خروج تدریجی فرش از سبد سرمایه گذاری 

با تغییر مسیرهای سرمایه و تمرکز آن روی طلا و جواهرات و املاک و ... رفته رفته فرش جایگاه خود را از دست داده و از لیست سبد سرمایه دارها کنار زده شده است

عدم حمایت دولت و تغییر جهت سرمایه گذاری ها و تنوع طلبی کشورهای اروپایی دلایل عمده برای افت صادرات فرش دستباف است. یک فعال صادرات فرش دستباف در گفت و گو با پایگاه خبری و تحلیلی اگزیم نیوز گفت: قیمت مصالح اولیه و بالا بودن حقوق و مزایای نیروی کار در داخل کشور ما از جمله عوامل افت صادرات فرش به کشورهای دیگر است، در صورتی که این موارد در کشورهای رقیب یا همسایه بسیار پایین تر است.

میثم آخوندی گفت: با توجه به اینکه فرش ایرانی از لحاظ کیفیت و بافت رتبه اول را دارد ولی در مقایسه با فرش های کشورهای دیگر در نمایشگاه ها و بازارهای اروپایی به دلیل بالا بودن قیمت و نداشتن تنوع رنگ تقاضای چندانی ندارد. به عبارت دیگر در بازارهای اروپایی مهم ترین اولویت تنوع رنگ و همخوانی با دکوراسیون است که متاسفانه این امر در فرش های دستباف ایرانی کمتر دیده می شود و همچنین دولت با بی توجهی به صنعت فرش و اختصاص ندادن بودجه و فضاهایی برای عرضه کالاهای داخلی باعث افت صادرات فرش شده است که با بررسی و بهبود این موارد می تواند باعث افزایش صادرات غیرنفتی و همچنین راه ورود بیشتر ارز خارجی به کشور را باز کند.

وی ادامه داد: از سی سال پیش چه قبل از انقلاب و چه بعد از انقلاب که بازار دست سرمایه دارها بود ، بیشتر سرمایه ها منعطف به فرش بود اما با تغییر کردن بازار سرمایه و تمرکز کردن آن روی طلاو جواهرات و املاک و ... رفته رفته فرش جایگاه خود را از دست داد و از لیست سبد سرمایه دارها کنار زده شد.

وی افزود: اگر دولت صادرکننده های این عرصه را شناسایی کند و تسهیلات در اختیار آنها قرار دهد زمینه های تقویت حضور بخش خصوصی در این حوزه تقویت خواهد شد، به عنوان مثال دولت سالهای قبل جوایز صادراتی برای صادرکننده ها قرار داده بود که بعد از یک یا دوبار اجرای این مراسم فراموش شد و دیگر ادامه پیدا نکرد.حال می توان اشاره کرد که عدم حمایت دولت از علل تغییر جهت سرمایه از فرش است.

وی تاکید کرد: کشورهای اروپایی و عربی و همینطور حوزه خلیج فارس از جمله آلمان، فرانسه، سوئیس، دبی، قطر، کویت از مهم ترین خریداران فرش دستباف ایرانی هستند و از کشورهای رقیب نیز می توان به چین، هند، پاکستان، نپال، بلژیک و افغانستان اشاره کرد.

وی در پایان خاطر نشان کرد: اگر ایران بتواند بستر سازی کند تا مواد اولیه فرش مانند ابریشم را که مجبور است از چین وارد کند خودش البته با همان کیفیت تولید نماید تغییر قابل ملاحظه ای در صنعت فرش رخ خواهد داد. این تدبیر باعث کاهش واردات و وابستگی کشور ما به کشورهای دیگر از جمله چین می شود و همچنین ارز کمتری از ایران خارج خواهد شد.

 

کد خبر 2901

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 6 + 7 =