به گزارش خبرنگار پایگاه خبری اگزیم نیوز، سومین مراسم اعطای نشان امین الضرب صبح امروز، هجدهم دی ماه، با حضور معاون اول رئیس جمهور، هیات نمایندگان اتاق تهران به میزبانی اتاق بازرگانی تهران در تالار وحدت برگزار شد.
مسعود خوانساری، رئیس اتاق بازرگانی تهران در آغاز این مراسم ضمن خیرمقدم به مهمانان این مراسم گفت: خداوند بزرگ را شاکر هستم که برای سومین سال متوالی افتخار برگزاری مراسم اهدای نشان کارآفرینی امینالضرب و تقدیر از فعالان اقتصادی را به مناسبت 135 سالگی اتاق تهران بدست آوردیم.
وی افزود: این مراسم با حمایت و همت بخش خصوصی کشور با نیت تکریم جایگاه زحمتکشان عرصه کسبوکار برگزار میشود که از مرحله ثبت نام کاندیداها تا انتخاب نهایی برگزیدگان توسط اصحاب بخش خصوصی و با معیارهای آنان پیش میرود. امیدوارم این مراسم طی ادوار آینده و با همراهی بیشتر جامعه اقتصادی کشور به یادگار ماندگار برای صاحبان کسبوکار تبدیل شود و به چنان جایگاهی دست پیدا کند که بتوانیم آن را به عنوان «نوبل کارآفرینی» در ایران بشناسیم و آن را برای نسلهای بعدی به یادگار بگذاریم.
خوانساری یادآور شد: مجلس وکلای تجار 29 سال پیش از جنبش مشروطیت و در زمانهای که کشور دچار فقر، قحطی، فساد، بیکاری و جنگ بود بنا به احساس مسولیت فعالان اقتصادی برای کمک به اقتصاد ملی، تاسیس و تشکیل شد. همین گروه مدتی بعد سنگ بنای مجلس مشروطه را گذاشت و اکثریت آنان نیز به عضویت این مجلس درآمدند، هزینههای اداره آن را پرداخت کردند و پایههای نهاد پارلمانی را در کشور گذاشتند که مبنای تغییر چهره ایران شد. امروز سخنی گزاف نیست اگر به پشتوانه این تاریخ، فعالان اقتصادی اعلام کنند «از زمانه خود جلوتر بودند» و در همیشه تاریخ «قلبشان برای آبادانی» این خاک میتپیده است.
وی اظهار داشت: امروز میخواهم با صدایی رسا بگویم: در این کشور از تاریخ گرفته تا منابع و زیرساختهایی که در اختیار داریم نه وضعمان از 135 سال قبل بدتر است و نه مردان و زنان کارآفرینمان کمتراز نیاکان خود به آبادانی کشور فکر م کنند. پس چرا باید ناامید باشیم؟
خوانساری با اظهار تاسف از کاهش اعتماد و امید در جامعه، گفت: طی دو سال گذشته با تصویب برجام امیدواری و شوق کشور را فراگرفت. فعالان اقتصادی با نشاط بیشتری کار کردند و رویای توسعه هر روز بیشتر درذهن و جان آنان نقش بست. اما از یکسو بدعهدی و کارشکنی آمریکا و از اطرف دیگر دوستان داخلی که در نقش دشمن ظاهر شدند و بذر ناامیدی را در جامعه کاشتند، همه آن تصورات متعالی را نقش برآب کردند.
رییس اتاق بازرگانی تهران با مخاطب قرار دادن دولتمردان گفت: این بخش خصوصی که شما آن را به بازی نمیگیرید، با آنها مشورت نمیکنید و تصمیمات را بدون اطلاع آنها با بخشنامه و ابلاغیه اجرا میکنید، همان کسانی هستند که حتی پیش از مشروطه به فکر آینده کشور بودند و اکنون هم تمام زندگی و سرمایهشان را روی همین زمین به کارخانه تبدیل کردهاند. نگاه بخش خصوصی ایران غیرسیاسی و غیرجناحی است و آنچه میخواهد آبادانی ایران اسلامی است.
