جایزه نوبل برای کاهش فقر جهانی

از سه قاره دنیا سه دانشمند اقتصاد جایزه نوبل را از آن خود کردند

جایزه نوبل اقتصاد امسال به سه محقق آسیایی، اروپایی و آمریکایی به دلیل رویکرد تجربی آنها برای کاهش فقر جهانی تعلق گرفت.

به گزارش پایگاه اینترنتی نوبل پرایز، جایزه علوم اقتصادی بانک مرکزی سوئد امسال ۲۰۱۹ به «آبهیجیت بانرجی» محقق هندی، «استر دوفلو» محقق فرانسوی-آمریکایی و «مایکل کرمر» از آمریکا به دلیل رویکرد تجربی آنها برای کاهش فقر جهانی تعلق گرفت.

برندگان امسال رویکرد جدیدی را برای به‌دست آوردن پاسخ‌های معتبر در مورد بهترین راه‌های مقابله با فقر جهانی ارائه داده‌اند.

جایزه نوبل اقتصاد در سال ۲۰۱۸ به طور مشترک به دو اقتصاددان آمریکایی به نام‌های «ویلیام نوردهاوس» و «پل رومر» به دلیل فعالیت‌های پژوهشی آنان در زمینه تغییرات آب و هوایی و نوآوری‌های عرصه فناوری در ارتباط با اقتصاد کلان تعلق گرفت.

جایزه علوم اقتصادی بانک مرکزی سوئد به یاد «آلفرد نوبل» که به جایزهٔ نوبل اقتصاد معروف است هر سال به پژوهشگران برجسته در علم اقتصاد اعطا می‌شود. برندگان این جایزه توسط آکادمی سلطنتی علوم سوئد انتخاب می‌شوند و هزینه آن توسط بانک مرکزی سوئد تأمین می‌شود. این جایزه در سال ۱۹۶۸ و در سیصدمین سالگرد تأسیس بانک مرکزی سوئد بنیان نهاده شد و برای اولین بار در سال ۱۹۶۹ به دو اقتصاددان آلمانی و نروژی داده شد. این جایزه بخشی از جوایز پنجگانهٔ نوبل که توسط آلفرد نوبل پایه‌گذاری شد نیست. از سال ۱۹۶۹ تا پارسال ، ۵۰ جایزه نوبل اقتصاد اهدا شده است. ۲۵ جایزه نوبل اقتصاد تنها به یک نفر اهدا شده است و تنها یک زن به نام «الینور اوستروم» در سال ۲۰۰۹ برنده جایزه نوبل اقتصاد شده است. جوان‌ترین برنده این جایزه ۵۱ سال و مسن‌ترین برنده آن ۹۰ ساله بوده اند.

کد خبر 30792

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 5 + 7 =