معاون اول رئیس جمهور از طرح توسعه بندر شهید رجایی و گمرک بازدید کرد و در جریان ظرفیت بارگیری، ترخیص و تخلیه کالا قرار گرفت.
به گزارش اگزیم نیوز به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دولت، دکتر اسحاق جهانگیری در حاشیه بازدید از بندر شهید رجایی در گفتگو با خبرنگاران با اشاره به برنامه ریزی های انجام شده برای توسعه بندر شهید رجایی گفت: براساس برنامه های پیش بینی شده بندر شهید رجایی قابلیت پهلوگیری بزرگترین کشتی ها را پیدا خواهد کرد تا این کشتی ها بتوانند در بندر شهید رجایی عملیات تخلیه و بارگیری را انجام دهند.
دکتر جهانگیری افزود: علی رغم همه محدودیت های اعمال شده در تجارت خارجی کشور، تا الان میزان عملکرد بنادر از نظر ورود و خروج کالا بسیار خوب بوده و نسبت به سال های قبل کاهش قابل توجهی نداشته است.
معاون اول رئیس جمهور افزود: جلسه ای با مدیران و مسئولین گمرک برگزار خواهیم کرد تا ماندگاری کالا در گمرک هر چه بیشتر کاهش پیدا کند و با همکاری گمرکات و سازمان های ذیربط، کالاها هر چه سریعتر ترخیص شوند و در دسترس مردم قرار گیرند.
دکتر جهانگیری با اشاره به اهمیت استان های مرزی در واردات و صادرات کشور افزود: استان هرمزگان یکی از مهمترین استان های مرزی است که حیات اقتصادی کشور به این استان وابسته است و انتظار داریم که دستگاه های ملی و استانی شرایط را به گونه ای مهیا کنند که فعالان اقتصادی بتوانند با شرایط بهتری نسبت به صادرات و واردات کالا اقدام کنند.
معاون اول رئیس جمهور همچنین با تأکید بر این که هیچ محدودیتی برسر راه واردات کالاهای اساسی وجود ندارد تصریح کرد: کالاهای اساسی به میزان لازم در کشور در حال ترخیص و تخلیه هستند و حتی برای سال ۹۸ نیز سفارش توسط بخش خصوصی به ثبت رسیده و منابع مورد نیاز آن نیز پیش بینی شده است.
به گزارش اگزیم نیوز همچنین امروز جلسه معرفی توانمندی ها و برنامه های توسعه ای بندر شهید رجایی به ریاست معاون اول رئیس جمهور و با حضور استاندار، رئیس سازمان بنادر و کشتیرانی جمهوری اسلامی ایران، رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران، رئیس سازمان استاندارد و جمعی از نمایندگان استان در مجلس شورای اسلامی در اداره کل بنادر و دریانوردی استان هرمزگان برگزار شد.
جهانگیری در این جلسه با اشاره به کندی روند ترخیص کالا از بنادر و گمرکات گفت: میانگین زمان توقف کالا در بنادر زیاد است که باید برای حل این موضوع تدابیری اندیشیده شود.
معاون اول رئیس جمهور با تأکید بر این که باید علل و عوامل توقف کالا در بنادر و گمرکات شناسایی و برای رفع آن برنامه ریزی شود از سازمان بنادر، گمرک جمهوری اسلامی ایران و دستگاه های مرتبط خواست ظرف یک هفته گزارشی دقیق از دلایل توقف کالا و راهکارهای سرعت بخشیدن به روند ترخیص تدوین و ارائه دهند.
دکتر جهانگیری همچنین با تأکید بر این که باید فعالیت بخش خصوصی و واردکنندگان و صادرکنندگان در گمرکات کشور و بنادر تسهیل شود خاطرنشان کرد: دولت به هیچ عنوان مایل نیست که کالایی در بنادر و گمرکات متروکه شود و لازم است سازمان ها و دستگاه های مربوطه هر چه سریعتر به این موضوع رسیدگی کنند.
معاون اول رئیس جمهور با اشاره به برنامه های توسعه ای بندر شهید رجایی افزود: سازمان بنادر اقدامات خوبی برای توسعه بندر شهید رجایی انجام داده است که امیدوارم این برنامه ها با جدیت دنبال شود تا بندر شهید رجایی به بندری در تراز جهانی تبدیل گردد.
دکتر جهانگیری از گمرکات کشور نیز به خاطر توسعه برنامه های نرم افزاری و ایجاد سامانه های مختلف قدردانی کرد و افزود: با تکمیل این سامانه ها و توسعه بخش نرم افزاری گمرک باید ورود و خروج کالا از ابتدا تا انتها تحت کنترل و نظارت باشد.
در این جلسه گزارشی از توانمندی ها و برنامه های توسعه ای بندر شهید رجایی ارائه و توضیحاتی نیز در خصوص اولویت ها و اهداف این بندر مطرح شد.
در این نشست همچنین موضوع توقف و متروکه شدن کالا در بنادر و گمرکات مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت و اعضای جلسه نظرات و دیدگاه های خود را درباره دلایل توقف کالا و تأخیر در ترخیص کالا مطرح کردند.
در پایان این جلسه مقرر شد که سازمان بنادر و گمرک جمهوری اسلامی ایران و دیگر دستگاه های مربوطه ظرف یک هفته گزارشی جامع و دقیق در خصوص دلایل توقف کالا در بنادر و گمرکات کشور تدوین کنند تا در جلسه ای مورد بررسی و تصمیم گیری قرار گیرد.
نظر شما