بهزاد محمدی در گفتگو با رسانه ملی با بیان این موضوع که صنعت پتروشیمی به دلیل تاثیر قابل توجه در فرآیند توسعه کشور از اهمیت ویژهای برخوردار است گفت: هم اکنون ۵۶ مجتمع پتروشیمی فعال در کشور وجود دارد که ظرفیت این مجتمعها سرجمع ۶۶ میلیون تن در سال است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران اضافه کرد: بخشی از این تولید در خود صنعت پتروشیمی به مصرف میرسد.
وی ادامه داد: بطورکلی ۳۱ میلیون تن در سال محصول قابل فروش در صنعت پتروشیمی تولید میشود که ۲۲ میلیون تن معادل ۷۰ درصد به کشورهای مختلف دنیا صادر و ۸،۵ تا ۹ میلیون تن در داخل مورد مصرف قرار میگیرد.
محمدی گفت: از ۸،۵ تا ۹ میلیون تن بخشی مربوط به کود اوره که به جهاد کشاورزی تحویل و بقیه محصولات با هدف توسعه صنایع پائین دستی در بورس عرضه میشود.
وی افزود: مجموع درآمد کشور در صنعت پتروشیمی سالانه ۱۷ میلیارد دلار است که سهم درآمد ارزی ۱۲ میلیارد دلار و سهم فروش داخلی پنج میلیارد دلار است.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران ادامه داد: درآمد حاصل از پتروشیمی در کنترل نرخ ارز بازار داخل کشور بسیار اثرات مثبتی داشته است.
وی گفت: گذر از خام فروشی یک ایده و آرمان برای صنعت پتروشیمی است بنابراین این موضوع به شدت در سطح صنعت دنبال میشود.
محمدی ضمن اشاره به اینکه درصنعت پتروشیمی دو برنامه مهم تعریف شده است، گفت: برنامه اول در صنعت بحث مربوط به «جهش دوم» است که از سال ۱۳۹۲ آغاز و تا سال ۱۴۰۰ ادامه خواهد داشت و ظرفیت صنعت را در این بازه زمانی به میزان ۱۰۰ میلیون تن افزایش خواهد داد که این منجر به رشد درآمد از ۱۷ میلیارد دلار فعلی به مبلغ ۲۵ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۰ خواهد شد.
وی افزود: سال ۱۴۰۰ پایان برنامه ششم توسعه است و تعهد پتروشیمی در این برنامه تحقق ۱۰۰ میلیون تن ظرفیت است که به شکل کامل محقق میشود.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران گفت: برنامه دوم صنعت مربوط به «جهش سوم» است که طی سالهای گذشته پروژهها برنامه ریزی و هدف گذاری شده که در افق ۱۴۰۴ این ظرفیت به ۱۳۳ میلیون تن افزایش خواهد یافت و سطح در آمد از ۲۵ میلیارد دلار سال ۱۴۰۰ به ۳۷ میلیارد دلار در سال ۱۴۰۴ خواهد رسید که این مهمترین مصداق رونق تولید و گذر از خام فروشی است.
وی افزود: صنعت پتروشیمی در حال حاضر ۳۳ میلیون تن خوراک از مجموعه وزارت نفت دریافت میکند که معادل ۶۵۰ هزار بشکه نفت خام در روز است.
محمدی اضافه کرد: این خوراک در سال ۱۴۰۰ به عدد ۶۲ میلیون تن معادل یک میلیون و ۴۰۰ هزار بشکه نفت خام میرسد که البته در همان سال نیز از پنج طرح تامین خوراک در مجتمعهای پتروشیمی کشور به بهره برداری خواهد رسید.
وی گفت: سال ۱۴۰۴ این عدد به ۷۴ میلیون تن معادل یک میلیون و ۷۰۰ هزار بشکه نفت خام میرسد.
مدیرعامل شرکت ملی صنایع پتروشیمی ایران افزود: سال ۱۴۰۴ تعداد ۱۵ محصول جدید به صنعت پتروشیمی اضافه میشود که از ۹۰ نوع محصول فعلی به ۱۰۵ محصول خواهد رسید.
وی در ادامه گفت: مشکلی از حیث سرمایه، فناوری و مواردی از این دست برای تحقق دو برنامه یعنی جهش دوم و سوم در صنعت پتروشیمی کشور وجود ندارد.
نظر شما