عدم نظارت بر خطوط تولید، مهمترین عامل نوسان قیمتی

با کنترل خطوط تولید باید محدودیت هایی تولید در راستای هدفمند شدن و ارتقا کیفیت محصولات ایجاد کنیم، هر فردی با تولید یک کالا در هر شرایط، با هر کیفیتی، ثبات قیمتی را از بین می برد

یک کارشناس مسائل اقتصادی گفت: با کنترل خطوط تولید باید محدودیت هایی برای کیفیت تولید در راستای هدفمند شدن و ارتقای کیفیت محصولات ایجاد کنیم، هر فردی با تولید یک کالا در هر شرایط، با هر کیفیتی، ثبات قیمتی را از بین می برد.

بهرام شهریاری، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با اگزیم نیوز بیان کرد: برای قیمت گذاری کالاها، میزان عرضه و تقاضا همچنین رقابت در بازار مهم‌ترین عامل تاثیر‌گذار محسوب می شود، اما در کنار این عوامل قیمت تمام شده کالاها باید مهندسی شده و کارشناسی باشد، به طوری که این موضوع هم به نفع تولیدکننده و خریدار باشد.

وی ادامه داد: قیمت مهندسی شده یعنی با کنترل قیمت مواد اولیه، حقوق و مزایا کارکنان، حذف هزینه های سربارو.... میتوان محصولی با نرخی مطابق با کیفیت آن تعیین کرد در غیر این صورت فقط برای حمایت از تولید کننده قیمت های دستوری بر کالاها درج می شود.

این کارشناس اقتصادی با اشاره به اینکه  بسیاری از بازارهای داخلی محصور هستند گفت: در برخی بازارها انحصار شدید کالاها توسط برخی صاحبان سرمایه دیده می شود در حالی که شرایط امروزی، اقتصادی آزاد را برای حضور در عرصه جهانی، کنترل تورم و اقتصاد یک کشور می‌طلبد بنابراین در ابتدا باید این دربند بودن از بین رود تا بتوانیم قیمت گذاری صحیحی بر مبنای عرضه و تقاضای واقعی انجام دهیم.

شهریاری با انتقاد از سلیقه ای عمل کردن برخی مدیران در خصوص حمایت از کالاهایی خاص گفت: حمایت مقطعی از برخی کالاها باعث شده تا نوسان قیمتی شدیدی در بازارهای آزاد ایجاد شود به گونه ای که وقتی صحبت از صادرات یک کالا می شود هم کالا کمیاب می شود و هم دلالان نرخ های ناعادلانه برای فروش تعیین می‌کنند، این موضوع باید از سوی مسئولان کنترل شود در غیر این صورت توان خرید، خریداران به حداقل می رسد که نتیجه کاهش تقاضا است.

وی افزود: برای اصلاح نحوه قیمت‌گذاری باید اقتصاد دولتی به اقتصاد آزاد تغییر کند همچنین با رجوع به زیر ساخت های اقتصاد کلان باید بگوییم به واسطه نظارت بیش از حد دولت بر اقتصاد و همچنین حمایت های دستوری ایرادهای زیادی برای حوزه های مختلف وجود دارد به طور مثال فضای کسب و کار به گونه ای است که دیگر تولیدکنندگان وصادرکنندگان توان رقابت در عرصه تجارت را ندارند، بنابراین با این شرایط نمی توانیم از نحوه اصلاح قیمت گذاری ایراد بگیریم.

این کارشناس بازار سرمایه اظهار کرد: نظارت بر مراحل تولید، ارائه خدمات پس از فروش، استفاده از مواد اولیه مناسب با کیفیت مطلوب و.... جز عواملی است که در اصلاح قیمت ماثرند، از سوی دیگر با کنترل خطوط تولید باید محدودیت هایی تولید کالاها را داشته باشیم، هر فردی با تولید یک کالا در هر شرایط با هر قیمت و کیفیتی نمی تواند در بازار حضور داشته باشد.

کد خبر 2861

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 8 + 0 =