وزیر صنعت، معدن و تجارت با اشاره به تاکیدات و حمایتهای ویژه مقام معظم رهبری از روند اجرای طرح توسعه و تعمیق ساخت داخل در راستای تامین نیازهای صنعتی کشور، گفت: روند شکل گرفته در این حوزه کاملا امیدوار کننده است و قطع یقین در آینده حلال بسیاری از مشکلات صنعتی کشورمان خواهد بود.
به گزارش اگزیم نیوز به نقل از وزارت صمت، رضا رحمانی در جلسه اقتصاد مقاومتی وزارتخانه خاطرنشان کرد: توسعه و تعمیق ساخت داخل علاوه بر اینکه موجبات خودکفایی و قطع وابستگی کشورمان را در بسیاری از بخشها فرآهم می کند؛ فرصت های شغلی جدید نیز برای جوانان این مرز و بوم ایجاد می کند و همچنین در ایجاد ارتباط سازنده میان دانشگاه و صنعت نقش تعیین کنندهای خواهد داشت.
وی ادامه داد: طبق آمار اعلام شده در سال ۹۷ در ۱۰ ردیف نخست لیست واردات انواع اقلام کالایی به کشور، فقط 2 مورد متوجه بخش صنعت است که شامل قطعات خودرو و الکترودهای ذغالی است.
رحمانی توضیح داد: خوشبختانه در هر 2 مورد یعنی هم در تامین قطعات مورد نیاز بخش خودرو و هم در تامین نیاز الکترود ذغالی مورد مصرف واحدهای فولادی کشور، اقدامات بسیار خوبی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گرفته و از ابتدای امسال فقط در بخش خودرو 2 میز تخصصی برای داخلی سازی انواع قطعات خودرو برگزار شده است.
وی تصریح کرد: از محل برگزاری میز اول و دوم تعمیق ساخت داخل در صنعت خودرو امکان داخلی سازی ۷۷ قطعه خودرو با امکان ۱۷۵ میلیون یورو کاهش ارزبری از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت انجام گرفته است.
وزیر صنعت معدن و تجارت افزود: تامین الکترود ذغالی در صنعت فولاد کشور از اواخر سال گذشته تبدیل به یک دغدغه شده بود که با تمهیدات اندیشیده شده علاوه بر تامین به هنگام نیاز کشور تا دو سال آینده از طریق واردات در یک اقدام اصولی و در چارچوب برنامه ساخت داخل، احداث واحد تولیدی این کالای استراتژیک در دستور کار قرار گرفته و انشاءالله تا پایان امسال به بهرهبرداری خواهد رسید.
رحمانی همچنین با اشاره به برخی آمارهای افزایشی انواع تولیدات صنعتی کشور طی ۶ ماه نخست امسال از جمله فولاد، مس، صنایع غذایی و بسیاری موارد دیگر، خاطرنشان کرد: با رویکرد موجود در وزارت صنعت، معدن و تجارت و اهمیت قائل شدن به توان داخلی در بخش های مختلف تولیدی و صنعتی کشور، خوشبختانه گامهای خوبی نیز برداشته شده است که آثار آن به زودی برای مردم عیان خواهد شد.
حمایت ویژه از پیشران های صنعتی کشور در دستور کار
وزیر صنعت، معدن و تجارت همچنین گفت: واحد های پیشران صنعتی با توجه به اهمیت شان در ایجاد ارزش افزوده در زنجیره تولید کشور و تکمیل تولیدات واحدهای کوچک و متوسط صنعتی، مورد حمایت ویژه وزارت صمت خواهند بود.
رحمانی افزود: باید شکل حمایت های انجام گرفته از بنگاه های بزرگ و همچنین واحدهای کوچک و متوسط به گونهای باشد که دچار افراط و تفریط در این دو بخش نشویم چرا که بنگاه های بزرگ به نوعی به صورت سازمانی با بنگاه های خرد در ارتباط بوده و در تأمین بخشی از نیازهای خود به این واحدها نیازمند هستند.
وی ادامه داد: شرکت های بزرگ به عنوان پیشران و لوکوموتیو صنعت عمل می کنند و روند حمایت از این واحد ها نباید به گونهای در جامعه مطرح شود که تضادی در منافع میان این دو حوزه ایجاد کند.
رحمانی خاطرنشان کرد: اگر واحدهای خرد و کوچک به عنوان زنجیره واحدهای بزرگ عمل کنند در این صورت امکان شکست بنگاه های بزرگ و پیشران به حداقل ممکن میرسد و ضرورت دارد در این راستا ارتباط دقیق و موثری میان این دو بخش برقرار شود.
لزوم نظام مند کردن روند شناسایی، تکریم و ارائه مشوق ها
وزیر صنعت، معدن و تجارت در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به طرح رتبهبندی و تکریم سرمایهگذاران و کارآفرینان برتر گفت: این طرح و روش های اعتبارسنجی واحدها دارای اهمیت فراوانی است و باید رتبه بندی را به عنوان یک ارزش به شمار آوریم.
رحمانی افزود: در چارچوب شاخص های تعریف شده برای این طرح میتوانیم مزیت ها و فرصت های بهتری را در اختیار کارآفرینان و تولیدکنندگان موفق و برتر کشور قرار دهیم که از جمله آنها میتوان به ایجاد برخی تسهیلات ویژه در روند امور و درخواست های ایشان اشاره کرد.
وی تاکید کرد: ضرورت دارد روند شناسایی، تکریم و ارائه مشوق ها به واحدهای برتر در طول سال با یک شکل نظام مند شده تری نسبت به قبل انجام گیرد.
نظر شما