دریافت کند حتما باید زمینه حضور آنها را در بازار‌های جهانی و در قالب نمایشگاه‌های بین المللی فراهم کنند، همچنین باید برای شرکت‌های کوچک و متوسط هزینه این نمایشگاه‌ها با تخفیف همراه باشد.

خسروتاج تصریح کرد: آنچه در فضای پساتحریم برای کشور پیش آمده است این است که اتاق‌های بازرگانی باید با یک برنامه جامع هدف‌گذاری کرده و در تجارت جهانی حضور داشته باشند. با تحولاتی که در تجارت جهانی پیش آمده سال گذشته 19 میلیارد دلار حجم تجارت جهانی بوده که ما هم باید ببینیم در کدام کالاها و برای کدام کشور‌ها می‌توانیم جایگاه داشته باشیم.

وی اضافه کرد: وظیفه دولت‌ها بسترسازی است، اما کار اصلی برعهده بنگاه‌ها است. بنگاه‌ها ‌باید بگویند چه توقعاتی برای فعالیت دارند و چه موانعی برای صادرات وجود دارد تا دولت با مذاکره مشکلات را حل کند اما آن کسی که باید در صحنه رقابت حضور داشته باشد بنگاه‌های اقتصادی هستند.

کد خبر 3092

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 9 + 6 =