خوانساری بیان داشت :باید یکبار برای همیشه این اصل را بپذیریم که هیچ کشوری در سراسر جهان توسعه پیدا نکرده است مگر اینکه حضور بخش خصوصی را پذیرفته باشد. ترکیه، چین، هند، مالزی، سنگاپور و لیست بلندبالایی از کشورها را میتوان به عنوان شاهد مثال آورد. اما امروز قصد گلایه و شکایت ندارم. هدف ما از برگزاری این مراسم تلاش در جهت تغییر گفتمان قالب از ضدیت با کارآفرینان به حمایت آنهاست.
وی تصریح کرد: امروز در هر محفلی حرف از گرانی، فساد، رانت و مفسدان است. اما سوال این است که کدام بخش خصوصی باریشه و غیررانتی را میتوان در فهرست مفسدان یافت؟ اینکه فردی تازه به دوران رسیده یا برآمده از ثروت و رانت نفتی و ارزی در اثر سیاستهای غلط دولتها، جامعه را به فساد میکشد و کارش را در پوشش یک شرکت یا کارخانه صوری پیش میبرد، آیا از او فعال اقتصادی میسازد؟ نام کارآفرین را نباید آغشته به این گمراهیها کرد.
رییس اتاق بازرگانی گفت: امروز در پیشگاه شما بزرگ مردانی معرفی میشوند که چه در گذشته و چه در زمان حال توانستهاند با تمام مشکلات اثراتی از خود برجای بگذارند که قطعا ماندگار خواهد ماند.
به گفته خوانساری جامعه ایران امروز نیازمند دمیدن روحی تازه است که بتواند محرک نشاط و انگیزه برای جوانان باشد و با اطمینان باید بگویم که روح کارآفرینی، انگیزه، امید، اعتماد، جسارت و ایمان است و جامعهای که از این مفاهیم عاری شود، در دام ناملایمات گرفتار و به قهقرا میرود.
مسعود خوانساری بیان داشت: ما در این مراسم دور هم جمع شدهایم که کارآفرینان سختکوش و خستگیناپذیر را ستایش کنیم. ما امروز با افتخار نهتنها از آنها نام میبریم که مدال هم به گردنشان میاندازیم و تقدیرشان هم میکنیم چراکه معتقدیم این «بخش خصوصی است که باید به کارآفرینان اعتبار بدهد» و نه دولتها و این کارآفرینها و کارخانهها و صنایعاند که در طول تاریخ میراث و یادگارشان میماند و نه دولتها.
وی تاکید کرد: امروز باید بیتوجه به خطبندیهای سیاسی، بلندپروازیهای اقتصادی و رویاپردازیهای منفعتطلبانه به فکر فردای این سرزمین باشیم. حق جوانان این کشور بیش از اینهاست و آنها باید ببینند و بشنوند که در روزهایی بسیار سختتر و بدتر از این هم کارآفرینان تهدید را به فرصت تبدیل کردند و به رویاهایشان رنگ واقعیت دادند.
رئیس اتاق بازرگانی تهران اعلام کرد: اتاق بازرگانی تهران مفتخر است که از استارتآپها با حضور جوانانی پرنشاط و تلاش تقدیر کند و روحیه آنها را برای کار بیشتر زنده نگاه دارد. برخود فرض میدانیم که از پیشکسوتان قدردانی کنیم تا روحیه احترام استوار بماند. ما سرافرازانه از صنعتگران یاد میکنیم تا منطق حمایت معنا شود و ما فروتنانه در مقابل اهل فرهنگ و پژوهش که با قلم خود علم و منطق را زنده نگاه داشتهاند، یاد میکنیم تا میراث آنها برای تاریخ بماند. به امید روزی که تاریخ در مورد رفتارهای ما قضاوتی سراسر افتخار داشتهباشد.
نظر شما